Uživajte u domaćem receptu za karamele sa pistaćima koje se veoma lako prave.Domaće karamele su poslastica koja je tako savršena za prazničnu sezonu! Jednostavno se pravi, a kada lepo upakujete biće savršen poklon najmlađima za praznike. Za ovaj slatkiš su vam potrebna samo 3 sastojka, a u nastavku pročitajte i…
Reforma je najčuvenija čokoladna torta koja je nastala u Jugoslaviji, a naučite kako da je spremite. Reforma ili reform torta je klasik domaće kuhinje i neizostavan je deo svakog slatkog stola, bilo da se radi o rođendanima, slavama ili svadbama. Jugoslovenske domaćice su je često pravile, a omiljenisastojci kao što…
Jabuke i orasi su uvek dobra kombinacija kada su u pitanju kolači. Sastojci: – 2 jaja – 200 g šećera – 200 ml ulja – 200 ml mleka – 200 g mlevenih oraha – 200 g griza – 200 g brašna – 2 rendane jabuke – 1 kesica praška za…
Tako kremast da ćete ga jednostavno obožavati Tanke kore od belanaca i pečenog lešnika, a krem vazdušast i lagan... jednostavno nećete moći da se zaustavite sa jelom dok sve ne nestane sa tanjira. Peku se dve kore. Sastojci za jednu koru su: 4 belanca4 kašike šećera1 kašika mekog brašna6 kašika…
Brze kuglice od kesten pirea fantastičnog ukusa, bez pečenja, a gotove za manje od pola sata! Sastojci: - 200 g kesten pirea - 250 gr mlevenog keksa - 250 ml slatke pavlake - 100 g čokolade za kuvanje - kašičica ruma - kakao za dekoraciju Priprema: Slatku pavlaku zagrejati, ali…
Nisam preterani ljubitelj kikirikija u slatkišima, a ni fan snikers čokoladica, ali mi se ova torta veoma dopala. Pravila sam je za Božić i baš je prava zimska, bogata i „jaka“. Recept za nju dobila sam od svoje fb drugarice Bojane Sakač i prenosim ga uz malecne izmene nastale tokom…
Uz proverene recepte Petra Žuljevića, majstora poslastičarstva, sigurni smo da će pravljenje ovih fantastičnih poslastica predstavljati slatko zadovoljstvo. Sastojci ZA KORU: puter 160 gžumanca 6šećer 240 gbrašno 200 gdžem od kajsija po ukusuZA FIL: belanca 6šećer 150 gmleveni orasi 150 g Priprema: Penasto umutite puter, pa postepeno dodajte žumanca i…
Starinska poslastica svima omiljena. Sutlijaš ili sutlija je vrsta slatkog deserta, tipičnog za mnoge svetske kuhinje, koji se dobija kuvanjem pirinča u mleku na tihoj vatri. Jede se topao ili hladan, a često se služi uz dodatke poput cimeta, vanile ili kore limuna. Dužim kuvanjem oslobađaju se molekuli skroba iz…
ZA BISKVIT: mak 200 g – gotova mešavinašećer 150 gvanilin šećer 1prašak za pecivo 1pomorandža– rendana kora 1brašno 250 grendane jabuke 600 ghladna voda 200 mlulje 200 ml ZA GLAZURU: čokolada za kuvanje 200 gulje 6 kašika PRIPREMA KOCKI SA JABUKAMA U široj posudi dobro sjedinite mak, šećer, vanilin-šećer, prašak…
Domaća štrudla sa jabukama po starinskom bakinom receptu uspeva svima, a dok je budete pekli zamirisaće cela kuća. Štrudla sa jabukama je klasik koji su naše bake često pravile. Većina domaćica ima svoj proveren recept, a ovaj sa domaćim testom brzo ćete napraviti, sastojci nisu skupi, a izdašna je i…
Najbrži desert ikada. Sprema se za 2 minuta a još brže se i pojede. Tekstura je genijalna, a voleće ga čak i oni koji se ježe na rice cake. Sastojci: 3 tanka rice cake-a1 kašikica kikiriki putera1 kašikica pekmeza od malinačokolada Priprema: Na prvi rice cake namažite kikiriki puter. Stavite…
Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica cimeta kašičica kardamoma karamel sos: 300g šećera 200g slatke pavlake 150g putera prstohvat soli garnirung: 700g ili manje slatke pavlake 2 banane čokolada Priprema: Uključite rernu na 190…

Možda će vas interesovati i...