Sastojci 600 g tikvica250 g krem sira150 g maslina10 ml maslinovog ulja2 jajeta4 čena belоg lukaso, biber Priprema Tikvice prepolovite i izdubite kašikom. Pripremite fil od sira i navedenih sastojaka, njime napunite tikvice, te ih pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Služite toplo uz čeri paradajz, parmezan…
Sastojci 1kg pilećih bataka150g suvih šljiva100g pečuraka (šampinjoni ili bukovače)200ml crnog vina3 kom. belоg luka50g smđeg šećeramaslinovo uljeso, biber2 lovorova lista Priprema Meso posolite i pobiberite, te ga stavite u vatrostalnu posudu sa poklopcem. Prelijte ga maslinovim uljem, dodajte sitno iseckani beli luk i lovorov list i pecite na 200…
Sastojci (za 2 osobe) 350 g pileće džigerice100 g crnog luka40 g brašnaso, biber Priprema Na ulju ispržite sitno iseckan crni luk, dodajte komade pileće džigerice i dinstajte dok džigerica ne omekša. Zatim dodajte dve kašike brašna i oko 2 dl vode da se napravi sos. Posolite i pobiberite po…
Sastojci (3 osobe) 200 g kupusa5 kom. peršuna100 g crnog luka10 kom. suve paprike2 kom. šargarepe3 kom. belоg luka2 kom. paprikekašika mlevene paprike (može i malo ljute)20 g brašnavegetaso, biber Priprema Isecite kupus na sitne tanke štapiće i stavite u dublji lonac. Dodajte jedan iseckani crni luk, dve narendane šargarepe,…
Sastojci (3 Osobe) 400 g pečuraka150 ml neutralne pavlake100 g kačkavalja500 g njoka100 ml bešamel sosa150 g praške šunkevegetaso, biber Priprema Isecite sitno pečurke i kuvajte ih oko 20 minuta da omekšaju. Dinstajte ih na tihoj vatri. Dodajte nekih 150 g iseckane šunke. Posolite, pobiberite, posolite vegetom i prelijte neutralnom…
Sastojci 1kg svinjskog filea5 kom. jabuka100g crnog luka2 jajetaso, biber Priprema U nauljenu tepsiju stavite crni luk, iseckane jabuke,i komade svinjetine. Posolite i pobiberite. Umutite dva jaja i prelijte preko. Nakon toga ubacite u rernu da se peče na 180 stepeni oko 40 minuta, dok jabuke ne omekšaju a meso…
Sastojci (2 Osobe)500 g pilećeg filea100 g kačkavalja200 g pavlake50 g senfaso, biber Priprema Pola kilograma pilećeg filea iseckajte na šnicle i malo izlupajte čekićem za meso, ali ne pretanko. Utrljajte šnicle u so i biber. Nakon toga, utrljajte šnicle u senf i ostavite da odstoje dok ne pripremite sir…
Sastojci 1 kg krompira,oko 400 g brašna, maslinovo ulje, 2 čena belog luka, 500 g čeri paradajza, origano, svež bosiljak, 100 g mocarele Priprema Oljuštite krompir, isecite ga i skuvajte ih kao za krompir pire. Izgnječite ga i ostavite da se hladi. Polako dodajte brašno sve vreme mešajući. Kada dobijete…
Sastojci 150 g tikvica500 g plavih patlidžana300 g paradajza100 g crnog luka1 kom. paprikе300 ml paradajz sosa1 čen belоg luka40 ml belog vinapola ljute paprike15 ml maslinovog uljaso, biber Priprema Iseckajte na krugove dva plava patlidžana, četiri paradajza i dve male tikvice. Posolite i pobiberite. Propržite glavicu crnog luka na…
Sastojci 250 g svinjskog buta500 g špageta150 g prazilukaBalsamiko sirćeta4 jajetamaslinovo uljeso, biber, vegetasoja sos Priprema U dublji lonac stavite testeninu da se kuva. Za to vreme na vrelom ulju pržite meso isečeno na kockice zajedno s prazilukom pet-šest minuta. Potom dodajte vodu, soja-sos, so, biber i nekoliko kapi balsamika.…
Sastojci 500 g mlevenog mesa (po želji)100 g crnog luka100 g kačkavalja300 ml paradajz soka200 g paradajza10 kom. peršuna50 g prezli10 g maslaca2 čena belоg lukaso, biber Priprema Iseckajte glavicu crnog luka, dva čena belog luka i sveži peršun. U većoj posudi izmešajte mleveno meso sa lukom, peršunom, prezlama i…
Sastojci: 8 krompira1 glavica luka3 jajeta6 kašika brašnaulje za prženjepavlakaperšun Priprema: Oljuštiti i narendati krompir, ocediti ga dobro pa dodati narendan luk. Dobro izmešati sa jajima i brašnom, posoliti i pobiberiti. Vaditi po dve kašike smese i spuštati u vruće ulje, poravnavajući svaku hrpicu kašikom. Pržiti dok ne postanu zlatnožute…

Možda će vas interesovati i...