Ako vam na večeru dolazi vegetarijanac - ovo je jelo koje toplo preporučujemo. Svideće se i ostrašćenim mesojedima. Potrebno 1 pakovanje konelona (500g)1. karfiol1 brokoli10 čenova belog luka6 fileta inćuna750ml paradajza350g sira (trapist, edamer ili gauda, šta više volite)50g parmezanafeferonesirćeso, bibertimijan ili majčina dušica700ml bešamel sosa (Recept za bešamel sos…
Savršeno jelo za dane bez mesa - paprike punjene krompirom su jeftino i vrlo zdravo jelo! Sastojci: 8 paprika6 krupnih krompira1 šargarepa2 paradajza1 glavica crnog luka1-2 čena belog lukaulje, so i biberperšunsuvi začin Priprema: Očistite paprike od semenki. Krompir, šargarepu i luk oljuštiti i izrendati, pa začiniti po ukusu. Jedan…
Vikend ručak je uvek asocijacija na meso i krompiriće. I zato u nastavku pročitajte recept za jedan takav ručak. Sastojci: 1 kg šnicli bilo koje vrste, samo od vrste zavisi dužina pripreme – belo meso najkraće, juneće najdužeso i biber, suvi začinbrašno, nekoliko kašika, za uvaljati meso i posle za…
Tradicionalno jelo u Nemačkoj, kiseli kupus se obavezno služi za Novu godinu, ali nećete pogrešiti i ako isprobate ovaj recept već sutra! Sastojci: 1,3 kg kiselog kupusa (ribanca)glavica crnog luka1-2 kašike masti2-3 režnja slanine2/3 šolje vode, belog vina, soka od jabuke ili bujonaso, biber i šećernekoliko zrna klekebiber u zrnulovorov…
Pikantno jelo sa piletinom začinjeno kurkumom može se spremiti uz dodatak raznog povrća: mladog luka, bebi spanaća ili smrznutog graška, piše Lepa&Srećna. Sastojci: 500 gr piletine1 kašičica mlevene kurkume3 kašike meda1/2 kašičice bibera2 kašike brašna1 kašika soja sosa1 limun200 gr povrća po želji Priprema: Izmešajte med, so, biber i malo…
Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način! Sastojci: 1 kg jagnjetine 1 l mlekalorberruzmarin1, 5 kg krompiraulje100 g kajmakaso Priprema: Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pecite je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo…
Sastojci: 120g pasulja1 domaća dimljena kobasica3 glavice crnog luka2 čena belog lukamlevena paprika (ljuta i slatka)so, biber Priprema: Pasulj prvo otkuvati u jednoj vodi, pa ga zatim staviti da se kuva. Luk iseckati na tračice. U vodu sa pasuljem staviti jednu glavicu iseckanog luka.Kuvati oko sat vremena (ovo zavisi i…
Pita je naziv jela koje se sastoji od nadeva i testa, može biti topla ili hladna, slana ili slatka. Pita kakvu poznajemo je usavršena u srednjem veku u Francuskoj. Služila se uglavnom višoj klasi i dugo vremena su mogli da je pripremaju samo obučeni pekari. Ovo pravilo je trajalo do…
Podvarak je jelo poznato na Balkanu i Orijentu. Osnovni sastojak podvarka je kiseli kupus iseckan na rezance, uz dodatak raznih začina. Ovaj recept za podvarak se nekako odomaćio u našoj kuhinji, sa tom razlikom da nekad umesto sveže dimljene kobasice (koja je sezonska, u vreme svinjokolja) stavimo neku drugu vrstu…
Odličan recept i za svežu i za zamrznutu boraniju! Jelo koje i deca vole! Sastojci: 1 kilogram boranije1 glavica crnog luka2-3 čena belog luka1 šargarepa1 paškanat1 komad celera2 paradajza4 jajeta400 mililitara neutralne pavlakesveža mirodjijaso, biberperšun ili začini po ukusu Priprema: Boraniju dobro operite i očistite. Crni i beli luk iseckajte…
But, rebra, plećka? Izaberite komad mlade prasetine po svojoj želji, a mi vam donosimo recept koji će učiniti pečenje izuzetnim! Sočno, lepo pečeno meso i hrskava kožica! Sastojci: 3 kg prasetine3 kašičice soli2 kašike sirćeta5 kašika ulja Priprema: Praseće pečenje pripremite na sledeći način: uzmite lep komad mlade…
Sastojci 3 kom. belоg luka3 g aleve parike3 kom. bibera20 g kečapa5 g origana10 g senfa1000 kg svinjskih rebara5 g soli5 g vegete Priprema Začinite rebarca vegetom, solju, biberom, alevom paprikom, iseckanim belim lukom i premažite ih senfom. Umotajte u alu-foliju poprskanu maslinovim uljem i ostavite da odstoji…

Možda će vas interesovati i...