U mojoj glavi su jedine prolećne rolnice vredne pomena bile one sa mesom, pržene u dubokom ulju, ultra hrskave i začinjene (klik za recept). Taj ukus i tekstura zejedno su nešto fenomenalno. Traže malo više vremena za pripremu, ali krajnju rezultat je strava. Ako je hsrkavo i sa mesom, ne…
Skoro sam pronašla jedan blog koji mi je postao glavni izvor recepata azijske kuhinje. Većinu jela koje sam u poslednje vreme isprobala a tiču se te kuhinje, pronašla sam tamo. Dobra je stvar što je svako jelo do tančina objašnjeno, navedene su razne korisne informacije o samim namirnicama koje jelo…
Sastojci za 2 Osoba/e 20 kom. svežeg kvasca500 g brašna100 g crvenog luka400 g mlevenog mesa200 g zelene salate10 g soli Započni pripremuPripremite hleb: razmutite kvasac u mlakoj vodi, dodajte kašičicu soli i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zamesite testo sa vodom, kvascem i brašnom, pokrijte ga i ostavite pola…
Evo još jednog divnog jela koje bi moglo fino da vas zagreje ovog oktobra. Moj obožavani kuvani kupus oplemenjen komadima sočne junetine. Iako se ne krčka satima, meso ovako pripremljeno ipak bude potpuno sočno i meko, pa je odlično kao obrok i za mališane. Sastojci: 1/2 glavice kupusa300 ml soka…
Sastojci: 1 pilebrašnoulje1 glavica luka2 babure paprike2-3 čena belog lukakocka za supuso, biber.1/2l paradajz pirea ili pelata Priprema: Pile iseći pa posoliti i pobiberiti. Svaki deo uvaljati u brasno pa ispeći. Iseći luk, papriku i beli luk pa tome dodati kocku za supu, so i biber, naliti vodom pa dinstati…
Sastojci za 2 Osoba/e 2 kom. belоg luka5 g čili praha100 g crnog luka200 g paprike200 g kravljeg sira3 g soli4 kom. tortilja Započni pripremuPremažite tortilju uljem s jedne strane, potom je stavite na zagrejani tiganj, preko nje rasporedite sir, iseckanu papriku, crni i beli luk. Stavite drugu tortilju tako…
Neešto malo drugačije ćuftice od onih na koje smo navikli. Ako želite da dobijete baš te, njihove, obavezno dodajte muškatni oraščić, on će im dati poseban ukus, mada često sam pravila i bez njega. Sos je fino kremast zbog dodavanja juneće supe i pavlake za kuvanje. Ukoliko nemate supicu, naravno,…
Sastojci za 4 Osoba/e 5 kom. bibera2000 g crnog pasulja5 g soli4 kom. tortilja5 g vegete Započni pripremuMeso nauljite, posolite, pobiberite i začinite vegetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dva sata. Nakon toga stavite meso u tortilju i servirajte. Prijatno! izvor: maxi.rs
Sastojci za 4 Osoba/e 200 g paradajza600 g pilećeg filea4 kom. tortilja200 g zelene salate Započni pripremuIzdinstajte piletinu na vrelom nauljenom tiganju. Operite zelenu salatu, iseckajte paradajz i kada piletina bude gotova, začinite je solju i biberom i ubacite u tortilju. Urolajte i pričvrstite čačkalicom ili kao na fotografiji. Prijatno!…
Cacio e pepe je verovatno najjednostavnija a ujedno i najkomplikovanija pasta za napraviti. Kada neko jelo ima toliko malo potrebnih namirnica, vrlo je važno da sve uradite kako treba da biste na tanjir servirali najbolje špagete koje ćete ikada pojesti. Cacio e pepe su dve ključne namirnice koje su vam…
Mnogo puta sam spremala domaću pastu. To je nešto čemu uvek dajem poseban značaj tokom pripreme a i tokom samog jela. Neopisivo me obraduje kada skuvanu pastu izvadim iz kipuće vode, kad je serviram na tanjir i kada je dobro pospem parmezanom. Na blogu je 30 recepata za razna jela…
Već iz naslova možete da vidite da ovde odmah imamo dva priloga ili čak celo jelo, zavisno ko kako voli. Papriku smo punili mešavinom sira, jaja i kisele pavlake, a na dno posude za pečenje smo stavili krompir koji je bio veoma sočan i ukusan jer smo sve zalili supom…

Možda će vas interesovati i...