Tapas poznata španska užina i zalogaji su važan deo španske kulture. Tapas se uglavnom jede u društvu, stojeći u velikom broju tapas lokala koji predstavljaju pravo gastronomsko bogastvo Španije. Španci popunjavaju vreme između ručka i večere, obilascima (Tapeo) različitih tapas barova. Uglavnom se poslužuju zalogaji sa maslinama, ribom i morskim…
Recept za veoma ukusan obrok, koji se brzo sprema. Sastojci: 200 g testenine1 jaje200 g kisele pavlake2 kašike instant supe iz kesice od pečuraka3 kisela krastavca150 g šunke isečene na kockice200 ml mleka malo sira kačkavalj Priprema: Testeninu skuvati, procediti i malo prohladiti. Jaje umutiti, dodati pavlaku i izjednačiti. Šunku…
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje i želite da isprobate sami da napravite i testeninu i sos onda je ovo recept za vas. Priprema testa i karbonare ne zahteva puno vremena, jedino što će razvlačenje testa biti malo teži posao, ali vredi. Sastojci: 2 velika jajeta200 g brašna tip 00 (može…
Ovo je recept za pastu sa tunjevinom i paradajz sosom za dve osobe. Samo povećavajte "doze" kako vam se priključuju gosti :) Sastojci 200 ml paradajz sosabiberа400 g testenine fusiliso160 g tunjevinа Priprema Skuvajte pene u ključaloj posoljenoj vodi. U tiganj sipajte paradajz sos, so i biber i kuvajte ga…
Idealno pecivo koje možete jesti samo uz jogurt ili umesto hleba uz ručak. Potrebno je: 200 ml kiselog mleka100 ml slatkog mleka15 gr kvasca1 kašičica šećeramalo soli1 jaje i 1 žumance3 krompira50 gr sira1/2 kašičice aleve paprikemalo biberamanja veza peršunovog listasusam za posipanje
Priprema: Krompir oljuštiti i skuvati.…
Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi! Sastojci: 2 veća pileća bela mesa 200 g dimljenog suvog vrata 150 g tost sira 3 jajeta 2 dl kisele pavlake senf 2-3…
I somun i baget lepi su samo sveži. Zato, kad su bajati, napravite šuplje prženice! Za dobre prženice važno je da bajat hleb bude od onih "dobro umešenih" vrsta, tako da se sredina lepo seče i ne mrvi pred prženje. Ali šta da radimo sa somunima i baget hlebom, koji…
Fokača se priprema lako, a jede slatko! Fokača je jedan od onih tipičnih italijanskih specijaliteta koji su stvoreni za pripremu subotom popodne, tvrdi Džejmi Oliver, ali mi znamo da je svaki dan dobar dan za ovu tanku ukusnu pogaču. Testo se mesi brzo i lako, a onda vam preostaje da…
Sastojci za Kesadilje sa šampinjonima (za 2 osobe) 2 kom. belоg luka5 g čili praha100 g crnog luka200 g paprike250 g šampinjona200 g kravljeg sira3 g soli4 kom. tortilja Priprema Kesadilja sa šampinjonima Šampinjone izdinstajte na malo ulja. Premažite tortilju uljem s jedne strane, potom je stavite na zagrejani tiganj,…
Ručak ili večera koju će obožavati cela porodica. Sastojci za Slanu torta sa slaninom i kačkavaljem: 6 jaja100 ml mleka100 ml ulja80 g maslaca20 ml pavlake za kuvanje400 g brašna2 kesice praška za pecivo50 g praziluka30 g luka250 g slanine200 g kačkavalja Priprema Slane torte sa slaninom i kačkavaljem: Jaja…
Grickalica koju ćete često praviti. Sastojci: - 250 gr graham ili integralnog brašna - 250 gr belog brašna - 1 kesica praška za pecivo - 0,5 dcl maslinovog ulja - 0,5 dcl suncokretovog ulja - 3 dcl belog vina - 2 kašičice krupne morske soli - 10 kašičica očišćenih semenki…
Sastojci za Slane palačinke sa piletinom, kiselim krastavcima i paradajzom 250 g brašna3 kom. jaja300 ml mineralne vode200 g kiselih krastavaca50 ml majoneza200 ml mleka200 g paradajza400 g pilećeg filea3 g šećera5 g soli20 ml ulja Priprema Slanih palačinki sa piletinom, kiselim krastavcima i paradajzom Umutite tri jaja, dodajte kiselu…

Možda će vas interesovati i...