Gulaš od pečuraka
Foto: kuvar.in.rs

Gulaš od pečuraka (FOTO)

Potrebno:

150g šampinjona
250g bukovača
1 glavica luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 kašika paradajz pirea
1 kašika slatke mlevene paprike
so, biber, vegeta
ljute mlevene paprike po želji

Priprema:

Luk iseckati i dugo dinstati. Dok ne postone skroz mekan.

Dodati sitno seckanu šargarepu i beli luk i nastaviti dinstati dok šargarepa malo ne omekani.

Dodati krupnije isečene pečurke i nsataviti dinstati bez dolivanja vode dok pečurke ne puste svoje sokove.

Dodati kašiku paradajt pirea, začine i promešati.

Doliti 1l vode i krčkati dok se ne guleš ne zgusno onoliko koliko volite.

Uz prilog može da ide testenina, kačamak, kromir pire ili njoke.

Izvor: kuvar.in.rs

Paprikaš od divljači
Foto: kuvar.in.rs

Paprikaš od divljači

Sastojci

2kg jelena
2kg divlje svinje
4 veće glavice crnog luka
4 čena belog luka
lovor
crno vino
so, biber
2 kocke šećera
slatka i ljuta mlevena paprika
velika kašika masti

Priprema

Luk iseći i dinstati u kotliću na svinjoj masti. Količinu masti možete smanjiti ako u paprikaš dodate 2 svinjska papka (sveža). Kada malo omekani, dodati meso divljači.

Sve zajedno dinstati u sopstvenom soku mesa, dokle god meso ispušta svoj sok. Nemojte brzati, samo lagano. Znao sam meso dinstati i po sat ipo u sopstvenom soku.

Kada se meso izdinsta, naliti vode da prekrije meso. IOnako ćete dolivati vodu tokom kuvanja.

Kada paprikaš provri, dodajte začine.

Kuvajte uz probanje. Verovatno zavisi i od vina koje ste sipali - dodajte šećer, ili štanglu-dve čokolade.

Kuvajte dok se meso ne skuva i čorba se zgusne baš kako treba :)

Krem čorba od pečuraka gotova za 15 minut
Foto: kuvar.in.rs

Krem čorba od pečuraka gotova za 15 minuta

Sastojci (za 2 osobe)

300g šampinjona
1dcl pavlake za kuvanje (ili kisele pavlake)
1 glavica crnog luka
so, biber
vegeta
peršunov list

Priprema:

Glavicu luka iseckajte i izdinstajte.

Šampinjone isecite na krupnije komade i kada luk malo smekša dodajte i njih u šerpu i zajedno još malo prodinstajte.

Dolijte 8dcl vrele vode (zagrejane u letrleru ili iz slavine).

Začinite solju, biberom i mešavinom začina. Ako korsitite sušeni peršunov list, možete ga dodati sada. Ako koristite svež peršun - dodajte ga na samom kraju.

Posle 7-8 minuta, odvadite malo šaminjona u komadima, a prestali deo izblendajte štapnim mikserom.

Vratite na ringlu, dodajte pavlaku i šampinjone koje ste izvadili.

Kuvajte još koji minut.

Da bi vam čorba bila gušća u šolji umešajte 1dcl hladne vode i 1 kašiku brašna, pa dodajte čorbi.

Izvor: kuvar.in.rs

Ovako to prave Mađari: 3 trika za najbolji paprikaš

Ovako to prave Mađari: 3 trika za najbolji paprikaš

Mađari su ponosni na svoj tradicionalnipileći paprikaš, a svako ko proba ovo jelo smaže ga za tren oka.

Iako se recepti mogu razlikovati od kuhinje do kuhinje, od namirnica koje čine ovo jelo nalaze se: piletina (najbolje domaća), luk, beli luk, voda ili bujon, dovoljno kvalitetne mlevene paprike, a ponekad se dodaje i sveža paprika – kao i paradajz, te masnija kisela pavlaka.

Kako kažu Mađari, za dobar paprikaš ključne su tri stvari: kvalitet i kvantitet mlevene paprike, kao i domaća svinjska mast.

Sastojci za pileći paprikaš:

2 kašike masti
1,3 kg piletine
2 crna luka
2 čena belog luka
2 paradajza
1 paprika (prema želji)
3-4 kašike kvalitetne slatke mlevene paprike
2 šolje bujona ili vode
so
biber
2-3 kašike brašna
3/4 šolje pavlake

Priprema:

Zagrejte mast u loncu, pa dodajte piletinu i kad se lepo zapeče, prebacite je na tanjir.

U lonac dodajte seckani luk, pa pržite dok ne postane staklast.

Ubacite i seckani beli luk i po želji seckanu papriku i paradajz.

Nakon 5 minuta lonac sklonite s vatre pa dodajte mlevenu papriku, so i biber.

Vratite piletinu u lonac i ulijte vodu ili bujon, tako da prekrije meso.

Kada proključa, smanjite vatru, poklopite i kuvajte oko jedan sat.

U kiselu pavlaku dodajte brašno pa dobro promešajte.

Ulijte malo sosa, promešajte, pa ulijte u sos.

Mešajte nekoliko minuta dok se paprikaš ne zgusne.

Začinite prema ukusu pa poslužite s testeninom.

 

Izvor: Stil/Punkufer.Dnevnik.hr

Pileći paprikaš sa pavlakom u sočnom saftu
Foto: Shutterstock

Recept za vikend ručak: Pileći paprikaš sa pavlakom u sočnom saftu

Uživajte sa ukućanima u fantastičnom ručku.

Sastojci za Pileći paprikaš sa pavlakom:

veće pile
2 glavice luka
kašičica brašna
kašičica slatke mlevene paprike
malo ljute mlevene paprike ili feferon, po želji
kašika paradajz-pirea
veza peršuna
1 dl kisele pavlake
mast ili ulje
so, biber

Priprema Pilećeg paprikaša sa pavlakom:

Na ulju dosta dugo dinstajte sitno seckan posoljen luk (dok se ne raskaša), pa dodajte mlevenu papriku i promešajte.

Ubacite posoljene komade pileta i pobiberite.

Dinstajte uz mješanje na laganoj vatri u sopstvenom saftu.

Kad sva tečnost ispari, pospite brašnom da se malo proprži, pa nalijte toplom vodom da ogrezne i umešajte paradajz-pire.

Nastavite da dinstate pokriveno, sve dok meso ne bude mekano. Kad skinete s vatre, umešajte kiselu pavlaku i pospite sitno seckanim peršunom.

 

Izvor: stvarukusa.rs

Miso supa

Japanska Miso supa

Sastojci za Miso supu (2 osobe)

3 g aleve parike
400 g algi
10 g đumbira
1 g miso paste
2 kom. peršuna
50 g praziluka
100 g šargarepe
1 ml tamari sosa
100 g testenine fusili

Priprema Miso supe

Zagrejte litar vode do ključanja.

U posebnoj posudi stavite malo algi da se natope vodom.

Kada voda proključa, dodajte dve sitno seckane šargarepe, malo praziluka i peršuna.

Pustite par minuta da se kuva, pa dodajte alge sa vodom, malo đumbira ili aleve paprike i šaku testenina.

U međuvremenu u šoljici sa hladnom vodom razmutite kašiku miso paste.

Kad testenina bude kuvana, sklonite posudu sa vatre, sačekajte minut, dva i dodajte onda razmućenu miso pastu i po želji kašičicu tamari sosa, promešajte i miso supa je gotova.

Uživajte u ovom tradicionalnom japanskom jelu!

Supa u hlebu sa kobasicom

Supa u hlebu sa kobasicom

Sastojci za Supu u hlebu sa kobasicom

5 g aleve parike
500 g hleba
200 g kobasica
300 g krompira
150 ml neutralne pavlake
10 g peršunovog lista
300 g pilećeg filea
10 g soli
5 g vegete

Priprema Supe u hlebu sa kobasicom

Izdubite sredinu hleba kao na fotografiji. Komadiće piletine kuvajte u slanoj vodi.

Ubacite iseckani beli luk i šargarepu, a potom i sitno iseckani krompir.

Kada piletina bude kuvana, dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber.

Kuvajte još 10-15 minuta uz mešanje.

Začinite peršunom i listovima nane. Iseckane kobasice pržite na vrelom ulju nekoliko minuta.

Kada porumene, stavite ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Skuvajte jedno jaje.

Servirajte kao na fotografiji i ubacite kobasice i jaje u supu.

Izvor: maxi.rs

Krem čorba od šampinjona

Krem čorba od šampinjona

Ako još uvek niste isprobali ovako nešto ovo vam je prava prilika. Priprema se brzo i lako a veoma je ukusno i lepo izgleda.

Sastojci za Krem čorbu od šampinjona

1 crni luk
250 gr šampinjona
1 kašika brašna
1 kocka za supu
1 dl ulja
začini po ukusu
200 ml kisele pavlake

Priprema Krem čorbe od šampinjona

Iseckati crni luk pa ga sa vodom i uljem prodinstati.

Dodati iseckane šampinjone pa nastaviti dinstanje.

Kada su šampinjoni gotovi naliti 500 ml hladne vode, da bi nam se masa ohladila i mogla ići u blender.

Sipati u blender pa izblenditari, da se dobije fina ujednaćena kaša.

Vratiti sve na vatru pa umutiti brašno i pavlaku sa malo vode i sipati u mlevene šampinjone.

Ostaviti da provri pa začiniti po ukusu, probati ako je potrebno i poslužiti toplu.

Izvor: domacirecepti.net

Recept za ragu od divlje svinje
Foto: hrana-pice-price.com

Recept za ragu od divlje svinje

Posebni začini istaći će ukus mesa u ovom receptu za ragu od divlje svinje

Zahvaljujući modernoj tehnologiji hlađenja i optimalnoj higijeni u procesu obrade i prerade mesa, danas se meso divljači može lako pripremiti, kao i svako drugo meso.

Koji začini se koriste za jela od divlje svinje?

Jači začini koji se koriste prilikom pripremanja jakog mesa: bobice kleke (čiji je ukus jači ukoliko se izdrobe), karanfilić, lovorov list, majoran, selen, biber, aleva paprika, muskatni orah i cimet sjajno se slažu sa svim vrstama tamnog mesa. Piment jelu daje aromatičnu orijentalnu notu, dok se ruzmarin i majčina dušica koriste za mediteranske akcente. Ovo i drugo začinsko bilje možete koristiti u svežem stanju, ili ih možete umešati u buter i napraviti domaći buter sa začinskim biljem.

Prilozi
U jesen se kao klasični prilog uz meso divlje svinje koriste pečurke i domaći kesten, priloženi na razne načine. Na primer, uz medaljone se mogu poslužiti kremasti sos od vrganja ili lisičarki, pire od kestena ili korica od oraha. Najzad, uz meso divlje svinje dobro ide i razno voće, kao što su smokve, kruške ili šljive.

Recept za ragu od divlje svinje

Sastojci:

1,5kg mesa (od plećke ili buta)
1 crni luk
150g celera
2 šargarepe
1 praziluk
4 stabljike celera
1 kafena kašičica aleve paprike
2 supene kašike paste od paradajza
6cl džina
30ml Barolo vina
1,25l tamne osnove za supe od mesa
1 vrećica začina (1 kafena kašičica bibera, 3 karanfilića, 2 kafene kašike bobica kleke)
Po 3 struka selena, majčine dušice i majorana
3 lista lovora
2 štapića cimeta
6 kafenih kašika brusnica
6 struka peršuna
Biber, so, šećer

Priprema

Isecite meso u komade veličine oraha, iseckajte crni luk i povrće.

Uvežite selen, majčinu dušicu, majoran, lovorov list i cimet u začinsku vezicu.

Propržite meso u velikom tiganju i sklonite ga na stranu.

U istom tiganju blago propržite crni luk s celerom i supenom kašikom šećera.

Dodajte alevu papriku i pastu od paradajza i pustite ga da se blago karamelizuje.

Prelijte džinom, Barolo vinom i osnovom za supe.

Dodajte meso, vrećicu začina, začinsku vezicu, i supenu kašiku soli i krčkajte oko 3 sata na niskoj temperaturi dok meso ne omekša.

Oko 15 minuta pre kraja, dodajte šargarepu, stabljike celera i praziluk.

Dodajte soli i bibera po ukusu. Dodajte par brusnica i malo peršuna da poboljšate ukus.

Sastojci koji se sakupe na dnu tiganja tokom prženja mogu se iskoristiti za pripremu divnog sosa za pečenje: izvadite prženo meso iz tiganja, propržite šargarepe, praziluk i komade crnog luka. Dodajte šećer, začine, prelijte supom i crvenim vinom. Pustite da se krčka dok se ne redukuje na polovinu količine, procedite kroz cediljku, ulupajte u masu hladan buter u kockicama i začinite prema ukusu.

Izvor: hrana-pice-price.com

GULAŠ ČORBA NA SLOVAČKI NAČIN

GULAŠ ČORBA NA SLOVAČKI NAČIN: bogato čorbasto jelo za kompletan ručak

Pikantna mešavina junetine, luka i krompira sa probranim začinima!

I danas se biju "bitke" oko toga da li je gulaš izvorno mađarsko ili slovačko jelo... ali, svaki recept za ovo izvrsno jelo treba isprobati!

Sastojci:

1 glavica luka
400 gr junetine
goveđa kocka za supu
1 kašika ljute aleve paprike
3-4 srednja krompira
3 kašike brašna
3-5 čena belog luka
2 kašike paradajz-pirea
1 kašičica bibera
2 kašičice majorana
list svežeg peršuna

Priprema:

Izdinstajte seckan luk i meso isečeno na kockice.

Za to vreme, probarite oljušten krompir sečen na kriške ili kocke u malo slane vode.

Nalijte meso i luk vodom i rastvorite kocku za supu, dodajte krompir, alevu papriku i paradajz-pire.

Razmutite brašno u malo vode i polako dodajte dok čorba vri da se ne stvore grudvice.

Sitno iseckajte beli luk i dodajte pred kraj.

Začinite po ukusu, a pred služenje pospite seckanim listom svežeg peršuna.

Izvor: Lepa&Srećna

Supa u hlebu sa kobasicom

Supa u hlebu sa kobasicom

Sastojci (za 4 osobe)

500 g hleba
10 g peršunovog lista
150 ml neutralne pavlake
300 g krompira
300 g pilećeg filea
5 g aleve parike
200 g kobasica
vegeta
so

Priprema

Izdubite sredinu hleba kao na fotografiji. Komadiće piletine kuvajte u slanoj vodi.

Ubacite iseckani beli luk i šargarepu, a potom i sitno iseckani krompir.

Kada piletina bude kuvana, dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber. Kuvajte još 10-15 minuta uz mešanje.

Začinite peršunom i listovima nane. Iseckane kobasice pržite na vrelom ulju nekoliko minuta.

Kada porumene, stavite ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

Skuvajte jedno jaje.

Servirajte kao na fotografiji i ubacite kobasice i jaje u supu.

Izvor: maxi.rs

Pikantni specijalitet: Pudarski paprikaš

Pikantni specijalitet: Pudarski paprikaš

Ono što ovom paprikašu daje odličan ukus, jesu začini. Ali ako niste ljubitelji pikantne hrane slobodno izbacite ljutu alevu papriku.

Sastojci:

6 većih glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
2 paradajza
2 babure
3-4 krompira
ljuta mlevena paprika po ukusu
supena kašika masti ili ulja
1 kg svinjskog mesa od plećke
½ kg junećeg mesa od plećke
so, biber, suvi biljni začin, mlevena crvena paprika paprika

Priprema:

Iseckajte na kockice luk, šargarepu, papriku, meso, paradajz i krompir. U origalnom receptu trebalo bi da mast ili ulje zagrejete u kotliću, ali to možete da uradite i u dubljoj šerpi. U šerpu stavite luk, šargarepu, papriku i paradajz i dinstajte na laganoj vatri uz stalno mešanje sve dok ne dobije smeđu boju. Kada je to gotovo, dodajte iseckano meso, ali prvo ubacite junetinu, a oko 15 minuta kasnije i svinjetinu. Sve to mešajte bez dodavanja vode, sve dok svinjsko meso ne poprimi belu boju. Kada se to dogodi, posolite, pobiberite, dodajte i malo suvog biljnog začina, pa sve to prelijte sa oko 2 l vode i kuvajte na laganoj vatri, dok meso ne počne da omekšava. U tom trenutku u paprikaš stavite krompir i mlevenu crvenu papriku (slatku, ljutu, obe, kako vam odgovara), pa kuvajte dok krompir skroz ne omekne.

Izvor: srbijuvolimo

Tradicionalni gaspaćo

Tradicionalni gaspaćo

Sastojci (4 Porcije)

2 glavice. crnog luka
2 čena belоg luka
1  krastavac
1  limun
500 g paradajza
1 paprika
20 ml maslinovog ulja
300 g pelata
so, biber
bosiljak

Priprema

Svež paradajz potopite u ključalu vodu na 2-3 minuta.

Ohladite ga, oljuštite mu koru i krupno iseckajte.

Potom ga stavite u blender sa belim lukom i pelatom. Kada smesa postane glatka, dodajte joj crni luk, zelenu papriku i krastavac, sok od limuna i maslinovo ulje.

Začinite solju i biberom i ostavite da se ohladi u frižideru.

Servirajte čorbu sa krutonima.

Gulaš sa suvim šljivama

Gulaš sa suvim šljivama

Sastojci (4 porcije)

5 g aleve parike
350 g crnog luka
10  brašna
200 l crnog vina
50 l paradajz pirea
so, biber
1,5 kg goveđeg mesa
4 kom. belоg luka
100  suvih šljiva
250  šampinjona
5  začinskog bilja
10 l ulja

Priprema

U loncu izdinstajte crni luk isečen na sitne kockice, potom dodajte šampinjone i meso isečeno na kocke (koje ste prethodno uvaljali u brašno).

Nakon 15 minuta dinstanja dodajte paradajz pire, suve šljive, beli luk i začine.

Prelijte gulaš vinom i vodom, te ga kuvajte na slaboj vatri oko 90 minuta, uz povremeno mešanje. 

Servirajte pripremljeni gulaš uz pirinač ili kuvani krompir.

Izvor: maxi.rs

Marengo teletina
foto: Shutterstock

Predlog za ručak: Marengo teletina

Ovako pripremljena teletina je toliko mekana i ukusna da će vam se sigurno dopasti. Možete poslužiti sa pire krompirom i salatom.

Sastojci:

2 glavice crnog luka
750 g teletine bez kostiju
2 kašike brašna
1 dcl supe
1 dcl belog vina
so, biber, lorber, majčina dušica, peršun
2 kašike pirea od paradajza
100 g šampinjona

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje i ubacite sitno seckan crni luk, kada se malo proprži ubacite teletinu iseckanu na kockice.

Dinastajte nekih 20 minuta, pa pospite seckanim peršunom i brašnom. Zatim sipajte supu i belo vino i promešajte.

Posolite, pobiberite, stavite lorber i majčinu dušicu i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri nekih 1,5 vremena.

Zatim dodajte pire od paradajza i uzduž iseckane pečurke, pa kuvajte još pola sata.

Izvor: stvarukusa.rs

Pileća krem supa sa muskatnim oraščićem

Pileća krem supa sa muskatnim oraščićem

Krem supa sa piletinom, knedlicama i muskatnim oraščićem, osvojiće vas svojim fantastičnim ukusom.

Sastojci:

- 1 l bistre pileće supe

- 150 gr barene piletine

- 50 gr putera

- 50 gr brašna

- 150 gr graška

- 100 ml neutralne pavlake

- 2 žumanca

- so, biber

- muskatni oraščić

Za knedle:

- 200 gr krompira

- 30 gr putera

- 1 jaje

- 1 kašika brašna

- 1 kašika rendanog parmezana

- ulje za prženje

Priprema:

Zagrejte puter, dodajte brašno i polako mešajte na tihoj vatri, da brašno pobeli i zapeni. Dodajte malo po malo pileću supu, posolite i pobiberite.

Iseckajte barenu piletinu, kratko je propržite na puteru ili ulju i dodajte u supu.

Obarite grašak u slanoj vodi, ispasirajte ga u blenderu, pa dodajte u supu.

Dodajte so i biber,pa začinite i muskatnim oraščićem.

Umutite žumanca i pavlaku i pred samo služenje dodajte u supu - ona posle toga više ne sme da provri!

Za knedle, skuvajte krompire u kori pa ih oljuštite i još tople ispasirajte.

Dodajte puter i jaja, mutite da se smesa ujednači, pa dodajte brašno i parmezan.

Posolite i pobiberite smesu, pa vadite knedlice kašičicom i spuštajte u ključalu slanu vodu. Gotove su čim isplivaju.

Ocedite ih i kratko propržite u vrućem ulju, pa ih vadite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Držite na toplom do služenja, pa servirajte uz krem supu.

Izvor: N1

STARINSKA LETNJA SUPA: laka krem čorba od povrća

STARINSKA LETNJA SUPA: laka krem čorba od povrća

Sastojci:

350 gr krompira
1 luk
1 manji krastavac
1 veza blitve
50 gr putera
kocka za supu od povrća
so i biber

Priprema:

Oljuštite povrće i sitno iseckajte.

Dinstajte ga na ugrejanom puteru dok ne omekša.

Izmiksujte ga u blenderu.

Nalijte vodom (nešto manje od 1 litre) i dodajte kocku za supu.

Posolite i pobiberite po ukusu.

Pred služenje možete začiniti kiselom pavlakom ili limunom.

Ukrasite seckanim peršunom ili vlašcem.

Napomena: ako postite, umesto putera stavite ulje.

Izvor: Lepa&Srećna

JUNEĆI GULAŠ NA ITALIJANSKI NAČIN

JUNEĆI GULAŠ NA ITALIJANSKI NAČIN: Gurmanska junetina služi se uz pomfrit, kuvani krompir ili palentu

Meka junetina isečena na komadiće prava je inspiracija za vešte kuvarice i kuvare! Ovo je italijanska verzija popularnog gulaša, piše Lepa&Srećna.

Sastojci:

500 gr junetine
3 glavice luka
3 dcl crnog vina
50 gr putera
ulje
so i biber
nekoliko zrna kleke
2 lista lorbera
1 kašika brašna

Priprema:

Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno.

Na ulju otopite pola putera pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom.

U masnoću dodajte ostatak putera i luk iseckan na rebarca.

Kad malo omekša, dodajte lorber, kleku i ostale začine pa sipajte i pola čaše vina.

Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lepo ujednači.

Izvor: Lepa&Srećna

PILEĆI PAPRIKAŠ NA MASTI
foto: Shutterstock

PILEĆI PAPRIKAŠ NA MASTI: starinsko jelo za ukusan ručak

Sastojci:

2 bataka
5 većih krompira
1 šargarepa
1 mladi luk
malo peršuna
mast
so

Priprema:

Dok se u šerpi kuvaju bataci na laganijoj vatri, sečemo krompire, šargarepu, mladi luk i peršun.

Kad se meso skuva, dodati povrće, kašiku masti i dva paradajza sitno iseckana (može i pola šolje soka od paradajza) i naliti vodom.

Kuvati još dok povrće ne bude gotovo, a so i začine staviti po ukusu.

Izvor: Stvar ukusa

Gulaš sa noklicama - Odlično jelo od junećeg ili svinjskog mesa
Foto: Shutterstock

Gulaš sa noklicama - Odlično jelo od junećeg ili svinjskog mesa

Sastojci:

400 gr svinjskog ili junećeg mesa
1 glavica crna luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
100 gr celera
500 gr krompira
2 dcl soka od paradajza
1 dcl belog vina
1 list lovora
so
mleveni biber
mleveni korijander
1 kašika mlevene crvene paprike
ulje
7 dcl vode
Za noklice
1 jaje
so
4 kašike gazirane vode
5-6 kašika brašna

Priprema:

U ekspres loncu na 2-3 kašike ulja pržiti meso isečeno na kocke sa svih strana, dodati sitno seckan beli i crni luk, šargarepu na kolutiće i celer na kocke.

Dodati 1 dcl belog vina pa pržiti 2-3 minuta da vino ispari.

Sada dodati krompir isečen na kocke, 1 kašiku mlevene crvene paprike, so, mlevenog bibera, mlevenog korijandera, izmešati, dodati 2 dcl soka od paradajza i 1 list lovora.

Naliti sa 5 dcl vode, zatvoriti lonac i kuvati - od trenutka kad para počne da izlazi - 30 minuta.

Za to vreme napraviti noklice da malo odstoje dok se gulaš ne skuva.

U posudu staviti 1 jaje, so, 4 kašike gazirane vode i 5-6 kašika brašna.

Dobro izmešati masa da se oteže sa viljuške. (Noklice budu baš mekane kada se doda gazirana voda.)

Kad se gulaš skuva i para izadje, otvoriti lonac, dodati još 2 dcl tople vode.

Malom kašičicom prethodno umočenom u gulaš vaditi smesu za noklice spustati u gulaš i kuvati još 10 minuta (ne zatvarati lonac već kuvati ili bez poklopca ili ovlaš poklopiti nekim drugim poklopcem).

Kuvani gulaš posuti seckanim peršunom.

Izvor: Tajni kuvar