Da li ste ikada osetili krivicu jer ste dozvolili da vam se hrana pokvari, pa ste onda bili prinuđeni da je bacite? Truli paradajz, pokvareno mleko ili bajati kroasan vam svakako neće nedostajati, ali je ipak greota što ste pazarili nešto što niste iskoristili, posebno kada se ima u vidu…
U receptima se često količina sastojaka meri šoljama umesto u gramima. Ako ne znate da izračunate koliko je 1/3 šolje ili 1/2 šolje ili ste samo navikli da merite u gramima mi vam predstavljamo listu koja će vam olakšati. Možete je zakačiti za frižider i kad naiđete na recept koji…
Dinstano meso je delikatno, ukusno i topi se u ustima. Kada se pripremi paprikaš sa povrćem, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak za nepce. Postoji nekoliko finesa u pripremi dinstanog mesa, koji se moraju poštovati, kako biste bili sigurni da ćete uvek imati dobar rezultat.…
Kupili ste povoljno na pijaci koren đumbira i sada je pred vama pitanje kako da ga čuvate? Odgovor saznajte u nastavku… Svež koren đumbira možete čuvati u donjem delu frižidera oko 5 dana, jedino što je potrebno pre toga da ga ne ljuštite. Ukoliko smatrate da konzumirate ubrzo koren đumbira,…
Koža pileta je izuzetno bogata masnoćama. U mnogim receptima kožica ne postoji i preporučuje se da se ukloni sa pileta, ali to onda jelo od piletine čini manje masnim i ponekad previše suvim. Osobe, koje imaju problem sa holesterolom, ne treba da jedu kožu pileta, upravo zbog velikog sadržaja masnoće…
Ovi korisni saveti će vam pomoći da se lakše snađete u kuhinji dok kuvate, pogotovo ako ste neiskusna domaćica. Pročitajte ceo recept pre nego što počnete da kuvate Ako nešto kuvate prvi put i treba vam recept, najbolji savet je da ga prvo pročitate do kraja, pa onda da počnete…
Možda vam se čini da je priprema mesa jedan od najjednostavnijih kuhinjskih poslova, ali grešite. Mali trikovi će vam pomoći da bez muke napravite specijalitet za ponos. 1. Koristite istu dasku za sečenje za pripremu mesa i povrća Sirovo meso može da ostavi bakterije na svim površinama sa kojima dođe…
Ako ste ljubitelj mesa poboljšajte mu ukus uz pomoć različitih začina. Uobičajeni spisak začina koji se koristi je mali: beli luk, biber i mlevena crvena paprika, mirođija i peršun. Različite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija. Ako želite da vam svinjsko meso bude ukusnije,…
Jagode nam pružaju mnogo mogućnosti za uživanje u osvežavajućim poslasticama. Možete ih jesti sveže, napraviti ukusne napitke, koristiti u kolačima i tortama. Čuvanje u frižideru Ako jagode nećete upotrebiti odmah, sačuvajte ih u frižideru tako da ostanu duže sveže. Veoma je važno da pri kupovini jagoda kupite zdrave plodove, koji…
Mlaćenica (buttermilk) je čest sastojak jela i naročito je zastupljena u američkoj kuhinji. Međutim, ovu namirnicu nije baš lako naći u domaćim prodavnicama. Zato smo pripremili jednostavan savet kako da napravite domaću mlaćenicu. Pored mleka, biće vam potrebno i alkoholno sirće ili sok od limuna. U šolju mleka sipajte kašiku…
Maslinovo ulje se sastoji od oko 70% mono-nezasićene masne kiseline, koja je izuzetno zdrava. U Grčkoj se od oko 90 posto prinosa maslina, napravi maslinovo ulje. Posebno na Kritu – gde se proizvodi oko 40 posto celokupnih količina maslinovog ulja u Grčkoj. U zavisnosti od vrste, potrebno je između pet…
Kako spremiti reš prženu ribu bez brašna? Evo recepta! Najvažnije pri pripremi ribe je da, pre svega, kupite svežu ribu. Obratite pažnju na sledeće - meso sveže ribe je čvrsto, škrge crvenkastoružičaste, a oči ispupčene i bistre. Sveža pastrmka nikad neće imati neprijatan miris, a uvek ima na koži malo…

Možda će vas interesovati i...