Da bi meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobar pac (marinadu) i u njemu držati meso 48-72 sata. Dok je u pacu, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima…
Želite ukusno pečeno pile koje će biti pravi adut vaše trpeze? Poštujte ova pravila... Pečeno pile može biti specijalitet za ponos ako se poštuju određena pravila. Primenite ove savete i uživajte u pečenoj piletini o kojoj se mašta! 1. Nemojte kupovati pile lošijeg kvaliteta, tražite domaće! Kada god ste u…
Verovatno znate za brojne fenomenalne namene sode bikarbone koje prevazilaze njenu u potrebu u kulinarstvu. Ova namirnica vam, između ostalog, može pomoći u održavanju higijene u domaćinstvu i nezi lepote. Međutim, u nekim situacijama je ipak treba izbegavati. Evo kada soda bikarbona nije idealno rešenje 1. Da li često patite…
Milena Korićanac koja radi na poziciji “junior sous chef” je odgovorila na pitanja vezana za začine, kako iskoristiti ulje posle prženja, kako iskoristiti vodu posle kuvanja mahunarki i podelila jednostavan recept za poh testo. Nastavljamo dalje da tragamo za odgovorima na vaša pitanja, koja uvek možete da pošaljete porukom. Kako…
Da bi vam pržena hrana bila perfektno spremljena i imala vrhunski ukus, potrebno je da se pridržavate nekoliko pravila. 1. Isecite hranu na približno iste delove kako bi se ravnomerno ispržila. 2. Kako bi se namirnice uvaljane u prezle bolje ispržile, stavite ih da odstoje bar 30 minuta pre prženja.…
Pripremili ste ručak i shvatili da je jelo previše slano i sada vas već obuzima panika – da li je ono za bacanje? Nije, naravno. Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste. 1.Dodajte vode Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno…
Trik koji će vam oduzeti samo pet minuta, a značajno može da poboljša ukus svakom mesu, naročito kobasicama, podrazumeva pripremu jednostavnog umaka. U pitanju je karamelizovani luk koji će produbiti ukus namirnice uz koju ga služite, a često se kao trik koristi u restoranima uz kobasice, posebno kod onih koji…
Salvete su neizbežan deo svake trpeze. Pa tako, pravljenjem različitih oblika salveta dobijate zanimljivu dekoraciju na stolu, a vašim gostima pružate ugodan obrok. Jednostavnim preklapanjima salveta možete dobiti sasvim drugačiju dekoraciju uz svaki pribor za jelo postavljen na vašoj trpezi. I zato, ako nemate ideju kako da dekorišete vašu prazničnu…
Ljudi koji pohađaju kulinarske škole su puni znanja o pripremi hrane o kojima mi ostali, kuvari amateri, nemamo pojma. Ipak, čak i oni priznaju da su se sa nekim stvarima u vezi sa kuvanjem upoznali tek kada su počeli profesionalno da se bave time. Na platformi Reddit nedavno je osvanula…
Piletina je vrlo prilagodljivo meso, jer se može pripremati na najrazličitije načine: od pečenja i grilovanja, preko prženja, do kuvanja i dinstanja. Zbog toga se koristi u mnogim kuhinjama širom sveta. Povrh svega, nije mnogo skupa i zato je dobro imati je pri ruci u svojoj kuhinji. Iako je verovatno…
Jedan od najčešćih trikova za uštedu vremena u radnim danima je da domaćica pripremi dosta hrane tokom vikenda, a da ostatak sedmice prosto podgreva tu hranu. Dobra vest je da se na isti način može postupati i sa testom. Meko testo za mekike ili pogačice, pa šak i testo za…
Da li ste ikada osetili krivicu jer ste dozvolili da vam se hrana pokvari, pa ste onda bili prinuđeni da je bacite? Truli paradajz, pokvareno mleko ili bajati kroasan vam svakako neće nedostajati, ali je ipak greota što ste pazarili nešto što niste iskoristili, posebno kada se ima u vidu…

Možda će vas interesovati i...