Ovi korisni saveti će vam pomoći da se lakše snađete u kuhinji dok kuvate, pogotovo ako ste neiskusna domaćica. Pročitajte ceo recept pre nego što počnete da kuvate Ako nešto kuvate prvi put i treba vam recept, najbolji savet je da ga prvo pročitate do kraja, pa onda da počnete…
Možda vam se čini da je priprema mesa jedan od najjednostavnijih kuhinjskih poslova, ali grešite. Mali trikovi će vam pomoći da bez muke napravite specijalitet za ponos. 1. Koristite istu dasku za sečenje za pripremu mesa i povrća Sirovo meso može da ostavi bakterije na svim površinama sa kojima dođe…
Ako ste ljubitelj mesa poboljšajte mu ukus uz pomoć različitih začina. Uobičajeni spisak začina koji se koristi je mali: beli luk, biber i mlevena crvena paprika, mirođija i peršun. Različite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija. Ako želite da vam svinjsko meso bude ukusnije,…
Jagode nam pružaju mnogo mogućnosti za uživanje u osvežavajućim poslasticama. Možete ih jesti sveže, napraviti ukusne napitke, koristiti u kolačima i tortama. Čuvanje u frižideru Ako jagode nećete upotrebiti odmah, sačuvajte ih u frižideru tako da ostanu duže sveže. Veoma je važno da pri kupovini jagoda kupite zdrave plodove, koji…
Mlaćenica (buttermilk) je čest sastojak jela i naročito je zastupljena u američkoj kuhinji. Međutim, ovu namirnicu nije baš lako naći u domaćim prodavnicama. Zato smo pripremili jednostavan savet kako da napravite domaću mlaćenicu. Pored mleka, biće vam potrebno i alkoholno sirće ili sok od limuna. U šolju mleka sipajte kašiku…
Maslinovo ulje se sastoji od oko 70% mono-nezasićene masne kiseline, koja je izuzetno zdrava. U Grčkoj se od oko 90 posto prinosa maslina, napravi maslinovo ulje. Posebno na Kritu – gde se proizvodi oko 40 posto celokupnih količina maslinovog ulja u Grčkoj. U zavisnosti od vrste, potrebno je između pet…
Kako spremiti reš prženu ribu bez brašna? Evo recepta! Najvažnije pri pripremi ribe je da, pre svega, kupite svežu ribu. Obratite pažnju na sledeće - meso sveže ribe je čvrsto, škrge crvenkastoružičaste, a oči ispupčene i bistre. Sveža pastrmka nikad neće imati neprijatan miris, a uvek ima na koži malo…
Izbegnite ove greške i napravite supu koja će biti vaš najveći kulinarski adut. Verovatno vam se desilo da supa ne ispadne baš kao što ste očekivali, a niste svesni u čemu je problem. Moguće je da ste napravili neku od najčešćih grešaka koje stoje na putu da vaša supa pokupi…
Ljudi su danas veoma svesni uticaja hrane na zdravlje, ali pritom mogu da zaborave na pravilo umerenosti. To se naročito odnosi na “superhranu”, odnosno namirnice čiji se sastav smatra “nutritivno superiornim”. Iako ih je dobro uključiti u ishranu, stručnjaci savetuju oprez, jer je najzdravija ishrana ona koja se bazira na…
Iako niste vrsna kuvarica (ili kuvar, naravno) uz pomoć ovih trikova svi će se diviti vašem umeću. Kako napraviti savršen odrezak Ako ste od onih ljudi što izvade komad mesa iz frižidera ili zamrzivača i bace ga direktno na roštilj treba da znate da je to greška. Ako želite da…
Sastojci 4 jaja 100 ml vode 90 g oraha 90 g semena lana 90 g semenki suncokreta 90 g semena susama 90 g semena bundeve malo soli pola kašičice sode bikarbone Priprema 1. Umutite jaja i dodajte so i sodu bikarbonu kao i vodu, a zatim sameljite sve semenke u…
Ukoliko ne vodite računa koliko je rerna zagrejana i na koju temperaturu je podešena, može se desiti da meso ostane suvo i ne naročito ukusno. Različite vrste mesa zahtevaju drugačiji tretman. Da bi meso bilo sočno i ukusno, veoma je važan način pripreme, ali i vreme pečenja. Pre svega bitno…

Možda će vas interesovati i...