Potrebno: 150g šampinjona250g bukovača1 glavica luka2 čena belog luka1 šargarepa1 kašika paradajz pirea1 kašika slatke mlevene paprikeso, biber, vegetaljute mlevene paprike po želji Priprema: Luk iseckati i dugo dinstati. Dok ne postone skroz mekan. Dodati sitno seckanu šargarepu i beli luk i nastaviti dinstati dok šargarepa malo ne omekani. Dodati…
Sastojci 2kg jelena2kg divlje svinje4 veće glavice crnog luka4 čena belog lukalovorcrno vinoso, biber2 kocke šećeraslatka i ljuta mlevena paprikavelika kašika masti Priprema Luk iseći i dinstati u kotliću na svinjoj masti. Količinu masti možete smanjiti ako u paprikaš dodate 2 svinjska papka (sveža). Kada malo omekani, dodati meso divljači.…
Sastojci (za 2 osobe) 300g šampinjona1dcl pavlake za kuvanje (ili kisele pavlake)1 glavica crnog lukaso, bibervegetaperšunov list Priprema: Glavicu luka iseckajte i izdinstajte. Šampinjone isecite na krupnije komade i kada luk malo smekša dodajte i njih u šerpu i zajedno još malo prodinstajte. Dolijte 8dcl vrele vode (zagrejane u letrleru…
Mađari su ponosni na svoj tradicionalnipileći paprikaš, a svako ko proba ovo jelo smaže ga za tren oka. Iako se recepti mogu razlikovati od kuhinje do kuhinje, od namirnica koje čine ovo jelo nalaze se: piletina (najbolje domaća), luk, beli luk, voda ili bujon, dovoljno kvalitetne mlevene paprike, a ponekad…
Uživajte sa ukućanima u fantastičnom ručku. Sastojci za Pileći paprikaš sa pavlakom: veće pile2 glavice lukakašičica brašnakašičica slatke mlevene paprikemalo ljute mlevene paprike ili feferon, po željikašika paradajz-pireaveza peršuna1 dl kisele pavlakemast ili uljeso, biber Priprema Pilećeg paprikaša sa pavlakom: Na ulju dosta dugo dinstajte sitno seckan posoljen luk (dok…
Sastojci za Miso supu (2 osobe) 3 g aleve parike400 g algi10 g đumbira1 g miso paste2 kom. peršuna50 g praziluka100 g šargarepe1 ml tamari sosa100 g testenine fusili Priprema Miso supe Zagrejte litar vode do ključanja. U posebnoj posudi stavite malo algi da se natope vodom. Kada voda proključa,…
Sastojci za Supu u hlebu sa kobasicom 5 g aleve parike500 g hleba200 g kobasica300 g krompira150 ml neutralne pavlake10 g peršunovog lista300 g pilećeg filea10 g soli5 g vegete Priprema Supe u hlebu sa kobasicom Izdubite sredinu hleba kao na fotografiji. Komadiće piletine kuvajte u slanoj vodi. Ubacite iseckani…
Ako još uvek niste isprobali ovako nešto ovo vam je prava prilika. Priprema se brzo i lako a veoma je ukusno i lepo izgleda. Sastojci za Krem čorbu od šampinjona 1 crni luk250 gr šampinjona1 kašika brašna1 kocka za supu1 dl ulja začini po ukusu200 ml kisele pavlake Priprema Krem…
Posebni začini istaći će ukus mesa u ovom receptu za ragu od divlje svinje Zahvaljujući modernoj tehnologiji hlađenja i optimalnoj higijeni u procesu obrade i prerade mesa, danas se meso divljači može lako pripremiti, kao i svako drugo meso. Koji začini se koriste za jela od divlje svinje? Jači začini…
Pikantna mešavina junetine, luka i krompira sa probranim začinima! I danas se biju "bitke" oko toga da li je gulaš izvorno mađarsko ili slovačko jelo... ali, svaki recept za ovo izvrsno jelo treba isprobati! Sastojci: 1 glavica luka400 gr junetinegoveđa kocka za supu1 kašika ljute aleve paprike3-4 srednja krompira3 kašike…
Sastojci (za 4 osobe) 500 g hleba10 g peršunovog lista150 ml neutralne pavlake300 g krompira300 g pilećeg filea5 g aleve parike200 g kobasicavegetaso Priprema Izdubite sredinu hleba kao na fotografiji. Komadiće piletine kuvajte u slanoj vodi. Ubacite iseckani beli luk i šargarepu, a potom i sitno iseckani krompir. Kada piletina…
Ono što ovom paprikašu daje odličan ukus, jesu začini. Ali ako niste ljubitelji pikantne hrane slobodno izbacite ljutu alevu papriku. Sastojci: 6 većih glavica crnog luka2 čena belog luka2 šargarepe2 paradajza2 babure3-4 krompiraljuta mlevena paprika po ukususupena kašika masti ili ulja1 kg svinjskog mesa od plećke½ kg junećeg mesa od…

Možda će vas interesovati i...