Mančmelouje čuvena poslastica, a umesto kupovne napravite je sami kod kuće od jednostavnih i sastojaka koji nisu skupi. Ukoliko ne možete da nabavite kondenzovano mleko, možete ga zamenite nečim drugim, kao što je puding ili jogurt sa vanilom. Priprema je vrlo jednostavna, preko keksa sipajte beze fil koji se ne…
Sastojci kore za pitu 500 grendane kisele jabuke 600-700gšećer 200 gvanilin šećer 2 kesicemleveni plazma keks 150 gcimet maloi jos :ulje 50 mlvoda ili kisela voda 100 mlprah šećer malo Priprema Jabuke očistiti, oljuštiti, izrendati, dodati šećer, vanilin šećer i cimet i ismesati. Ulje i vodu pomešati. Odvojiti po 3…
Ako volite tufahije, obožavaćete i ove jabuke punjene čokoladom. Tufahije su starinska poslastica koju mnogi (ako ne i svi) vole. Pravi se tako što se jabuke ispeku, pa se napune filom od oraha i meda i na kraju se dekorišu šlagom. Ovo je sličan recept kao za ovu čuvenu poslasticu,…
Meke kuglice poput gumenih bombona su duša čaja, koji se najčešće pije hladan i dobro promućkan da postane penast i kremast… Uprkos tome što ime sugeriše, bubble tea uopšte ne mora da bude čaj. Ovaj napitak u Aziji ima status opsesije, a sve više Evropljana ne može bez dnevne doze…
Sniker torta ima ukus kao omiljena čokoladica, a lako se pravi. Možete da je spremite u poslednji čas jer je vrlo jednostavna. Sastojci:150 g čokoladnog keksa 150 ml vode Za fil: 500 ml slatke pavlake 150 g šećera u prahu 500 g krem sira 150 g bele čokolade 150 g…
Kada razmišljamo o listi prazničnih kolača i keksa kojima se iznova vraćamo svake godine, pomislimo na klasične mađarice, žerbo kocke, mak i orahe, ali i na neizostavne vanilice. Po oovm receptu u vanilice se dodaju orasi, a ako ih izbegavate, umesto njih možete u testo dodati bademe ili lešnike. Nakon…
Da li je ovo torta nad tortama? Kulinarski simbol grada Beča je sigurno Saher torta (Sacher). Šta je specifično za ovu tortu? Odgovor je savršen sklad čokolade i džema od kajsije. Čokoladna kora odličnog puterastog ukusa, kao i nežne kajsije koje smiruju slatkoću daju savršeni sklad. Hotel Sacher u Beču…
Sastojci 300 g mlevene plazme4 zumance1 kom. želatina100 g šećera50 ml vode350 g maskarpone sira300 ml pavlake za šlag5 ml arome vanile200 ml mleka1 kom. bananе400 g malina Priprema Kalup (30 cm x 12 cm) obložiti masnim papirom i na dno složiti kekse umočene u toplo mleko. Žumanca i šećer…
Uživajte u domaćem receptu za karamele sa pistaćima koje se veoma lako prave.Domaće karamele su poslastica koja je tako savršena za prazničnu sezonu! Jednostavno se pravi, a kada lepo upakujete biće savršen poklon najmlađima za praznike. Za ovaj slatkiš su vam potrebna samo 3 sastojka, a u nastavku pročitajte i…
Reforma je najčuvenija čokoladna torta koja je nastala u Jugoslaviji, a naučite kako da je spremite. Reforma ili reform torta je klasik domaće kuhinje i neizostavan je deo svakog slatkog stola, bilo da se radi o rođendanima, slavama ili svadbama. Jugoslovenske domaćice su je često pravile, a omiljenisastojci kao što…
Jabuke i orasi su uvek dobra kombinacija kada su u pitanju kolači. Sastojci: – 2 jaja – 200 g šećera – 200 ml ulja – 200 ml mleka – 200 g mlevenih oraha – 200 g griza – 200 g brašna – 2 rendane jabuke – 1 kesica praška za…
Tako kremast da ćete ga jednostavno obožavati Tanke kore od belanaca i pečenog lešnika, a krem vazdušast i lagan... jednostavno nećete moći da se zaustavite sa jelom dok sve ne nestane sa tanjira. Peku se dve kore. Sastojci za jednu koru su: 4 belanca4 kašike šećera1 kašika mekog brašna6 kašika…

Možda će vas interesovati i...