Da li ste već osmilili svoje praznične menije? Za mene je to omiljeni deo decembra! Retko proslavljamo Novu Godinu jer nam to ne pričinjava neko posebno zadovoljstvo, ali se uvek potrudimo oko te naše, već tradicionalne, novogodišnje večere. Dugo pričamo o tome šta će nam biti zvezda trpeze, kako ćemo…
Bila sam malo skeptična, moram da priznam. Nisam je nikada jela do dana kada sam je sama spremila i plašila sam se da mi se neće dopasti baš toliko koliko se očekuje. Suvišno je reći da sam se prevarila, zar ne? Leskovačka mućkalica je sada na vrhu domaćih jela koje…
Kupih taranu računajući da će završiti u nekoj supi ili čorbici ali sam se nešto predomislila i reših da je stavim u gulaš. Količina koju sam ja pravila je za 5 osoba, vi naravno dozirajte spram vašeg broja izjedača gulaša. Na ovaj način možete da kuvate gulaš sa bilo kojom…
Sastojci zam1 Osoba/e 1000 g brašna100 g crnog luka2 kom. jaja200 ml jogurta1/2 kom. svežeg kvasca30 ml maslinovog ulja100 ml mleka100 ml paradajz sosa150 g paprike100 g paradajza1 kom. praška za pecivo2 g šećera2 g soli200 g svinjskog filea50 g zelja Započni pripremuZa testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1…
Ne verujem ljudima koji ne vole pohovano i prženo, pa makar kao grešnu hranu jednom u milion godina. Za mene je pohovana hrana zapravo hrana utehe i hrana kojoj se uvek vratim kada loš dan može da popravi samo nešto ultra hrskavo ☺ Ove loptice rižota sa pršutom su fantastičan…
Jako volim grčku kuhinju! Dovoljno je mediteranska da bude posebna i nekako sasvim dovoljno obična da nam svima bude bliska. Ima mnogo recepata koje želim da isprobam a ovaj je bio na samom vrhu liste želja. Grčka lazanja ili pastitsio je jelo slično italijanskoj lazanji. Originalno se koristi dugačka šuplja…
Već vam je jasno da volim kada imam priliku da probam nešto što do sada nisam. Već sam vam pre nekoliko dana napisala recept za jagnječe kotlete koji su me toliko oduševili. Ove pačje grudi su sa druge strane cenovno približnije našim novčanicima – cena pačetine u Metrou je skoro…
Krompir, luk i slanina, zapečeno sve u rerni, a uz to neka salata i ručak je gotov. Krompir u ovoj kombinaciji je veoma ukusan i sočan jer je poprimio sve ukuse i mirise luka i slanine. Sastojci: 2 glavice crnog luka – veće100 ml uljamesnata slanina – količina po izboru,…
Verovatno sam već ranije pomenula da mi je biftek sve omiljeniji i omiljeniji. Kako ga više spremam tako mi se otvara bezbroj mogućih kombinacija za kombinovanje. Ovako pripremljen biftek je jednostavnog ukusa, bez velikih kontrasta (osim blago slatke note u luku) ali ipak jedinstven zbog mešavine začinskog bilja koja je…
Ne znam gde da ih svrstam…u priloge ili jela sa mesom jer imaju malo pančete u punjenju….ja sam ih ovaj put poslužila kao prilog, a lako mogu kao i pohovana pečena paprika sa sirom da budu i večera. Kada budete kupovali šampinjone najbolje ih sami birajte na pijaci ili u…
Brzi pirinač sa gamborima može da bude savršen izbor kada vam je potrebno da na tanjiru imate izbalansiran obrok i to za manje od 30 minuta. Uvek možete dodati još povrća ili neku drugu vrstu mesa, morskih plodova ili čak tofu sira. Uz malo začina i soja sosa, dobićete i…
Možete da ne volite piletinu, to mi je sasvim okej. Ali ne možete da ne volite cepkano pile jer je to pile na jedan sasvim drugačiji način. Nije ni blizu svih onih pečenih bataka i suvog belog mesa koji su vam možda već dosadili jer više ne znate šta da…

Možda će vas interesovati i...