Ovi napici vam mogu olakšati određene tegobe

Kada se pije zeleni čaj, a kada pivo od đumbira? Svaki napitak može se koristiti u određenoj situaciji kako bi olakšali određene probleme.

Većina ljudi ne zna, ali za svaku situaciju postoji odgovarajući napitak. Donosimo vam savete stručnjaka koji vam otkrivaju šta da pijete u određenoj situaciji. 

Mleko 

Mleko sadrži proteine koji doprinose jačanju mišića. Dakle to je napitak koji pijete kad vas bole mišići. 

Zeleni čaj/ sok od grejpa 

Želite da smršate? U tome vam mogu pomoći zeleni čaj i sok od grejpa. Oba napitka sadrže sastojke koji poboljšavaju rad metabolizma. 

Voda/čokoladno mleko/sportski napici 

Ovi napici pomažu oporavku tela koje je pretrpelo velik napor. Stručnjaci savetuju da ih pijete nakon vežbanja ili težeg fizičkog rada jer njihovi sastojci doprinose tome da se organizam brže vrati u normalno stanje. 

Voda/sok od višnje/kokosova voda 

Svi oni koji trče trebalo bi da imaju zalihe spomenutih napitaka. Dobro ih je piti svaki dan jer doprinose zdravlju kostiju i mišića, a olakšavaju i oporavak organizma od napora. 

Sok kiselih krastavaca 

Ako vas muče grčevi u mišićima, i to posebno u nogama, onda bi bilo dobro da popijete vodu iz teglice s kiselim krastavcima. Naravno, ako vaš želudac to može da podnese… 

Pivo od đumbira 

Loše vam je u želucu? Možda bi moglo da vam pomogne pivo od đumbira. Naime đumbir hidrira organizam i leči mučninu, a odličan je za probavu. 

Čaj s medom i ceđeni limun 

Kad vas uhvati dosadna prehlada, svaki topli napitak je zdrav. Međutim najbolje je ipak piti čaj s medom i ceđenim limunom jer to dokazano najbrže rešava neugodne simptome. 

Čaj od kurkume 

Upala grla može biti vrlo neugodna, ali dobra vest je da postoji prirodni lek koji ga umiruje i pospešuje lečenje. Reč je o čaju od kurkume koji je poznat po svom protivupalnom delovanju. 

Toplo mleko / čaj od kamilice 

Ne možete da zaspite? Tu vam u pomoć priskače toplo mleko ili čaj od kamilice jer dokazano umiruju organizam, blagotvorno deluju na živce i izazivaju pospanost, a omogućavaju i miran san. 

Izvor: tportal

Možda će vas interesovati i...