Najukusnija pita koju ćete probati. Sastojci: 4 krompira150 g luka3 jaja10 g soli5 g bibera10 g mladog luka200 g brašnaUlje za prženje Priprema: Krompir izrendajte i ostavite da odmara u vodi oko 10 min, zatim ocedite. Luk takođe isecite na četvrtine pa ostavite u vodi 10ak minuta. Nakon toga ga…
Možete da je ukraštavate raznim začinimskim biljem (ruzmarinom, vlašacem…), povrćem (masline, paradajz, beli luk…), sirevima ili kao ja da je napravite praznu. Fokaču možete poslužiti kao predjelo, hleb uz glavni obrok, ili užinu. Sastojci: 350 g brašna (po potrebi dodajte više)250 ml tople vode1 kašičica šećera20 g svežeg kvasaca (pola…
Vruću lepinju svi vole i bilo da je poslužite za doručak ili večeru odmah će se razgrabiti sa stola. Sastojci: Za testo: 200 ml kefira (sobne temperature)⅓ kašičice sode bikarbone½ kašičice šećera½ kašičice soli20 ml ulja2 jajeta430 g brašna Za nadev: 280 g sulungi sira (možete da zamenite bilo kojim…
Pita koju morate da probate postili ili ne! Sastojci: pakovanje kora za pitušolja pirinčapakovanje pečurki6 smrznutih briketa od spanaća ili svež spanaćljuta papričica (po izboru)biber, so Priprema: U malo vode dodati spanać (ili brikete) i kuvati 5 minuta. Potom, dodati šolju pirinča i dve šolje vode i tako zajedno kuvati…
Sastojci Potrebno je:500 g brašna1 kesica praška za pecivo3 kašike ulja1 kašičica soli1 jaje1 žumance1 belance za premazmalo krupne soli za posipanje Priprema1Brašno pomešati sa praškom za pecivo. Polovinu staviti u posudu napraviti udubljenje dodati jaje i žumance, ulje i so pa sa vodom zamesiti. Pogaču ostaviti 10 minuta da…
SASTOJCI – 900 gr brašna tip 500– 1 kesica suvog kvasca (7 gr)– 2 jaja– 400 ml toplog mleka– 180 ml ulja– 1 kašika šećera– 1 kašičica soli PRIPREMA U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte.…
-oko 1-1,5 kg krompira-1 puna kašikica soli-sveže mlevenog bibera, po ukusu-2 jako pune kašike kisele pavlake 1. Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupnije komade. Staviti u jedan manji sud, preliti sa vodom i dodati veći prstohvat soli. Kuvati na tihoj vatri oko 35 minuta, odnosno sve dok krompir ne…
Uživaćete u ovom mekanom pecivu čija aroma će ispuniti vaš dom!Ako volite domaće pecivo, predlažemo vam ovaj jednostavni recept za pogaču u obliku cveta.Svaki komad možete odvojiti i tako dobiti zgodne zemičke uz ručak ili večeru. Sastojci: Kesica suvog kvasca 250 mililitara toplog mleka Kašičica šećera 360 grama pšeničnog brašna…
Savršeni "kapreze" sastojci, ovoga puta u pasti! Dobra je vruća, topla pa čak i hladna što je za jednu pastu pravo svetogrđe! Ali mora se priznati da je ova kombinacija uz posebno izabrane špagete zaista odlična u svim sezonama. Koriste se kapelini - ultratanki špageti koji nas pomalo podsećaju i…
Sve je gotovo za 15 minuta a ukućani će obožavati ovo jelo. Potrebno je: 150 g palente400 ml vodepola kašičice soli100 g šunke100 g kačkavalja Za pohovanje: 3 jaja10 kašika brašna100 ml ulja Za sos 1 čaša grčkog jogurta1 kašičica senfamalo seckanog peršuna Priprema: Stavite šerpu sa vodom, malo ulja…
Možda će vam zvučati komplikovano, ali jednostavno se priprema. Potrebno nam je: Testo:1/2 l mlakog mlekapola paketića kvascapola praška za pecivo1 kašika soli1 kašikica šećera3 žumanca1 šolja (2 dcl) ulja700 gr mekog brašna Na testo:200 gr margarina Fil:1/2 kg svežeg ili mladog sira2 vrhom pune kašike kajmaka2 jajeta1 kašikica soli…
Sastojci 4 jajeta2 tikvice200 gr šunke150 gr dimljenog kačkavalja50 gr parmezanapo ukusu peršun ili mirođijaulje i brašno za plehso i biber Priprema Uključite rernu da bude već vruća kad počnete pripremu. Umutite jaja, posolite i pobiberite. Dodajte rendani parmezan i peršun ili mirođiju. Tikvice izrendajte i odmah umešajte u jaja.…

Možda će vas interesovati i...