Piletina s ruzmarinom i rebrasti krompir sa slaninicom – recept kojim Tamara Dragičević obara muža s nogu

Moderno, a tradicionalno jelo. Reč je piletini s ruzmarinom i rebrastom krompiru sa slaninicom. Kada pogledate video, biće vam jasno zašto je ovo jelo i moderno i tradicionalno..

Sastojci:

celo pile
4 grančice ruzmarina
10 čena belog luka
2 limuna

Priprema:

Pile očistiti i vezati koncem noge, u njega staviti grančicu ruzmarina, 4 čena belog luka i jedan limun isečen na četvrtine. Posoliti i pobiberiti sa svih strana. U pekač sipati ulje i staviti 4 kriške limuna, 4 čena belog luka, grančicu ruzmarina i preko svega toga pile. Na pile staviti još i 2 koluta limuna, 2 čena belog luka isečenog na pola i 2 grančice ruzmarina. Peći u rerni 4 sata na 200 stepeni poklopljeno, a potom otklopiti i tako peći još 10 minuta da se pile zapeče.

Sastojci za krompir:

3 krompira iste veličine
200 g slanine

Priprema krompira:

Krompir se peče u ljusci u rerni tako da ga nije potrebno ljuštiti već samo dobro oprati pod vodom. Jedan kraj krompira se tanko iseče kako bi krompir mogao da stoji. Staviti dve varjače sa strane koje služe kao graničnik dokle treba zaseći krompir. Krompir zaseći na vise mesta na tanke šnite, u svaku šnitu ubaciti po 1 listić slanine. Posoliti i preliti uljem tako da u svaki prorez uđe deo. Peći na 180 stepeni 45 minuta.

Izvor: praktična žena

Možda će vas interesovati i...