Zapečena testenina sa lukom i sirom

Svi vole dobru zapečenu testeninu, a mi vam donosimo recept inspirisan francuskom supom od luka. Ova tepsija sa testeninom, krem sosom od luka i topljenim sirom biće vaš izbor svakog dana u nedelji.

Sastojci

55 g putera
3 srednja crvena luka, tanko narezana
2 kašičice meda
230 ml suvog vina
2 čena belog luka, iseckana
250 g smeđih šampinjona, isečenih na kriške (ukolik nemate smeđe, mogu i beli šampinjoni)
2 kašičice sveže majčine dušice(ili sušene ako nemate sveže)
Krupna so
Crni biber
700 ml povrtnog bujona
1 kašika Vorcestershire ili soja sosa
2 lista lovora
500 g vaše omiljene testenine
¼ kašičice kajenskog bibera ili po ukusu
300 ml slatke pavlake
30 izmrvljenog gorgonzola sira (opciono)
200 rendanog sira (Parmezan ili Grana Padana)

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni C.

Otopite puter, luk i med zajedno u velikoj šerpi na srednjoj vatri. Kuvajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 5 minuta. U ovom trenutku postepeno dodajte 120 ml vina dok se vino ne ukuva u luk. Nastavite da kuvate još 8-10 minuta da se luk dobro karamelizuje.

Dodajte beli luk, pečurke i timijan, začinite solju i biberom i kuvajte još 3-4 minuta. Dodajte preostalo vino, temeljac, vorčester sos, lovorov list i testeninu. Kuvajte smešu, često mešajući, dok testenina ne postane al dente i bujon se upije, oko 8-10 minuta. Umešajte biber, pavlaku i 100 g parmezana. Sklonite sa vatre.

Ako je potrebno, prenesite testeninu u posudu za pečenje. Stavite preostali sir na vrh. Stavite posudu za pečenje u rernu i pecite 20 minuta ili dok se sir ne otopi i lagano porumeni na vrhu.

Ohladite 5 minuta pre serviranja. Poslužite sa svežom majčinom dušicom i uživajte!

Pečena teriyaki piletina

Pečena teriyaki piletina

Teriaki piletina je japansko jelo koje kombinuje slatke i slane ukuse soja sosa i obično meda ili šećera. Pileće meso se premazuje sosom i prži na tiganju ili priprema u rerni.

Sastojci

1 kašika kukuruznog skroba
1 kašika hladne vode
100 g šećera
120 ml soja sosa
60 ml jabukovog sirćeta
1 čen belog luka, seckani
½ kašičice đumbira u prahu
¼ kašičice mlevenog bibera
12 pilećih bataka ili bataka, bez kože

Priprema

U maloj šerpi na laganoj vatri pomešajte kukuruzni skrob, hladnu vodu, šećer, soja sos, sirće, beli luk, đumbir i biber. Pustite da proključa, često mešajući, dok se sos ne zgusne.

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Podmažite pleh dimenzija 23 x 33 cm i stavite piletinu koju ćete sa svake strane premazati prethodno pripremljenim sosom.

Pecite 30 minuta, a zatim okrenite komade piletine i pecite još 30 minuta. Tokom pečenja, svakih 10 minuta premažite meso sosom.

Poslužite uz pirinač i povrće po izboru.

Piletina u gorgonzoli

Piletina u gorgonzoli - Fantastičan recept za sočna pileća prsa

Jednostavan i univerzalan obrok koji će svi voleti. Odličan za dane kada nemate vremena za prirpemu "velikih" jela.

Sastojci

400 g pilećih prsa
40 g maslaca
200 g izmrvljene gorgonzole
200 ml pavlake za kuvanje 8Ili kisele pavlake)
soli, po želji
beli biber, po želji
Malo rendanog muškatnog oraščića

Priprema

Pileća prsa iseckajte na manje komade ili trake. Rastopite puter na veoma laganoj vatri, često mešajući.

Dodajte komade piletine u tiganj i pržite do zlatno smeđe boje sa obe strane.

Dodajte izmrvljenu gorgonzolu i uz lagano mešanje otopite sir.

Dodajte pavlaku za kuvanje. Ukoliko nemate pavlaku z akuvanje, možete koristiti i kiselu pavlaku.

Dodajte beli biber i so po svom ukusu i narendajte malo muskatnog oraščića.

Pustite da sve to krčka nekoliko minuta dok se svi sastojci ne sjedine i sos ne postane kremast.

Poslužite uz prilog po želji - testenina, krompir pire ili pirinač.

izvor: index,hr

Lepinje punjene kobasicom i sirom

Jelo gotovo za tili čas, a idealno za doručak, večeru, da se ponese na izlet ili slično. Ako koristite pikantnu kobasicu biće još i bolje :)

Sastojci

350 grama običnog brašna
200 ml mlake vode
15 grama svežeg kvasca
so
kobasica i sir

Priprema

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi i ostavite nekoliko minuta da se aktivira. Stavite brašno i so u činiju i polako sipajte mešavinu vode i kvasca.

Zamesiti testo i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.

Testo podelite na manje ili veće loptice, u zavisnosti od toga koliko velike želite da napravite lepinje. Napunite sitno isečenom kobasicom i sirom.

Svaku lopticu testa razvaljajte rukama i pržite na malo ulja u zagrejanom tiganju na srednjoj vatri dok obe strane ne porumene.

Džambalaja

Šta je džambalaja i kako se pravi?

Džambalaja je jedno od najpoznatijih jela kreolske kuhinje i jedno od onih jela što se kuvaju u jednoj šerpi i mogu da nahrane familiju. Postoji više varijanti ovog jela, a mi vam donosimo klasičnu varijantu.

Potrebno je:

pola kilograma belog pilećeg mesa
dve veće i deblje domaće ljute kobasice (dimljene, poluosušene ali može i sveže)
nekoliko štapića zelenog celera
jedna veća šargarepa
dva crna luka
dve paprike babure ili šilje (bilo koje boje)
nekoliko čena belog luka
1 konzerva paradajz pelata
1 veća šolja pirinča
nekoliko kašika maslinovog ulja (može i obično)
oko 1 l pilećeg temeljca (može i od kocke za supu)

Opcionalno je potrebno i oko 250 gr. škampa ali postoji verzija Džambolaje i bez škampa.

Ovo su osnovne namirnice, sve ostalo je u začinima: so, kajenski biber, crni biber, majčina dušica, bosiljak sušeni, peršun sušeni, dimljena crvena paprika, origano.

Džambalaja – kako pripremiti?

Iseckati luk na ulju i dinstati dok ne bude staklast, dodati beli luk, iseckan celer, papriku,šargarepu iseckanu na kockice, sve dinstati na luku dok povrće malo ne odmekne.

Dodati kobasice narezane na deblje komade i pržiti dok ne počne da se hvata za dno šerpe, dodati piletinu isečenu na komade (veličina kao kobasice) i nju lagano zajedno sa kobasicom ispržiti da dobije smeđu koricu.

Dodati začine po ukusu i pirinač pa sve zajedno sa mesom i povćem kratko pržiti. Na kraju naliti sa pelatom i supom da ogrezne i ako bude potrebe kasnije dodati još temeljca da se skuva priniač.

Poklopiti i staviti da se na laganoj vatri da se kuva oko 45 minuta. Pred kraj dodati škampe, oni se brzo skuvaju. Služiti uz proju ili kukuruzni hleb i neku sezonsku salatu.

Izvor: Bečejski dani

Domaće njoke od bundeve

Domaće njoke od bundeve

Kako god da pripremite bundevu, njen slatki ukus će vas osvojiti. Ovog puta donosimo vam recept za pravljenje domaćih njoka od bundeve. Zapecite kuvane njoke po želji, a možete ih poslužiti sa sosom od pečuraka ili paradajza.

Sastojci

Pire od bundeve
1 komad (oko 500 g) bundeve
malo soli
malo maslinovog ulja
Njoki od bundeve
350 g pire bundeve
200 grama oštrog brašna
1 jaje

Priprema

Pire od bundeve

Prerežite bundevu na pola, kašikom uklonite semenke i mekani centar. Zajedno sa korom iseći na kriške, prebaciti u pleh, preliti sa malo maslinovog ulja i posoliti.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite isečenu bundevu u rernu na 20 minuta ili dok ne omekša.

Sačekajte kratko da se ohladi, a zatim ogulite kožu i viljuškom ili štapnim mikserom sameljite do kremaste teksture.

Njoki od bundeve

Dobijeni pire prebacite u veću posudu, dodajte jaje i postepeno dodajte brašno. Zamesiti rukama meko testo. Ako primetite da se testo lepi, dodajte još malo brašna.

Testo isecite na kriške, pa svaku krišku uvijte u rolnu debljine 2 cm. Nožem isecite testo na željenu veličinu njoka.

Posolite i prokuvajte veliku količinu vode i u nju stavite njoke. Kuvajte dok ne isplivaju na površinu.

Skuvane njoke kratko isperite pod hladnom vodom i dobro ocedite. Poslužite sa sosom po želji.

Testenina sa spanaćem i pečurkama

Testenina sa spanaćem i pečurkama

Još jedan brz i jednostavan recept, idealan za kuvare početnike iako će u ovom jelu svi uživati.

Sastojci

250 g testenine
300 g šampinjona
1 kocka smrznutog spanaća (ili 250g svežeg)
4 čena belog luka
1 pavlaka za kuvanje
So, biber
korijander

Priprema

Skuvajte testeninu.

Odmrznite spanać.

Narežite pečurke.

Pirjajte beli luk na laganoj vatri. Dodajte pečurke. Kada pečurke počnu da dodaju spanać. Pokrijte da se spanać potpuno odmrzne. Dodajte kremu za kuvanje. Začinite solju i sveže mlevenim biberom i korijanderom.

Pomešajte sa kuvanom testeninom.

Piletina na lovački način. Francuski klasik na vašoj trpezi.

Ovaj francuski klasik je jednostavan za pripremu i savršen uz kremasti pire ili hrskavi hleb. Piletina se dinsta u sosu na laganoj vatri, da omekša i da se ukusi spoje.

Sastojci

1 kašičica maslinovog ulja
25 g maslaca
2 pileća bataka sa karabatkom
1 glavica crnog luka, iseckana
2 čena belog luka
200 g šampinjona
230 ml crnog vina
2 kašike koncentrata paradajza
1 kašičica sušenog timijana
500 ml pilećeg bujona
seckani peršun (opciono, za posipanje)

Priprema

U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i polovinu (od 25 g) putera.

Začinite piletinu i pržite je oko pet minuta sa svake strane dok ne porumeni. Ostavite piletinu na stranu.

U tiganju otopite preostali puter, pa dodajte luk i pržite oko pet minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk i pržite oko minut, a zatim dodajte pečurke i pržite dva minuta. Ulijte crno vino.

Umešajte koncentrat paradajza, pustite da provri, pa smanjite vatru na pet minuta. Dodajte timijan i prelijte pilećim bujonom.

Dodajte piletinu, poklopite i dinstajte na laganoj vatri sat vremena dok piletina ne omekša.

Uklonite piletinu iz lonca. Ostavite sos da ključa desetak minuta dok ne postane kao sirup, a ukusi se prožmu. Vratite piletinu i poslužite uz prilog po želji, a po želji jelo možete posuti i seckanim peršunom.

Recept za čuvenu Zdravkinu gibanicu o kojoj je brujala cela Šumadija

Recept star 40 godina od kojeg i danas mnogima pođe voda na usta

Poznata kragujevačka domaćica i sjajna kuvarica Zdravka Purić još davne 1983. godine u svom izdanju „200 odabranih recepata” želeći da na buduće naraštaje prenese način pripremanja ovog domaćeg specijaliteta, podelila je tajnu svoje kuhinje sa generacijama koje dolaze.

Sastojci:

  • 500 grama kravljeg sira
  • 200 grama kajmaka
  • 8 jaja
  • 1 kilogram tankih kora
  • malo mleka
  • malo ulja

Priprema:

Umutiti pola kilograma sira, ¼ kg kajmaka, 8 žumanaca i čvrst sneg od 8 belanaca, dodati malo mleka i ulja da masa bude ređa.

Podmazan pleh obložiti odozdo i sa strane celom korom a ostale kore jednu po jednu gužvati, zamakati u masu i ređati u pleh. Gornja kora ostaje bez fila, poprska se uljem i izbuši viljuškom.

Peći dok lepo ne porumeni. Na kraju dobro umastiti brk.

Izvor: nova.rs

Musaka od patlidžana
Shutterstock

Musaka od patlidžana

Odlično jelo od patlidžana koje će voleti i okoreli ljubitelji mesnih jela.

Sastojci:

– 800 g patlidžana

– 150 g rendane mocarele

– 2 jaja

– 1 dl soka od paradajza

– so, biber, origano, mrvljeni bosiljak

po potrebi: čeri paradajz, kapar, ulje i prezle

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pleh prečnika oko 27 centimetara premažite uljem i pospite prezlama.

Patlidžan isecite na kriške ili kolutove i posolite. Poređajte ga u pleh i poprskajte uljem.

Pecite oko 15 minuta. Umutite jaja i sok od paradajza. Dodajte rendanu mocarelu i začinite po ukusu. Prelijte preko musake, dodajte čeri paradajz i kapar (opciono).

Pecite još 15 minuta.

Prilikom služenja, musaku možete dekorisati listovima bosiljka ili nane.

Piletina s ruzmarinom i rebrasti krompir sa slaninicom – recept kojim Tamara Dragičević obara muža s nogu

Moderno, a tradicionalno jelo. Reč je piletini s ruzmarinom i rebrastom krompiru sa slaninicom. Kada pogledate video, biće vam jasno zašto je ovo jelo i moderno i tradicionalno..

Sastojci:

celo pile
4 grančice ruzmarina
10 čena belog luka
2 limuna

Priprema:

Pile očistiti i vezati koncem noge, u njega staviti grančicu ruzmarina, 4 čena belog luka i jedan limun isečen na četvrtine. Posoliti i pobiberiti sa svih strana. U pekač sipati ulje i staviti 4 kriške limuna, 4 čena belog luka, grančicu ruzmarina i preko svega toga pile. Na pile staviti još i 2 koluta limuna, 2 čena belog luka isečenog na pola i 2 grančice ruzmarina. Peći u rerni 4 sata na 200 stepeni poklopljeno, a potom otklopiti i tako peći još 10 minuta da se pile zapeče.

Sastojci za krompir:

3 krompira iste veličine
200 g slanine

Priprema krompira:

Krompir se peče u ljusci u rerni tako da ga nije potrebno ljuštiti već samo dobro oprati pod vodom. Jedan kraj krompira se tanko iseče kako bi krompir mogao da stoji. Staviti dve varjače sa strane koje služe kao graničnik dokle treba zaseći krompir. Krompir zaseći na vise mesta na tanke šnite, u svaku šnitu ubaciti po 1 listić slanine. Posoliti i preliti uljem tako da u svaki prorez uđe deo. Peći na 180 stepeni 45 minuta.

{vembed Y=LB_QGMNU3KY}

Izvor: praktična žena

Piletina na lovački način

Piletina na lovački način

Ovaj francuski klasik je jednostavan za pripremu i savršen uz kremasti pire ili hrskavi hleb. Piletina se dinsta u sosu na laganoj vatri, da omekša i da se ukusi spoje.

Sastojci za Piletinu na lovački način:

1 kašičica maslinovog ulja
25g maslaca
2 pileća bataka
2 pileća karabataka
1 glavica crnog luka, iseckana
2 čena belog luka
200g šampinjona
230 ml crnog vina
2 kašike koncentrata paradajza
1 kašičica sušenog timijana
500 ml pilećeg bujona
seckani peršun (opciono, za posipanje)

Priprema Piletine na lovački način

U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i polovinu (od 25 g) putera.

Začinite piletinu i pržite je oko pet minuta sa svake strane dok ne porumeni. Ostavite piletinu na stranu.

U tiganju otopite preostali puter, pa dodajte luk i pržite oko pet minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk i pržite oko minut, a zatim dodajte pečurke i pržite dva minuta. Ulijte crno vino.

Umešajte koncentrat paradajza, pustite da provri, pa smanjite vatru na pet minuta. Dodajte timijan i prelijte pilećim temeljcem.

Dodajte piletinu, poklopite i dinstajte na laganoj vatri sat vremena dok piletina ne omekša.

Uklonite piletinu iz lonca. Ostavite sos da ključa desetak minuta dok ne postane kao sirup, a ukusi se prožmu.

Vratite piletinu i poslužite uz prilog po želji, a po želji jelo možete posuti i seckanim peršunom.

Taljatele sa spanaćem, lukom i paradajzom

Taljatele sa spanaćem, lukom i paradajzom

Jedno lagano, vegetarijansko jelo koje će se svideti svima.

Sastojci (za 2 osobe)

100 g crnog luka
200 g paprike
200 g spanaća
300 g taljatela

Priprema:

Obarite spanać u slanoj vodi. Pripremite taljatele po uputstvu sa pakovanja.

Ocedite ih, dodajte spanać, naseckajte papriku i luk i servirajte.

Uživajte u ovom obroku!

Prijatno!

Pita sa mesom

Ova fina pita vam može poslužiti i kao glavno jelo, ali i kao predjelo. Jednostavno i brzo se pravi, a ukusom vas neće ostaviti ravnodušnim. Po želji, u fil sa mesom se može dodati i malo čili paprike.

Sastojci

4 kom. belоg luka
5 kom. bibera
5 kom. čili papričice
100 g crnog luka
500 g kora za pitu
500 g mlevenog mesa
5 g soli

Pita sa mesom - Priprema

Pripremite fil: upržite sitno iseckan crni luk i dva čena belog luka, pa ubacite meso. Kad se meso malo uprži, dodajte malo vode, posolite, pobiberite i dodajte malo čili papričice. Ostavite sa strane da se ohladi.

Nauljite pleh i stavite koru, potom dodajte fil, stavite preko koru sa malo ulja i ponavljajte postupak dok imate materijala.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada dobije zlatnu boju, izvadite, stavite da se ohladi i potom servirajte.

Prijatno!

Sataraš sa piletinom iz rerne

Sataraš sa piletinom iz rerne

Predlog za ručak je leskovački đuveč ili sataraš sa piletinom iz rerne.

Sastojci:

1kg pilećih bataka i karabataka
3 glavice crnog luka
3 veća paradajza
3 čena belog luka
100 gr pirinča
15 do 20 paprika
1 veća šargarepa
Ulje, so, suvi začin, biber

Priprema:

Piletinu dobro začinite i ostavite da odstoji kako bi pokupila mirise. Zatim ugrejte ulje u tiganju pa pržite piletinu u tiganju. Dok se piletina prži, povrće očistite i iseckajte sitno, dok šargarepu treba da izrendajte.

Piletinu izvadite iz masnoće u poseban tanjir, a u masnoći u kojoj se pržila piletina dinstajte luk i šargarepu. Zatim dodajte beli luk, a onda paradajz i paprike.

Nakon što se sve skrčkalo dodajte pirinač i sve preručite u vatrostalnu činiju, dodajte piletinu pa staviteu zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.

{vembed Y=7H5NY2P_wis}

Izvor: Kuhinja Valentina Mašković

Svinjski kotleti na grčki način

Svinjski kotleti na grčki način

Svinjetina je konstantno na našim trpezama, a mi vam preporučujemo da je probate na način kako je pripremaju Grci: aromatično, mekano.

Sastojci

2 kom. belоg luka
1 g majčine dušice
80 ml maslinovog ulja
600 g svinjskog filea
5 g origana
so, biber
15 ml vinskog sirćeta

Priprema

U dublju posudu stavite 80 ml maslinovog ulja, sitno naseckani crni i dva čena belog luka, jednu kašičicu origana, posolite, pobiberite i dodajte kašiku vinskog sirćeta.

Sve dobro promešajte. Meso operite, osušite i istucite tučkom za meso.

Premažite meso marinadom i ostavite da odstoji preko noći ili par sati.

Pržite kotlete sa svake strane da uhvate finu boju. Pazite da vatra ne bude prejaka kako bi se kotleti do pola ispekli i dobili finu boju. Poređajte kotlete u nauljeni pleh, stavite u rernu i pecite 20 minuta.

Nakon toga ih izvadite i stavite ih u alu-foliju sa grančicama majčine dušice i dobro zamotajte da odstoje neko vreme.

Prijatno!

Piletina punjena spanaćem i feta sirom

Piletina punjena spanaćem i feta sirom

Recept za sve one kojima pileći file zna da bude suv ili bez dovoljno ukusa. Ovako pripremljen file će oduševiti i ukućane ali i goste.

Sastojci

3 kom. bibera
400 g pilećeg filea
80 g feta sira
3 g soli
80 g spanaća
5 g vegete

Priprema

Pileća prsa odvojte od kosti i kožice i nožem napravite džepove za punjenje. Izmešajte so, vegetu i biber, premažite meso i ostavite na par sati u frižideru, kako bi meso upilo začine.

Spanać obarite i iseckajte, sir izdrobite rukama i izmešajte sa spanaćem. Džepove napunite pripremljenom smesom.

Meso stavite u podmazanu vatrostalnu činiju i poklopite.

Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.

Posle ovog recepta više ih nećete kupovati – domaće tortilje od tri sastojka

Idealne su za doručak, a isto tako dobre i za večeru. Mogu da se filuju slanim ili slatkim nadevima, svako prema svom ukusu. Jednostavno se prave, u njih idu samo tri sastojka, pa spadaju u lake i brze recepte. Recite ne kupovini, već sami napravite mekane i ukusne tortilje.

 

Sastojci:

2 čaše brašna
1 čaša tople vode
6 kašika putera
soli po ukusu

Priprema:

Najpre prosejte brašno, pa ga umešajte sa puterom koji je prethodno omekšao. Dodajte so, vodu, pa zamesite dok ne dobijete glatko testo.

Tako umešeno testo ostavite pokriveno 10-ak minuta. Potom rukama oblikujte loptice, pa ih oklagijom razvucite u krug.

Pržite ih u zagrejanom i podmazanom tiganju nekoliko minuta sa obe strane.

Filujte po želji.

Izvor: 24sedam.rs

Kineske prolećne rolnice sa piletinom

Kineske prolećne rolnice sa piletinom - Jelo iz tradicionalne kineske kuhinje

Lagan način da u svoju kuhinju unesete malo istočnjačkog šarma i ukusa. Tradicionalno kinesko jelo koje može da posluži i kao predjelo ali i kao glavno jelo. Kineske rolnice servirajte uz soja-sos, tartar sos i ajvar.

Sastojci

20 ml belog vina
2 kom. belоg luka
10 g đumbira
10 g gustina
250 g kora za pitu
200 g kupusa
20 ml maslinovog ulja
450 g pilećeg filea
2 kom. šargarepe
10 ml soja sosa
400 g praziluka

Priprema

U većoj posudi izmešajte soja-sos, vino i gustin, dodajte skuvanu i u blenderu usitnjenu piletinu, dobro izmešajte i ostavite da se marinira neko vreme. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje u kojem ćete propržiti mariniranu piletinu.

Potom dodajte povrće isečeno na rezance ili kolutove i dinstajte još tri-četiri minuta. Rendani đumbir dodajte na kraju.

Po potrebi, u ovo kinesko jelo dodajte još kašiku soja-sosa. Pre filovanja prolećnih rolnica meso s povrćem ocedite od viška tečnosti. U posebnoj posudi sjedinite gustin s vodom. Kore za pitu isecite na osam jednakih delova, a potom možete da počnete sa filovanjem.

Kašiku smese stavite na ivicu kore, potom je savijte kao pismo i urolajte. Rolnice premažite rastvorom gustina, zatim ih pržite u ulju četiri-pet minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Rolnice poređajte na ubrus kako bi se uklonio višak masnoće. 

Grilovano meso sa sosom od kikirikija

Grilovano meso sa sosom od kikirikija

Obrok koji možete praviti kada vam se najavi društvo. Sigurno će svi biti oduševljeni. Količine prilagođavajte  veličini društva.

Sastojci

50 g kikirikija
2 kom. bibera
200 g krastavca
250 g pavlake
800 g pilećeg filea
5 g soli

Priprema

Meso nauljite, posolite, pobiberite, začinite vegetom i stavite da odstoji pola sata.

Nakon toga raspalite vatru na roštilju ili zagrejte gril tiganj i pecite meso sa obe strane.

Za to vreme napravite sos od kikirikija: samleveni kikiriki propržite na malo ulja, potom dodajte pavlaku, so i malo bibera i dobro promešajte.

Propržite još malo i servirajte sa mesom i iseckanim krastavcem.

Prijatno!