U nastavku teksta saznajte kojih to 5 grešaka ne smete da napravite ako želite da vam testo uspe. Mešenje testa nije jednostavan proces i ne uspeva svakoj domaćici iz prvog pokušaja. Postoji mnogo recepta koji nas uče kako da napravimo mekano testo koje će da uspe čak i ako niste…
Podgrevanjem hrane u mikrotalasnoj pećnici, u plastičnoj posudi, rizikujete svoje zdravlje, upozorio je profesor sa Univerziteta u Melburnu dr Mark Grin. On je objasnio da su plastične posude sastavljene od plastifikatora koji im daju savitljiv i mekan oblik. Uobičajeni plastifikatori koje koriste proizvođači su bisfenol A, takođe poznat kao BPA,…
Dva fantstična trika koja će pomoći da se kiseli krastavci ne pokvare. Kraj leta i početak jeseni vezan je za zimnicu. Ali danas ljudi imaju sve manje vremena, pa se odlučuju za kupovnu. Ako spadate u one domaćice koje se još uvek drže tradicije i više vole domaću od kupovne…
U Kini, na primer, svi imaju specijalne aparate za kuvanje pirinča. Ipak, postoji caka da i vama ispadne tako dobro. Harumi Kurihara fenomen je u svom rodnom Japanu s više od 20 miliona primeraka knjiga prodatih šitom sveta i punim marketima njenih proizvoda za kuvanje. „Volim kuvani pirinač u japanskom…
Beli luk je namirnica koju često koristimo u kuhinji. Ponekad se desi da ga kupimo u većim količinama, upravo zbog česte upotrebe, i nakon nekog vremena on može da se pokvari. Kako biste izbegli ovaj scenario poslušajte savete stručnjaka za hranu. Oni otkrivaju način na koji beli luk može izdržati…
U nastavku teksta saznajte kako da skuvate najlepši kukuruz. Kuvani kukuruz je u ovo doba godine mnogima omiljena "grickalica", a sada je najbolje vreme za njega jer je mlad i najslađi. Ipak, kako bi u potpunosti mogli da uživamo u njemu potrebno je pravilno ga skuvati. Mladi kukuruz se kuva…
Pileća supa je veoma zdrava jer u sezoni virusa i gripa jača imunitet i daje vam snagu. Pored svih benefita za organizam, ona je i jako ukusna, i retko ko će odbiti tanjir prave domaće supe, pogotovo ako je sa rezancima. Bogata je proteinima dragocenim za organizam, a nije puno…
Da bi meso bilo ukusno i sočno presudni su njegov kvalitet i svežina, a marinada je tu da bi ono bilo savršeno. I upravo ta kombinacija začina pravi razliku. Mariniranje mesa nije tako jednostavno kao što izgleda. Samo "bacanje" raznih začina možda neće uticati na bolji ukus, a ni više…
Većina domaćica rado priprema torte i kolače sa voćem koje je potrebno želirati, poput čizkejka. Neretko se dešava da im takvi slatkiši ne uspeju. Postavlja se pitanje kako da napravimo želirano voće? Odgovor je jednostavan - treba da se pridržavate nekih osnovnih koraka. Torte i kolači ukrašeni na ovaj način…
Jesti napolju, uz upaljen roštilj, uživajući u svakom sunčevom zraku; u dvorištu ili parku. Kada je vreme lepo, nema stvari koju bismo rađe radili! Na roštilju možete pripremiti mnogo više od ražnjića i hamburgera. Na primer grilovano povrće može biti odlična salata ali i ukusno jelo samo po sebi! Riba…
Kako biste efikasnije pripremili obrok, potrebno je da pre početka kuvanja organizujete namirnice za obradu koristeći tehniku mise en place - postavljanje svih neopodnih sastojaka na dohvat ruke. Kod pripreme više različitih jela za isti obrok, isplanirajte vreme i napravite dobar redosled pripreme. Na primer, kolač kome je potrebno 3…
Da ne bismo u kupovinu išli svakodnevno, delimo sa vama savete kako da uštedite na vremenu i novcu i održite svežinu namirnica više dana. Da bi vam limun trajao i po nekoliko nedelja operite ga pod mlazom vode, stavite u čiste tegle, njih napunite vodom, ali ih nemojte zatvarati. Tegle…

Možda će vas interesovati i...