Kao nekada poslužite goste uz kafu kašičicom slatkog od jagoda. Donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli. U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati. Sastojci 1 kg jagoda 1/2 limuna 1/2 šolje šećera2 kašike kukuruznog skroba2 kašike hladne…
Naučite kako kod kuće da napravite jeftiniju verziju krem sira, sa ukusima koji se vama sviđaju! Krem sir je popularan namaz koji možete da koristite u mnogim receptima. Napravite kod kuće jeftiniju verziju koja je jednako ukusna kao i kupovna, a što je najbolje od svega ne zahteva previše truda.…
Poznati kuvar, Džejmi Oliver, je na svom YouTube kanalu otkrio kako da ispržite savršen biftek. Tajna je, zapravo, u tome da izvadite meso pola sata pre prženja iz frižidera. Ako želite nešto da spremite da obradujete svoje goste i ukućane, onda je ovaj recept naš predlog. Jednostavno je i brzo,…
Naš današnji predlog za ručak je riba po receptu Gordona Remzija. Kada spremaju ribu kod kuće, svi je uglavnom prave na isti način, pohuju je ili peku u rernu. Ako volite da eksperimentišete sa sastojcima, a opet želite da budete sigurni kako će jelo ispasti savšreno,naš predlog je recept za…
Spanaću poboljšajte ukus dodajući mu aromatične začine, pavlaku za kuvanje i parmezan. Ovo praktično i jeftino povrće je omiljeno svim generacijama, a ne postoji domaćica koja ga nije bar jednom pripremala. Tu nema neke nauke, svakome uspeva, ali ako želite da mu poboljšate ukus onda dodajte 3 tajna sastojka koja…
Iznenađujući trik pomoću kojeg ćete pripremiti najukusniju pohovanu ribu, bez straha da će se poh raspasti. Riba se često jede tokom posta, a možemo je naći i na slavskim trpezama. Pržena riba koja se uvalja u brašno ili prezle je najčešće pripremana, ali dešava se da umesto jela sa prelepom…
Pomoću ovog trika pečeni krompir će vam uspeti baš svaki put. Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u kulinarstvu, jer ne samo da kilogram ne košta mnogo, nego od ovog povrća mogu da se prave najrazličitija jela, od priloga, glavnih jela, supa, salata... Naravno, svi ga vole kao prilog,a najpopularniji…
Naučite korisne trikove od profesionalaca. Svejedno da li ste početnik u kuhinji ili ste dovoljno iskusni postoje neki trikovikoje znaju samo profesionalci. Oni su otkrili kako da ulepšate ukus svakog jela pravilnim korišćenjem začina. Mnogi od vas bacaju stabljike aromatičnih biljaka, jer se obično koriste samo listovi, ali i stabljike…
Znate li koliko brzo treba iskoristiti ajvar ili džem kada načnete teglu? Koliko brzo morate potrošiti jogurt ili sok kada ih otvorite? Većina ljudi postupa po osećaju, ali ako pogrešimo da li se može desiti neka šteta po zdravlje? O pravilnom čuvanju namirnica, za "RTS" govorila je Marija Rakić Ljubomirović,…
Napravite mnogima omiljeni sir mocarelu u kućnim uslovima. Čuveni italijanski mocarela sir od sada možete napraviti i u svom domu, a potrebna su vam samo dva sastojka. Samo je bitno da nabavite punomasno mleko da bi imala potrebnu masnoću. Prilikom pripremanja omiljenih specijaliteta sa njom takođe će se razvlačiti i…
Postoji 4 trika za pripremu svinjskog mesa za koje treba da zna svako. Kako se pravilno sprema svinjsko meso Ako tek počinjete da kuvate, ali i ako ste iskusna domaćica, treba da znate neke osnove za pripremanje mesa. Svinjsko meso se često jede u Srbiji, ali ako nemate vremena da…
To su definitivno oni recepti koji se prenose s kolena na koleno... Ako želite da nadogradite svoje umeće kuvanja kod kuće, onda ovladajte receptima za klasične temeljce, koji su idealan način dodavanja ukusa, teksture i vizualne privlačnosti jelima. Za svakog kuvara, bio profesionalac ili amater, razumevanje različitih baza sastojaka je…

Možda će vas interesovati i...