Sitni kremasti kolači poznati pod nazivom "ruske kape", "kozačke kape" ili samo "šubarice" obavezan su desert na svakom slavlju. Dajemo vam recept za dane posta! Sastojci: 200 g brašna10 kašika šećera1 prašak za pecivo2 dl kisele vode0,5 dl ulja2 pune kašike kakao praha Za fil: 500 ml sojinog mleka200 g…
Tradicionalna česnica je uglavnom slana, ali Vojvođani prave slatku božićnu česnicu, obično sa orasima, ali se negde dodaje i mak ili suvo grožđe. Sastojci: 5 jaja3 čaše šećera2 čaše ulja1 čaša jogurta2 čaše kisele vode1 čaša griza200 g oraha200g suvog grožđaprašak za pecivo1 kg tankih kora Priprema: Za fil sve…
Sastojci 1 kom. jaja100 ml jogurta1000 g brašna3 kom. limuna50 ml mleka500 g mlevnog maka100 g oraha150 g maslaca100 g suvog grožđa1/2 kom. praška za pecivo1/2 kom. svežeg kvasca30 g šećera30 g šećera u prahu10 ml ulja Priprema Podignite kvasac u mešavini vode i mleka. Stavite u podusu brašno i…
Ako jagodama dodate i borovnice, maline i banane učinićete ovu osvežavajuću tortu još ukusnijom. Sastojci za Pavlovu tortu: Za koru: 8 belanaca500 g šećera u prahu2 kašike sirćeta Za fil: 600 ml slatke pavlake2 kašike šećera u prahu1 kašika ekstrakta vanile1 banana300 g jagoda150 g borovnica150 g malina1 limun Priprema…
Sastojci za Ananas tortu: 1/2 l mleka200 gr šećera2 pudinga od vanile150 gr čokolade (bele)125 gr putera (margarina)1 pakovanje piškota (veće)1 pavlaka (kisela)300 gr šlag kreme250 gr šlag pene1 konzerva ananasa (manja) Priprema Anans torte: Mleko skuvati sa 7 kašika šećera pa tu ukuvati puding i u vrelo dodati čokoladu…
Sastojci za Čokoladni kolač sa karamelom 160 g brašna1 kom. jaja120 g crne čokolade30 g kakaa190 g maslaca30 g mlevenih badema60 ml slatke pavlake2 g soli350 g šećera2 ml arome vanile Priprema Čokoladnog kolača sa karamelom Pomešajte brašno, badem, kakao, 50 g šećera, malo soli, 120 putera i dodajte jedno…
Savršenstvo ovog recepta je u njegovoj jednostavnosti! Sastojci: mleveni keks mleveni orasi kokosove mrvice puter mleko Priprema: Zanimljivost ovog recepta je u tome što sve količine možete podesiti po tome šta volite i šta trenutno u kući imate. Važno je samo da količinu sastojaka podesite tako da masa bude dovoljno…
Sastojci za Štrudlu sa jabukama, makom i suvim grožđem 5 g cimetа300 g jabuka100 g griza50 g mlevnog maka5 kom. praška za pecivo100 g šećera50 g šećera u prahu150 g suvog grožđa5 kom. vanilin šećera Priprema Štrudle sa jabukama, makom i suvim grožđem Izrendajte jabuke i pomešajte ih sa vanilinim…
Čokoladna glazura može biti dodatno ukrašena perlicama ili mlevenim orasima! Sastojci za Rozen kocke: Za fil: 300 g mlevenog keksa 250 g mlevenih oraha 230 g šećera 3 kašike pekmeza od kajsije ili šipka 1 vanilin šećer 500 ml mleka 170 g maslaca Za glazuru: 150 g čokolade za kuvanje…
Kitnkez je tradicionalna vojvođanska poslastica koja može da traje cele zime.. Sir od dunja (Quittenkäse) ima više naziva na našem području. Često ga nazivaju i sulc od dunja, ali u pitanju je druga poslastica koja se priprema od ostataka (ljuske i koštica od dunja). Kao i kod ostalih recepata, i…
Savršen desert koji vredi probati. Sastojci: - 500 ml crnog vina - 2 štapića cimeta - 4 kruške - 4 klinčića - 2 zvezdasta anisa - 1 vanilin šećer - 100 g šećera - 200 ml slatke pavlake Priprema: Vinu dodajte šećer, cimet, klinčić, anis, vanilin šećer i zagrejte do…
Sastojci za štrudlu s makom i kandiranim voćem 1000 g brašna1 kom. jaja250 g kаndiranog voćaso50 ml mleka1 kom. svežeg kvasca300 g mlevnog maka250 g šećera50 g šećera u prahu200 ml ulja Priprema štrudle s makom i kandiranim voćem U veću posudu sipajte brašno, kvasac potopljen u mleku, so, pola…

Možda će vas interesovati i...