Sastojci 500 g višanja200 ml jogurta100 g brašna3 jajeta1 prašak za pecivo100g šećera1 vanilin šećer70 ml ulja3 g griza Priprema Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte jaja, šećer, vanilin šećer, ulje i prašak za pecivo. Dodajte postepeno brašno i mešajte. Premažite pleh i pospite ga brašnom. Ulijte pola smese u…
Saher torta, poznata i kao Saher kolač i Eduard Saher torta, je čuvena klasična bečka torta. Verovatno najpoznatija čokoladna torta svih vremena. Priča počinje davne 1832. godine, kada je princ von Metternich zatražio od 16-godišnjeg šegrta, Franca Sahera, da napravi tortu za svoje specijalne goste. Glavni kuvar je bio bolestan…
Jednostavna priprema i fantastičan ukus je ono zbog čega ćete ovaj kolač praviti stalno. Sastojci: 9 žumanaca1 jajebrašno½ kg badema¼ kg maslaca¼ kg šećera u prahu Za sirup: 1 kg šećera1 štap vanile1 limun Priprema: Zamesite testo kao za rezance, sa jajem i žumancima. Brašna uzmite koliko je potrebno da…
Sastojci (za 4 porcije) 4 jabuke100 g badema2ml arome vanile20ml meda200 ml mleka100g žitarica1 vanilin šećercimet Priprema Operite četiri jabuke, zatim ih osušite i pomoću pribora izdubite središnji deo jabuke. U blender stavite bademe i žitarice koje imate u kuhinji, malo meda, čašu vrelog mleka, vanilin šećer ili ekstrakt vanile…
Sastojci (za 2 porcije) 5 krušaka, 150g brusnice, 100ml meda, muskatnog oraha, cimeta Priprema Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kruške isecite napola i izdubite im sredinu. Stavite papir za pečenje na pleh, poređajte kruške, premažite ih medom i pospite cimetom i muskatnim orahom. Pecite 30 minuta. Izvadite ih i ostavite…
Sastojci (4 porcije) 100 g badema2 g cimetа2 ml arome vanile20 ml meda4 kom. jabuka200 ml mleka100 g žitarica1 kom. vanilin šećera Priprema Operite četiri jabuke, zatim ih osušite i pomoću pribora izdubite središnji deo jabuke. U blender stavite bademe i žitarice koje imate u kuhinji, malo meda, čašu vrelog…
Svaki zalogaj je božanstven. Sastojci: 250 g crne čokolade180 g maslaca225 g šećer1 g soli4 g vanilinog šećera5 jaja65 g kakao praha Za glazuru: 250 g crne čokolade200 ml slatke pavlake Priprema: Otopite puter i čokoladu i sipajte ih u posudu. Zatim dodajte šećer, so, vanilin šećer i umutite. Potom…
za 6/8 osoba Sastojci : 4 jaja, 4 kašika šećera, 250gr maskarpone sira, piškote, 200ml (oko 2 šolje) espreso kafe, kakao, rendana čokolada Priprema: Napravite kafu u koju ćete da umačete piškote i stavite sa strane.Za pripremu krema odvojite belanca od žumanca. Koristeći mikser umutite 4 belanca sa 2 kašike…
Lisnato testo u kombinaciji sa pudingom i voćem je idealna poslastica. Sastojci: 2 kore lisnatog testa450-500 g šumskog voća (smrznutog ili svežeg)malo keksa ili prezli250 g šećerapuding od vanile (ili drugi po izboru)2 vanilin-šećerakora limunacimet Postupak: 1. Odmrznuto šumsko voće pomešajte sa 2 dl vode, 250 g šećera i vanillin-šećerom,…
Sastojci: ČOKOLADNI FIL 350 ml mlekapuding od čokolade4 kašike šećera100 g čokolade120 g margarina ŽUTO PUNJENJE 300 ml sirupa od narandže (otprilike 3 narandže)300 ml vode2 pudinga od vanile KORE 150 g margarina100 g šećera1 jaje100 ml mleka450 g brašna1 kesica praška za pecivo GLAZURA 100 g čokolade3 kašike šećera3…
Sastojci: 1 l mleka8 jaja300 gr šećera200 gr brašna2 kašičice ekstrakta vanile1 pakovanje lisnatog testa750 ml pavlake za šlag2 kašike prah šećera Priprema: Ugrejte rernu na 180C stepeni. Pospite brašnom radnu površinu. Rastanjite oklagijom lisnato testo i svaki komad stavite na peki-papir pa pecite u plehu desetak minuta. Ostavite da…
Osetljivo voće kao što su jagode treba pripremati brzo i vešto - evo jednostavnog upustva koje će vam pomoći da voće očistite lako, a da do kuvanja ostane sveže i čvrsto. Sastojci: 1 kg zrelih jagoda1,2 kg šećera1 limuntusa Priprema: Jagode oprati, očistiti i namočiti u vodu sa rastvorenim limuntusom.…

Možda će vas interesovati i...