Naučite kako se sprema punjena skuša u sosu od vina. Skuša nije samo ukusna nego spada i u najzdravije ribe na svetu, jer sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Zbog svih benefita ona treba da se nađe na meniju redovno, a…
Riba je uvek dobra ideja za ručak, pogotovo ako je u pikantnom sosu od limuna. Riba je izuzetno zdrava, pa tako ne mora da bude na meniju za ručak samo kada je post, nego i danima kada nije. Postoji mnogo recepta za pripremu, a ako želite nešto drugačije onda je…
Jedno od onih jela koja se naprave bez velikog truda, ali su uvek dobrodošla na našoj trpezi. Lagano i fino jelo za svaki dan. Sastojci: 1 kg oslića bez glave i repa150 ml maslinovog ulja10 ml vode1/2 kašike suvog začina1 kašika sušenog peršunovog lista1 puna kašičica belog luka u granulamasok…
Verovatno najlakši način da spremite ribu jeste da je ispečete na crnom luku, a ukus će vas potpuno osvojiti. Ribu prvo je marinirajte kako bi upila sve začine, a onda je ispecite i servirajte sa salatom po izboru. Sastojci: 3 ribe po želji1/2 kašičice soli1/2 kašičice belog luka u prahu1…
Složenac sa sardinama, krompirom i drugim povrćem je jedno od onih ukusnih jela za čije vam spremanje neće trebati puni ni vremena ni znanja. Preukusno jelo preliveno jogurtom i jajima je sočno koje će se dopasti celoj porodici, a ako imate zemljanu posudu obavezno spremajte u njoj jer će ukus…
Za spremanje ribe nekako uvek se nametnu dva načina. Jedan je pečenje u ulju a drugi u rerni koji je i mnogo zdraviji. U ovoj kombinaciji je dodata i kukuruzna palenta (krupno kukuruzno brašno) da bi korica bila malo hrskavija. Na isti način može da se pripremi i oslić. Sastojci:…
Losos u finom sosu najbolje sa slaže sa pečenim krompirom. Sastojci: – 3 kašike maslinovog ulja – 1 kašika limunovog soka – 600 g fileta lososa – 1 kašika suvog biljnog začina Sos: – 25 g maslaca – 1 kašika brašna – 1/2 kašičice šećera – 250 ml mleka –…
Sastojci za 3 Osoba/e 50 ml limunovog soka150 ml maslinovog ulja1500 g ribe5 g peršunovog lista200 g tikvica5 g ruzmarina300 g paprikeZapočni pripremu Očistite ribu spolja i iznutra. Zasecite je je po dužini, posolite i pobiberite. Stavite u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta,…
SastojciPotrebno je:500 g zamrznutih očišćenih kalamara1 kašika oštrog brašna1 kašika kukuruznog brašna1 kašičica kukuruznog grizamalo solimalo maslinovog ulja PripremaKalamare ostaviti preko noći na sobnoj temperaturi da se odlede, zatim ih oprati i osušiti kuhinjskim papirnim ubrusom.Prženi kalamariU dubokom tanjiru pomešati oštro brašno, kukuruzno brašno, kukuruzni griz i so. U tu…
Jedna fantastična kombinacija. Oslić smo uvaljali u laneno i kukuruzno brašno i tako ga pekli, dobio je nekako poseban i drugačiji šmek, dok je rižoto od šampinjona i pirinča zaokružen neutralnom pavlakom i tako dobio onaj kremasti i izgled i ukus. Sastojci za 4 osobe: 4 oslića bez glave, težina…
Veliki broj ljudi od hobotnice pravi salatu, ali ako ste više za "standardniju" varijantu, ovo je jedan poprilično jednostavan način kako da pripremite hobotnicu sa krompirom u rerni. Potrebno 1 hobotnica (cca 2kg)1,5kg krompira2 glavice crnog luka1 beli luk1,5dcl belog vinaruzmarinlovormaslinovo uljeso, biber Priprema Ja sam uzeo već smrznutu hobotnicu,…
Popularan način pripreme ribe koja sadrži dosta proteina je u slanoj korici, ne samo zbog svog izgleda već i ukusa. Za savršen rezultat pripreme ribe u slanoj korici, važno je poštovati neka pravila i trikove: Korica od soli se priprema od mešavine soli i jaja: na kilogram soli idu dva…

Možda će vas interesovati i...