Posni đuveč sa ribom je idealan ako postite, ali i ako ste samo ljubitelj ribe i povrća. Ribu ne morate da stavite, ali daje poseban šmek. Jelo sadrži nekoliko vrsta povrća i lako se sprema, a izuzetno je ukusno. Sastojci: 3 veće glavice crnog luka6-7 mesnatih paprika1-2 šargarepe2 krompiraperšunov listbiber,…
Riba pečena na pari je vrlo ukusna i zdrava! Viralni snimak u kojem legendarna pevačica Josipa Lisac priča kako rado kuva, a poseban specijalitet joj je "štuka u šlagu" nasmejala je mnoge. Međutim, ako ste pomislili da se ona to samo našalila i da takav recept ne postoji, grdno ste…
Ukoliko su pastrmke prevelike možete ih zaseći i u džepove ubaciti tanke kolutove limuna. Odlična ideja i za ručak i za večeru. Pastrmka je jedna od najomiljenijih riba u našim krajevima. Njeno belo, posno mesno je veoma nežno pa se priprema lako i brzo. Poseban su specijalitet takozvane losos pastrmke,…
Sastojci 4 kom. belоg luka1000 g lososa50 ml limunovog soka10 g peršunovog lista5 g soli3 g vegete Priprema lososa iz rerne Meso nauljite, posolite, pobiberite, začinite iseckanim belim lukom i peršunom i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga pecite meso u zagrejanoj rerni dok ne dobije rumenu boju. Servirajte…
Ovo jelo je odlično i sa pastrmkom, u tom slučaju koristite filete i odmerite količinu prema broju osoba na ručku. Potrebno: 1 kg šarana u šniclama5 sitnijih paradajza (može i zamrznut)2 krupne glavice luka (crveni ili žuti)4 šargarepe4 korena peršuna200 ml belog vina4 čena belog luka1 limunmaslinovo uljeso i biber…
Pastrmka je idealna riba za posni jelovnik! Evo odličnog recepta za ribu mariniranu u belom vinu i pečenu u rerni. Sastojci: 3 veće pastrmke100 g margarinanekoliko čenova belog lukaveza peršunačaša belog vinaso Priprema: Ribe očistite, operite, posolite i napunite margarinom izmešanim s istucanim belim lukom i peršunom. Tako pripremljene pastrmke…
Sastojci: oko 500 g krompira (neočišćena)250g svežih hlebnih mrvica1 jaje, lagano ulupano½ šolje (125g) kisele pavlakeFino naribana korica od 1 limuna, plus dodatni klinčići za posluživanjeSok od 1 limunapola kašike kapara, sitno seckanog180g toplo dimljenog lososa ili pastrmke1/3 šolje (50g) običnog brašnaSuncokretovo ulje za prženje¼ šolje (45 g) seckanih kornišona…
Sastojci 4 pastrmke (po 200 g)4 kašike limunovog soka150 g biljnog margarina 250 g pirinča 450 g tikvica 400 g šargarepe120 ml belog vinakari biber so Priprema 1. Očišćene pastrmke isperite vodom, osušite. Poprskajte ih limunovim sokom, posolite i pobi-berite. U manjoj posudi rastopite 50 g margarina i masom premažite…
Sastojci 6 većih šnicli šarana so 4 kašike ulja 3 glavice crnog luka 2 crvene paprike 2 kašike peršunovog lista biber 250 g pirinča 0.75 l supe Priprema 1. Šnicle šarana posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata. 2. U međuvremenu na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk.…
Sastojci 1 manja flaša piva2 šolje brašna1 kašičica praška za pecivo500 g fileta morske ribeso i biberbrašno za umakanjeulje za prženje Priprema 1. U činiju sipajte pivo, 2 šolje brašna, prašak za pecivo. Začinite solju i biberom. 2. Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak. Umačite komade ribe u…
Sastojci 1 kg šaranauljebiber mlevenso4 čena belog lukaperšunov list100 ml beloga vina Priprema 1. Šarana iseći na filete, dobro posoliti i pobiberiti. 2. U činiju sipati pola male šoljice ulja, izdrobljen beli luk i seckan peršunov list. Sipati na ribu i dobro utrljati. 3. U dublju šerpu staviti papir za…
Sastojci 800 g glava i repova od šarana1 kuvana šargarepalimun ili sirćeso Priprema 1. Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojite sa seckanom kuvanom šargarepom, svežim peršunom, limunom ili sirćetom. 2. Začinite, poređajte u posudu i nalijte fondom u kojem se kuvala. Ukoliko ima previše fonda, ukuvajte ga do željene…

Možda će vas interesovati i...