Pikantno jelo sa piletinom začinjeno kurkumom može se spremiti uz dodatak raznog povrća: mladog luka, bebi spanaća ili smrznutog graška, piše Lepa&Srećna. Sastojci: 500 gr piletine1 kašičica mlevene kurkume3 kašike meda1/2 kašičice bibera2 kašike brašna1 kašika soja sosa1 limun200 gr povrća po želji Priprema: Izmešajte med, so, biber i malo…
Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način! Sastojci: 1 kg jagnjetine 1 l mlekalorberruzmarin1, 5 kg krompiraulje100 g kajmakaso Priprema: Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pecite je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo…
Sastojci: 120g pasulja1 domaća dimljena kobasica3 glavice crnog luka2 čena belog lukamlevena paprika (ljuta i slatka)so, biber Priprema: Pasulj prvo otkuvati u jednoj vodi, pa ga zatim staviti da se kuva. Luk iseckati na tračice. U vodu sa pasuljem staviti jednu glavicu iseckanog luka.Kuvati oko sat vremena (ovo zavisi i…
Pita je naziv jela koje se sastoji od nadeva i testa, može biti topla ili hladna, slana ili slatka. Pita kakvu poznajemo je usavršena u srednjem veku u Francuskoj. Služila se uglavnom višoj klasi i dugo vremena su mogli da je pripremaju samo obučeni pekari. Ovo pravilo je trajalo do…
Podvarak je jelo poznato na Balkanu i Orijentu. Osnovni sastojak podvarka je kiseli kupus iseckan na rezance, uz dodatak raznih začina. Ovaj recept za podvarak se nekako odomaćio u našoj kuhinji, sa tom razlikom da nekad umesto sveže dimljene kobasice (koja je sezonska, u vreme svinjokolja) stavimo neku drugu vrstu…
Odličan recept i za svežu i za zamrznutu boraniju! Jelo koje i deca vole! Sastojci: 1 kilogram boranije1 glavica crnog luka2-3 čena belog luka1 šargarepa1 paškanat1 komad celera2 paradajza4 jajeta400 mililitara neutralne pavlakesveža mirodjijaso, biberperšun ili začini po ukusu Priprema: Boraniju dobro operite i očistite. Crni i beli luk iseckajte…
But, rebra, plećka? Izaberite komad mlade prasetine po svojoj želji, a mi vam donosimo recept koji će učiniti pečenje izuzetnim! Sočno, lepo pečeno meso i hrskava kožica! Sastojci: 3 kg prasetine3 kašičice soli2 kašike sirćeta5 kašika ulja Priprema: Praseće pečenje pripremite na sledeći način: uzmite lep komad mlade…
Sastojci 3 kom. belоg luka3 g aleve parike3 kom. bibera20 g kečapa5 g origana10 g senfa1000 kg svinjskih rebara5 g soli5 g vegete Priprema Začinite rebarca vegetom, solju, biberom, alevom paprikom, iseckanim belim lukom i premažite ih senfom. Umotajte u alu-foliju poprskanu maslinovim uljem i ostavite da odstoji…
Ovo je dobitna kombinacija za porodični ručak, jer svi vole i kupus i mleveno meso, a za pripremu i kuvanje vam ne treba puno vremena. Sastojci: 1 glavica kupusa1 crni luk2 čena belog luka200 g mlevenog mesa½ kašičice soli⅓ kašičice bibera1 belance2 kašike kukuruznog skroba Za sos: 2 kašike ulja200…
Sastojci 5 g aleve parike2 kom. bibera100 g krompira2 kom. belоg luka3 g origana5 g ruzmarinaso15 g vegete Priprema Potrebno je: 1 kg krompira, so, vegeta, biber, ruzmarin, origano, aleva paprika, 2 bela luka. Krompir očistite, operite i ostavite u vodi pola sata. Porešajte krompire na pleh i pecite u…
Sastojci (za 3 Osobe) biberа100 g crnog luka150 ml belog vina500 g pilećeg fileaso15 ml soja sosa20 ml ulja50 g badema Priprema Meso utrljajte solju i biberom. Zagrejte ulje na tiganju, pa na njemu pecite meso dva minuta sa svake strane. Sklonite sa vatre i prekrijte ih alu-folijom. U tiganj…
Sastojci 3 kom. peršuna1 g vegete200 g praške šunke1 kom. šargarepe1 kom. pileće supe200 g šampinjona200 g suvih šljiva200 g slanine100 g paškanata2 kom. belоg luka100 g pirinča1 kom. kocke za supu100 g krompira1 g karija50 g parmezana100 g crnog luka100 g celera1 kom. biberа Priprema U dublju šerpu izdinstajte…

Možda će vas interesovati i...