Spanaću poboljšajte ukus dodajući mu aromatične začine, pavlaku za kuvanje i parmezan. Ovo praktično i jeftino povrće je omiljeno svim generacijama, a ne postoji domaćica koja ga nije bar jednom pripremala. Tu nema neke nauke, svakome uspeva, ali ako želite da mu poboljšate ukus onda dodajte 3 tajna sastojka koja…
Iznenađujući trik pomoću kojeg ćete pripremiti najukusniju pohovanu ribu, bez straha da će se poh raspasti. Riba se često jede tokom posta, a možemo je naći i na slavskim trpezama. Pržena riba koja se uvalja u brašno ili prezle je najčešće pripremana, ali dešava se da umesto jela sa prelepom…
Pomoću ovog trika pečeni krompir će vam uspeti baš svaki put. Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u kulinarstvu, jer ne samo da kilogram ne košta mnogo, nego od ovog povrća mogu da se prave najrazličitija jela, od priloga, glavnih jela, supa, salata... Naravno, svi ga vole kao prilog,a najpopularniji…
Naučite korisne trikove od profesionalaca. Svejedno da li ste početnik u kuhinji ili ste dovoljno iskusni postoje neki trikovikoje znaju samo profesionalci. Oni su otkrili kako da ulepšate ukus svakog jela pravilnim korišćenjem začina. Mnogi od vas bacaju stabljike aromatičnih biljaka, jer se obično koriste samo listovi, ali i stabljike…
Znate li koliko brzo treba iskoristiti ajvar ili džem kada načnete teglu? Koliko brzo morate potrošiti jogurt ili sok kada ih otvorite? Većina ljudi postupa po osećaju, ali ako pogrešimo da li se može desiti neka šteta po zdravlje? O pravilnom čuvanju namirnica, za "RTS" govorila je Marija Rakić Ljubomirović,…
Napravite mnogima omiljeni sir mocarelu u kućnim uslovima. Čuveni italijanski mocarela sir od sada možete napraviti i u svom domu, a potrebna su vam samo dva sastojka. Samo je bitno da nabavite punomasno mleko da bi imala potrebnu masnoću. Prilikom pripremanja omiljenih specijaliteta sa njom takođe će se razvlačiti i…
Postoji 4 trika za pripremu svinjskog mesa za koje treba da zna svako. Kako se pravilno sprema svinjsko meso Ako tek počinjete da kuvate, ali i ako ste iskusna domaćica, treba da znate neke osnove za pripremanje mesa. Svinjsko meso se često jede u Srbiji, ali ako nemate vremena da…
To su definitivno oni recepti koji se prenose s kolena na koleno... Ako želite da nadogradite svoje umeće kuvanja kod kuće, onda ovladajte receptima za klasične temeljce, koji su idealan način dodavanja ukusa, teksture i vizualne privlačnosti jelima. Za svakog kuvara, bio profesionalac ili amater, razumevanje različitih baza sastojaka je…
Pomoću trikova poznatih kuvara naučite kako se spremaju savršeno ukusna jela. Često se desi da uzmete od nekoga recept za jelo koje ste probali, ali da ono ne ispadne dobro. Iako ste se pridržavali recepta u potpunosti, postoje neki trikovi koje iskusne domaćice zaborave da kažu, jer se njima to…
Pre nego što meso stavite u zamrzivač, podelite ga na manje porcije, odnosno na onu količinu koja vam je potrebna za jedan obrok. Nije preporučljivo ponovo zamrzavati meso koje ste već jednom odmrznuli. Mlevena junetina nezaobilazan je deo brojnih jela – od nje možete praviti burgere, ćevape, ćufte… Taj tip…
Saveti zlata vredni koji će svako pečenje učiniti savršenim. Kako se pravi pečenje da bude kao ispod sača Nema ničeg lepšeg kada tek izvadite vruće pečenje iz rerne, pa zato zaboravite na pečenjaru jer se naručeno meso brzo ohladi, a čestim podgrevanjem izgubi sočnost. Bolje je da sami napravite, a…
Iskusne domaćice su otkrile kako da izaberete krompir za rusku salatu. Ruska salata je nezaobilazna na svakoj svečanoj trepzi, a kako se približavaju novogodišnji i božićni praznici saznajte kako da je napravite najbolje od svih. Niko se ne koncentriše preterano na pripremu, jer nije zahtevna, samo se skuvaju sastojci i…

Možda će vas interesovati i...