Meso je najbolje da marinirate preko noći ili najmanje nekoliko sati pre pečenja, ali ako stvari krenu po zlu, meso sa roštilja biće gumeno ili bezukusno. Kako im se greške prilikom pripreme ne bi događale, profesionalni kuvari služe se trikom obrnutog mariniranja, a to znači da se nakon pečenja meso…
Nekada je dovoljan samo trenutak nepažnje. Svima nam se dogodilo da koliko god vodili računa da nam mleko koje kuvamo ne iskipi na šporet, odluta pažnja samo na trenutak i dogodi se upravo to. Posle toga nije lako obrisati ni šporet, a ni šerpu, pa često dežuramo pored šporeta da…
Volim reći da je ovo jedina ispravna prirpema velikih komada mesa ili celih pernatih životinja za pečenje u rerni. Izuzerv, naravno, onih jakih mesa (divljač i sl.) koje se drže u posebno pripremljenoj marinadi. Sa ovako pripremljanim mesom ne možete pogrešiti. Meso će biti sasvim dovoljno slano i mekano. Za…
Krompir je omiljeno jelo mnogima od nas. Obično kada ne znamo šta da pripremimo za ručak, odlučujemo se za proverene izbore. Krompir je svakako uvek na meniju kao prilog, ali i često kao glavno jelo, onda kada nismo suviše inspirisani i kada nemamo vremena da svoje kulinarske sposobnosti pokažemo u…
Ovako profesionalni kuvari pripremaju jaja tako da budu savršeno ukusna i vazdušasta! Profesionalni kuvari će vam često reći da su jednostavni, “skromni” sastojci najteži za pripremu jer nemate iza čega da se sakrijete. Tako je i kada pripremate jaja – samo ih stavljate u tiganj, ali postoji mnogo grešaka koje…
Da biste najbrže oljuštili krompir, potrebno je samo da znate ovu jednostavnu caku - čim ga operete, povucite oštrim nožem jednu tanku crtu tačno na polovini! Zarez treba da bude plitak, samo toliko da presečete koru. Zatim stavite krompir da se kuva, onako kako to obično radite. Što je najlepše…
Ako koristite mikrotalasnu pećnicu samo da podgrejete jelo ili brzo zagrejete vodu za kafu ili čaj, onda zaista ovaj uređaj ne donosi mnogo koristi, piše Lepa&Srećna. Možete je koristiti za pripremu zdrave hrane, ali i za lakše čišćenje mnogih stvari. 1. KUVANJE NA PARIZa klasično kuvanje povrća na pari treba…
Ako ste ljubitelj svinjskog mesa, ali uvek imate nedoumicu koji deo mesa da kupite ako želite da pečete ili dinstate ili da stavite na roštilj, u tekstu pronađite vaš omiljeni deo svinjetine i saznajte kako možete da pripremite. Nezavnisno od toga tokom kojeg godišnjeg doba konzumirate svinjetinu, važno je da…
Važi i za meso seckano na kockice - kad spremate gulaš! Prženje mlevenog mesa za musaku ili sarmu može da se baš oduži, jer se obično otpusti dosta vode, a dugim dinstanjem junetina ili svinjetina postaju gumaste. Da bi ovo izbegle, iskusne domaćice pribegavaju malo poznatom triku, a to je…
Svakome ko je ikad kuvao i spremao se desilo da mu je ručak nekad zagoreo. Ako spadate u one kojima se to često dešava, sastavili smo nekoliko saveta kako da lako operete zagorelo posuđe. Operite zagorelo posuđe rastvorom deterdženta-sapuna i vode. U šerpu sipajte vodu i dodajte nekoliko kašika tečnog…
Da bi meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobar pac (marinadu) i u njemu držati meso 48-72 sata. Dok je u pacu, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima…
Želite ukusno pečeno pile koje će biti pravi adut vaše trpeze? Poštujte ova pravila... Pečeno pile može biti specijalitet za ponos ako se poštuju određena pravila. Primenite ove savete i uživajte u pečenoj piletini o kojoj se mašta! 1. Nemojte kupovati pile lošijeg kvaliteta, tražite domaće! Kada god ste u…

Možda će vas interesovati i...