Ovo vazdušasto kiselo testo se naduva tokom priprema zato je i dobilo naziv balon lepinje. U njih se obično stavljaju ćevapi ili neko roštiljsko meso, a možete ih služiti i sa kajmakom i sirom. Sastojci: 200 ml vode200 ml jogurta7 g suvog ili 25 g svežeg kvasca1 kašika šećera1 kašika…
Jedno savršeno predjelo Sastojci1 tikvicaso, biberbosiljak50g krem siramirođija15 ml ulja Priprema Isecite tikvicu po dužini na deblje listove. Začinite je solju i biberom i stavite da se izdinsta na malo ulja i malo vode. Kada omekša, izvadite je iz tiganja i stavite da se ocedi na paprinom ubrusu. Krem sir…
Sastojci (2 Porcije) biberа1 kom. jaja1 kom. tost heba500 g pileće džigericeso100 g prezli Priprema Pola kilograma pileće džigerice kuvajte minut-dva u vodi i zatim ocedite i što je moguće sitnije iseckajte. Džigericu izmešajte sa sredinom hleba, dodajte jaje, so i biber. Od dobro ujednačene smese pravite loptice, zatim svaku…
Indijska lepinja punjena krompirom je tradicionalni doručak koji je veoma popularan. Indijski hleb sa krompirom ili “Aloo Paratha” (bukvalno značenje je „krompir lepinja“) je jelo poreklom sa indijskog potkontinenta. Ovaj recept potiče iz indijske države Pandžab, a jedno je od najpopularnijih jela za doručak u zapadnim, centralnim i severnim regionima…
Možete jesti samostalno ili kao prilog uz neko meso. Sastojci: kromprjajabrašnoprezleso, ulje Priprema: Krompir operite i obarite u ljusci, ali pazite da se ne prekuva. Zatim stavite u hladnu vodu, očistite od ljuske i vratite u hladnu vodu. Oguljeni krompir uvaljajte u brašno, jaja i prezle. Pržite u tiganju na…
Sastojci: 1 l mleka250 ml jogurta Priprema: Mleko ugrejte skoro do ključanja (oko 90C stepeni), mešajući da se ne uhvati pena. Rashladite ga, takođe mešajući, do telesne temperature. Odvojite jednu šolju mleka pa polako dodajte u jogurt da se sjedine. Sipajte ovu mešavinu u mleko i sve dobro promešajte. Poklopite…
Lagano, a zasitno... Sastojci: blitva 1 kgpečurke 300 gbeli luk 3 čenamaslinovo ulje po potrebibosiljak po ukusubiber po ukususo po ukusutaljatele 300 gneutralna pavlaka 200 mlparmezan po želji Kako pripremiti Blitvu prelijte ključalom vodom, ostavite da odstoji dva-tri minuta, pa je procedite i sitno iseckajte. Pečurke kratko prodinstajte sa belim…
Lagani obrok za vrele letnje dane. Sastojci: 250 g pirinčamalo uljaso, biber1 veća tikvica100 g slanineperšun1 crni luksupa od povrća1 veća šargarepa Priprema: Tikvicu oljuštite i iseckajte na kockice, a iseckani crni luk i šargarepu propržiti na malo ulja, pa zalijte sa malo supe od povrća. Ostavite da se prodinsta,…
Ne zna se da li je ukusnije toplo ili hladno! Sastojci tikvica 500 gkrompir 500 gmaslinovo ulje 3 kašikeso 4 g (2 ravne kafene kašičice)biber po želji Preliv: jaja 2kisela pavlaka (ili kajmak, ili bilo koji gusti mlečni proizvod) 200-250 gpavlaka za kuvanje 50-100 mlbrašno 2 supene kašike Kako pripremiti…
Potrebno: 3 jaja1 šolja kukuruznog brašna1 šolja pšeničnog brašna1 šolja mleka1 šolja ulja1 prašak za pecivo100 gr sira100 gr spanaćaso Priprema: Umutiti belanca pa dodati jedno po jedno žumance i posoliti. Dodavati naizmenično kukuruzno i pšenično brašno (pomešano sa praškom za pecivo), uz mleko, tako da se lako muti. Spanać…
Sastojci: 350 gr brašna2 kašičice suvog kvasca2 kašike maslinovog ulja200 ml vode1/2 kašičice soli Za posipanje: krupna somaslinovo uljeorigano ili bosiljak Priprema: Prosejte brašno, dodajte kvasac i so i umešajte maslinovo ulje i oko 200 ml tople vode. Mesite desetak minuta pa testo ostavite u činiji prekrivenoj plastičnom folijom da…
Tikvice nikad nisu bile bolje ukusa nego kad su umotane u slaninu. Napravite i neki zanimljiv umak i eto zanimljivog predjela. Sastojci: ulje4 tikvice16 traka slanine Priprema: Zagrejte rernu na 220°C i nauljite pleh. Tikvice izrežite na deblje trake po dužini i obmotajte slaninom. Pecite dok slanina ne postane hrskava,…

Možda će vas interesovati i...