Domaće sardine u maslinovom ulju

Domaće sardine u maslinovom ulju

 

Sastojci:

oko 500 g sardina (koristila sam smrznute)

1 manja glavica crnog luka

1 manja veza peršuna

2-3 lista lovora

nekoliko zrna bibera

300 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 limun isečen na kolutove

1 puna kašičica krupne morske soli (ili manje ako ne volite slane sardine)

Priprema:

Jako je prosto: sve sastojke stavite u šerpu redom. Luk isecite na četvrtine, limun na kolutove. Sve ostalo stavite tako kako jeste.pravljenje-domace-sardineStavite na ringlu, uključite da provri pa smanjite jačinu vatre skroz. Kuvajte oko 2 sata na tako tihoj vatri, bez mešanja (eventualno protresite šerpu ako vam je nešto sumnjivo) da bi sardine zadržale oblik. Skuvane sardine ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade.sardina-domaca

Ohlađene sardine stavite u teglu, nalijte sokovima iz šerpe i čuvajte u frižideru ako ih ne pojedete odmah. moje stoje evo ima već skoro tri meseca – ništa im ne fali. U frižideru će se maslinovo ulje skroz stegnuti pa vi pola sata pre serviranja izvadite teglu da se otkravi na sobnoj temperaturi.

izvor:milinkuvar.com 

Možda će vas interesovati i ovo: