Sniker torta ima ukus kao omiljena čokoladica, a lako se pravi. Možete da je spremite u poslednji čas jer je vrlo jednostavna. Sastojci:150 g čokoladnog keksa 150 ml vode Za fil: 500 ml slatke pavlake 150 g šećera u prahu 500 g krem sira 150 g bele čokolade 150 g…
Kada razmišljamo o listi prazničnih kolača i keksa kojima se iznova vraćamo svake godine, pomislimo na klasične mađarice, žerbo kocke, mak i orahe, ali i na neizostavne vanilice. Po oovm receptu u vanilice se dodaju orasi, a ako ih izbegavate, umesto njih možete u testo dodati bademe ili lešnike. Nakon…
Da li je ovo torta nad tortama? Kulinarski simbol grada Beča je sigurno Saher torta (Sacher). Šta je specifično za ovu tortu? Odgovor je savršen sklad čokolade i džema od kajsije. Čokoladna kora odličnog puterastog ukusa, kao i nežne kajsije koje smiruju slatkoću daju savršeni sklad. Hotel Sacher u Beču…
Sastojci 300 g mlevene plazme4 zumance1 kom. želatina100 g šećera50 ml vode350 g maskarpone sira300 ml pavlake za šlag5 ml arome vanile200 ml mleka1 kom. bananе400 g malina Priprema Kalup (30 cm x 12 cm) obložiti masnim papirom i na dno složiti kekse umočene u toplo mleko. Žumanca i šećer…
Uživajte u domaćem receptu za karamele sa pistaćima koje se veoma lako prave.Domaće karamele su poslastica koja je tako savršena za prazničnu sezonu! Jednostavno se pravi, a kada lepo upakujete biće savršen poklon najmlađima za praznike. Za ovaj slatkiš su vam potrebna samo 3 sastojka, a u nastavku pročitajte i…
Reforma je najčuvenija čokoladna torta koja je nastala u Jugoslaviji, a naučite kako da je spremite. Reforma ili reform torta je klasik domaće kuhinje i neizostavan je deo svakog slatkog stola, bilo da se radi o rođendanima, slavama ili svadbama. Jugoslovenske domaćice su je često pravile, a omiljenisastojci kao što…
Jabuke i orasi su uvek dobra kombinacija kada su u pitanju kolači. Sastojci: – 2 jaja – 200 g šećera – 200 ml ulja – 200 ml mleka – 200 g mlevenih oraha – 200 g griza – 200 g brašna – 2 rendane jabuke – 1 kesica praška za…
Tako kremast da ćete ga jednostavno obožavati Tanke kore od belanaca i pečenog lešnika, a krem vazdušast i lagan... jednostavno nećete moći da se zaustavite sa jelom dok sve ne nestane sa tanjira. Peku se dve kore. Sastojci za jednu koru su: 4 belanca4 kašike šećera1 kašika mekog brašna6 kašika…
Brze kuglice od kesten pirea fantastičnog ukusa, bez pečenja, a gotove za manje od pola sata! Sastojci: - 200 g kesten pirea - 250 gr mlevenog keksa - 250 ml slatke pavlake - 100 g čokolade za kuvanje - kašičica ruma - kakao za dekoraciju Priprema: Slatku pavlaku zagrejati, ali…
Nisam preterani ljubitelj kikirikija u slatkišima, a ni fan snikers čokoladica, ali mi se ova torta veoma dopala. Pravila sam je za Božić i baš je prava zimska, bogata i „jaka“. Recept za nju dobila sam od svoje fb drugarice Bojane Sakač i prenosim ga uz malecne izmene nastale tokom…
Uz proverene recepte Petra Žuljevića, majstora poslastičarstva, sigurni smo da će pravljenje ovih fantastičnih poslastica predstavljati slatko zadovoljstvo. Sastojci ZA KORU: puter 160 gžumanca 6šećer 240 gbrašno 200 gdžem od kajsija po ukusuZA FIL: belanca 6šećer 150 gmleveni orasi 150 g Priprema: Penasto umutite puter, pa postepeno dodajte žumanca i…
Starinska poslastica svima omiljena. Sutlijaš ili sutlija je vrsta slatkog deserta, tipičnog za mnoge svetske kuhinje, koji se dobija kuvanjem pirinča u mleku na tihoj vatri. Jede se topao ili hladan, a često se služi uz dodatke poput cimeta, vanile ili kore limuna. Dužim kuvanjem oslobađaju se molekuli skroba iz…

Možda će vas interesovati i...