Žuta čorba sa kukuruzom i prazilukom koja se lako sprema

Žuta čorba sa kukuruzom i prazilukom koja se lako sprema

Sastojci

300 g kukuruza
velika glavica crnog luka
jedan krompir
pola struka praziluka
1 crvena paprika
2 kašike celera iseckanog na kocke
kašika biljnog ulja
2 kašike sitno iseckanog peršuna
1/4 kašičice soli
biber po ukusu
2 kašike brašna
2 šolje mleka

Priprema

1. Ulje zagrejte u šerpi, dodajte celer, crni luk, papriku i propržite oko dva minuta. Dodajte kukuruz, krompir isečen na kocke, so i biber, pa nalijte 5 čaša vode od 2,5 dl.

2. Ostavite da provri, a zatim smanjite temperaturu. Kuvajte u pokrivenoj šerpi oko 10 minuta, da krompir i ostalo povrće omekša.

3. U manju posudu sipajte pola šolje mleka, dodajte brašno i dobro umutite, pa polako to dodajte u šerpu sa kuvanim povrćem, a zatim dodajte preostalo mleko i sitno iseckan praziluk. Kuvajte, neprestano mešajući, dok čorba ne provri i ne postane gusta.

4. Na kraju pospite peršunom i servirajte toplo.

Izvor: Novosti

Možda će vas interesovati i ovo: