Pohovani pileći file u kornfleksu

Pohovani pileći file u kornfleksu

Recept za hrskavu, preukusnu piletinu, koju ćete iznova i iznova spremati! Prijatno.

Sastojci:

- 400 g pilećeg filea

- 2 jaja

- 80 g brašna

- 120 g cornflakesa

- 250 ml ulja za prženje

- so, biber, limun

Priprema:

Pileći file narezati na tanke komade, pa premazati solju, biberom i sokom od jednog limuna. Ostaviti da odstoji 20 minuta, pa uvaljati u brašno, zatim u jaja i na kraju u potpuno sitno izmrvljeni kornfleks.

Pržiti u dubljem, dobro zagrejanom ulju, sve dok ne dobiju zlatno žutu boju. Stvaljati u činiju oboloženu salvetom, kako bi upila masnoću.

Služiti uz tartar sos, urnebes ili tzaziki salatu,a  dobro rešenje je i čuvena šopska salata! Prijatno!

Izvor: Pressonline

Možda će vas interesovati i ovo: