Punjeni pohovani šampinjoni

Punjeni pohovani šampinjoni

Potrebno:

20 pečuraka, 200 g šunke, 200 g dimljenog sira, 1-2 kašike kisele pavlake, malo peršuna, so, biber, 1 kašika margarina, 1/2 kašika ulja, jaje, ulje za prženje, brašno, prezle.

Priprema:

Očistite šampinjone i uklonite im drške. Njih iseckajte na sitne kockice. U tiganj stavite margarin i ulje pa zagrejte i stavite iseckane šampinjone sa sitno iseckanom šunkom. Ostavite da se proprži pa uklonite višak tečnosti. Posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se ohladi, pa dodajte rendani sir i peršun i promešajte. Dodajte jednu kašiku pavlake da bude gusto i kompaktno. Uzimajte po jedan šampinjon i punite unutrašnjost ovom smesom. Uvaljajte u brašno, jaje pa prezlu i pohujte na ulju zagrejanom na srednjoj jačini. Ispohovane šampinjone odstranite na ubus da se ocedi višak masnoće. Poslužite tople.

Možda će vas interesovati i ovo: