Sataraš

Sataraš

Sastojci

 2-3 kašike maslinovog ulja

1 velika glavica crnog luka

1 ljuta papričica

2 crvene paprike

2 zelene paprike

1 žuta paprika

400 g paradajza

1 kašičica šećera

1-2 jaja (opciono)

Priprema

Na dve-tri supene kašike maslinovog ulja propržite na kocke iseckan crni luk, dodajte sitno iseckanu ljutu papričicu i na kocke ili trake iseckane paprike.

Pržite poklopljeno, na umerenoj vatri, oko 10 minuta, pa dodajte oljušten i iseckan paradajz, šećer, so i biber, poklopite i krčkajte oko 15-20 minuta. Povremeno promešajte. Na kraju doterajte ukus solju i biberom.

Ako stavljate jaja, prvo ih umutite viljuškom u činiji, pa ih sipajte u bećarac i sve dobro promešajte.

Izvor: Porodične gastronomije

Možda će vas interesovati i ovo: