Testenina sa tikvicama i slaninom iz rerne
Foto: Shutterstock

Testenina sa tikvicama i slaninom iz rerne

Uvek dobar izbor za ručak.

Sastojci:

- 150 g testenine po izvoru
- 1 kašika maslinovog ulja
- 200 g slanine narezane na komadiće
- 2 tikvice, rendane ili sečene na sitne kockice
- 45 g graška
- 2 čena belog luka
- 5 jaja
- 65 g rendanog parmezana
- 250 g rikote
- 30 g svežeg peršuna
- 30 g bosiljka

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite vatrostalnu posudu u koj ćete peći ručak.

Skuvajte testeninu, pa procedite.

Zagrejte ulje i ispržite slaninu uz stalno mešanje tri do četiri minuta, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskava.

Dodajte tikvice, grašak i sitno sečeni beli luk. Pržite jedan minutu, pa dodajte testenini.

Umutite jaja, sir, peršun i bosiljak, dodajte testenini i dobro promešajte.

Sve preručite u vatrostalnu posudu, pa pecite 25 do 30 minuta, odnosno dok ne dobije zlaćastu boju.

Izvadite iz rerne i pustite da odstoji deset minuta. Pospite peršunom.

Izvor: Zadovoljna.hr

Možda će vas interesovati i ovo: