Potaž od šargarepe i celera

Potaž od šargarepe i celera

Ukusan i zdrav potaž od povrća.

Sastojci:

– 800 g šargarepe

– 1/2 korena celera

– 2 čena belog luka

– 1 list lovora

– 1 kašičica suvog biljnog začina

– maslinovo ulje

– 2 kašike aceto balsamico

– so, biber

Priprema:

Očistiti šargarepu,pa je iseći na komade. Oljuštiti čenove belog luka i iseći ih kao i celer.

Staviti četiri kašike maslinovog ulja u šerpu, dodati povrće, pa ga uz stalno mešanje dinstati na umerenoj temperaturi. Posoliti i dodati list lovora.

Zatim dodati suvi biljni začin, pa sve naliti sapola litra kipuće vode i promešati. Poklopiti i ostaviti da se kuva oko 30 minuta.

Posle tog vremena izvaditi neki komad šargarepe da ostane za dekoraciju. Ostalo ili prebaciti u blender ili izmiksati štapnim mikserom, ali nakon što izvadite lovorov list.

Dodajte aceto balsamico, probajte, pa dosolite i pobiberite ako je potrebno .

Sipajte u posude i ukrasite iseckanim komadima šargarepe.

Izvor: n1.info.rs

Možda će vas interesovati i ovo: