Riba u slanoj korici

Riba u slanoj korici

Popularan način pripreme ribe koja sadrži dosta proteina je u slanoj korici, ne samo zbog svog izgleda već i ukusa.

Za savršen rezultat pripreme ribe u slanoj korici, važno je poštovati neka pravila i trikove:

Korica od soli se priprema od mešavine soli i jaja: na kilogram soli idu dva jajeta.

Kad se ova dva sastojka pomešaju, masa treba pod prstima da bude kao vlažan pesak koji se koristi za pravljenje kula od peska na plaži.

Koristite grubu morsku so, jer će se ispečena korica lako polomiti. Ako odlučite da koristite sitnu morsku so, korica će biti toliko tvrda da ćete morati da uložite veliki napor kako bi je slomili.

Korica će se najbolje ispeći na 200°C
Ova metoda pripreme, s koricom od soli, prikladna je za pripremu svih vrsta ribe sa visokim sadržajem proteina, jer od 200°C koliko je temperatura u pećnici, do mesa stiže samo nekih 90°C-100°C, tako da protein ne izađe, a riba se ne isuši.

Orada u slanoj korici

1 krupna orada, očišćena i spremna za kuvanje
2 kg grube morske soli
150 g brašna
60 g skroba
4 jajeta
2 čena belog luka
1 limun
veza svežih začina

Priprema:

Prvo napravite mešavinu za slanu koricu. Pomešajte so, brašno i skrob i dodajte jaja

Masu dobro izmešajte mikserom

Iseckajte limun, beli luk i začine, pomešajte i napunite ovom mešavinom trbušnu duplju orade

Masu za koricu, stavite u pleh obložen papirom za pečenje, i preko nje postavite ribu.

Sada ribu pažljivo sa svih strana obložite masom koju cete pažljivo pritisnuti sa svih strana, kako bi riba bila dobro „upakovana“ u koricu.

Pecite ribu u rerni oko 30 minuta na temperaturi od 200°C.

Izvadite pleh iz rerne i pažljivo slomite koricu tako što cete je iseći nožem, ili slomiti.

Vodite računa da ne oštetite ribu tokom lomljenja korice.

Kada ste otvorili ribu, lako ćete odvojiti kožu od mesa.

Za serviranje, pažljivo nožem podignite filet s kostiju.

Izvor: hrana-pice-price.com

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.