Pileća kremasta čorba

Pileća krem čorba - Po receptu naših baka

Priprema se lako, a odličnog je ukusa. Idealna za ljubitelje kremastih ukusa, savršeno kombinuje pileće belo meso i povrće i pavlaku. 

Recept za kremastu pileću čorbu

Sastojci:

400 g piletine (isečene na kockice)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 komadić đumbira
1 šargarepa
3 šolje pileće čorbe (gotova supa ili od kocke)
3 šolje ključale vode
½ šolje sitne testenine
1 kašika brašna
2 žumanca
2 kašike limunovog soka
Malo hladne vode
Maslinovog ulja
So i biber po ukusu

Priprema

Propržite sitno seckan luk, beli luk i rendani đumbir na maslinovom ulju. Dodajte kockice piletine i iseckanu šargarepu, kratko propržite.

Ulijte 3 šolje pileće čorbe i 3 šolje ključale vode, posolite i pobiberite, pa kuvajte 15-20 minuta.

Dodajte testeninu i kuvajte još 5-7 minuta.

Razmutite brašno sa malo hladne vode i dodajte u čorbu da se zgusne.

U posebnoj činiji pomešajte žumanca sa limunovim sokom i malo hladne vode, pa postepeno dodajte malo vrele čorbe i vraćajte sve u lonac, mešajte na laganoj vatri (ne kuvajte).

Probajte i po potrebi doterajte ukus.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.