Za nas je bela pita oduvek bila limun pita. Ovaj kolač takvog pamtim i takvog želim da ga pamtim. Divne tanke korice i savršeno kremast fil sa ukusom limuna stvarno su dobra kombinacija u jednom kolaču. Pored maminih minjona, ovo mi je dugo bio jedan od najomiljenijih kolača. Imam sada…
A da li treba da napravite pavlovu ako do sada niste? Istog trenutka! To je najjednostavniji kolač a toliko ukusan. Hrskave ivice kore od belanaca i jednostavan krem koji možete doterati po svom ukusu i dodati koje god voće želite su dva najbolja razloga koji treba da vas nagovore na…
Kuća danima unazad miriše na začine ? Valjda ni nema lepšeg mirisa od decembraskog mirisa pečenih keksa. Moram priznati da me groznica još uvek nije uhvatila, valjda zato što nema snega da mi zaledi stopala a i u sred sam nekih vrlo uzbudljivih i ispunjenih dana, pa se nema ni…
Sastojci za8 Osoba/e 310 g maslaca15 ml jabukovog sićeta150 g šećera45 g kukuruznog skroba50 ml slatke pavlake50 g šećera u prahu200 g mlevene plazme460 g brašna7 kom. jaja4 g soli750 ml mleka Započni pripremu Najpre umesite testo za korice. U odmereno brašno dodajte so, izmešajte, pa dodajte 260g hladnog putera,…
Sastojci: 100 g omekšalog putera 80 g krupno mlevenog pečenog badema 1 kašika ekstrakta vanile 1/4 kašičice mlevenog cimeta sitno rendana korica jedne pomorandže 150 g brašna 150 g tamne čokolade 1 kašika ulja 2 kašike seckanog pečenog badema za ukrašavanje Priprema: Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudi pomešajte…
Jednostavnost je najlepša. Desert poput ovog je pravi dokaz za to. Vazdušasta a opet savršeno kremasta tekstura i super mogućnosti upotrebe su ono zbog čega volim da pravim i koristim musove. Osim što ga možete servirati ovako kao jedinstveni desert, takođe ga možete koristiti i kao fil za tortu, frosting…
Kada za kapkejk pronađete recept kojim ste zaodovljni, čuvajte ga i ne dirajte. Od osnovnog vanila testa uvek možete napraviti i čokoladno, dodavanjem nekoliko kašika kvalitetnog kakao praha. Od istog testa možete napraviti i klasične kapkejkove sa voćem kao što je ovaj kapkejk sa trešnjama. Uz dodatak limunovog soka i…
Ove čokoladne oblande spadaju u jeftine oblande koje prave se od celog pakovanja oblandi i malo sastojaka. Keks i čokolada. Mogu da budu posne i mrsne, kako god želite. Sastojci: 400 ml mleka ili vode ( sojino mleko )400 gr šećera250 gr margarina ili maslaca200 gr čokolade500 gr mlevenog keksa…
Ferrero kuglice koje se prave od tri već gotova sastojka, lešnika, napolitanki i eurokrema. Lešnike obično ne meljem nego blendiram kako bih imala i krupnije i sitnije komadiće koji hrskaju, pa zbog toga se malo teže umese, tačnije oblikuju. Ukoliko ih sameljete lakše ćete oblikovati kuglice, a ukoliko volite ovako…
Stvar je u pretvaranju običnih namirnica u nešto sasvim novo na šta nismo navikli. Navikli smo na prženice, ali ne i na francuski slatki tost. Ovo je doručak za posebna nedeljna jutra kada se probudimo kasno, spremimo mirisnu kafu i zajedno sednemo za sto. Dodajte omiljeno voće tog jutra i…
Za kinder toblerone masa je ista kao kod rafaelo kuglice do dodavanja kokosa. Izuzimamo ga i dodajemo čokoladu. Divan ukus, drugačiji od ostalih slatkiša na koje ste navikli. Ukoliko nemate trouglaste kalupiće izlijte obe smese u neki manji pleh i posle secite na štanglice, može i tako. Sastojci: 300 gr…
Kako i sam naslov kaže, zapečene palačinke u slatkoj pavlaci. Sam recept i nema neke nauke, više je kao ideja šta bi sočno i onako baš fino mogli napraviti sebi i svojima. Slatka pavlaka dodaje punoću ukusa, verujem da ste obične palačinke sa orasima već jeli, a ove imaju tako…

Možda će vas interesovati i...