Recept za puslice koje uvek uspevaju
Starinska poslastica vazdušaste teksture koja vraća u detinjstvo.
Sastojci:
– 4 belanceta
– 1 šolja šećera
– 1/2 kašičice ekstrakta vanile
– prstohvat soli
– kapljica sirćeta ili limunovog soka
Priprema:
Zagrejte rernu na 120 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. U čistoj i suvoj posudi, umutite belanca dok ne počnu da se penju.
Dodajte prstohvat soli i kapljicu sirćeta ili limunovog soka. Nastavite mućenje dok belanca ne postanu čvrsta i sjajna.
Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok se svi kristali šećera ne istope i smesa postane gusta i sjajna. Dodajte ekstrakt vanile i pažljivo promešajte.
Stavite smesu u špric ili koristite kašiku da napravite male krugove na plehu, ostavljajući razmak između svake puslice.
Pecite puslice u zagrejanoj rerni na 120 stepeni oko sat i po do dva, dok ne postanu suve i hrskave spolja, ali mekane unutra.
Kada puslice budu pečene, isključite rernu i ostavite ih unutra da se ohlade, a zatim ih pažljivo uklonite sa papira za pečenje i poslužite.
Izvor: n1info.rs