Puslice
Shutterstock/Helga Yastrebova23

Recept za puslice koje uvek uspevaju

Starinska poslastica vazdušaste teksture koja vraća u detinjstvo.

Sastojci:

– 4 belanceta

– 1 šolja šećera

– 1/2 kašičice ekstrakta vanile

– prstohvat soli

– kapljica sirćeta ili limunovog soka

Priprema:

Zagrejte rernu na 120 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. U čistoj i suvoj posudi, umutite belanca dok ne počnu da se penju.

Dodajte prstohvat soli i kapljicu sirćeta ili limunovog soka. Nastavite mućenje dok belanca ne postanu čvrsta i sjajna.

Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok se svi kristali šećera ne istope i smesa postane gusta i sjajna. Dodajte ekstrakt vanile i pažljivo promešajte.

Stavite smesu u špric ili koristite kašiku da napravite male krugove na plehu, ostavljajući razmak između svake puslice.

Pecite puslice u zagrejanoj rerni na 120 stepeni oko sat i po do dva, dok ne postanu suve i hrskave spolja, ali mekane unutra.

Kada puslice budu pečene, isključite rernu i ostavite ih unutra da se ohlade, a zatim ih pažljivo uklonite sa papira za pečenje i poslužite.

Izvor: n1info.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.