Ako nađete da kupite basa negde, ovo je recept koji ne biste trebali propustiti. Verujte - svi će se oduševiti. I što je najbolje - ne možete pogrešiti u pripremi. Potrebno (za 2 osobe): 2 basa (od po 300-350g)3 krompira1 limun4 čena belog luka1dcl maslinovog ulja1 kašikic1 ruzmarinaso, biber Priprema:…
Za basa (neki ga zovu i "pastrmski grgeč") mnogi kažu da ima kvalitetnije meso i od smuđa. Nisu daleko od istine. Retko je na našim trpezama, ali ako možete da ga nađete - ne oklevajte i kupite ovu ribu. Fantastičnog je ukusa i teksture mesa kakvu samo ribe grabljivice imaju.…
Ako nađete da kupite ove dve ribe - najplemenitije rečne ribe - ovo je recept koji ne biste trebali propustiti. Pravi se za veće društvo (6 osoba) i veoma ga je jednostavno napraviti. Verujte - svi će se oduševiti. I što je najbolje - ne možete pogrešiti u pripremi. Potrebno:…
Potrebno je: • 1,5 do 2 kg ribe deverike• glavica crnog luka• veza lista peršuna• začin od sušenog povrća• ulјe Priprema: Ribu dobro očistiti od krlјušti (od repa ka glavi), izvaditi utrobu, oprati i obrisati suvom krpom. Nožem zarezati na svaka dva centimetra ukoso prema repu. Zatim ribu posuti začinom.…
Ovaj recept za pastrmku je idealan i jedini je koji će vam trebati u budućnosti. Zbog svog visoko proteinskog sastava i niske kalorijske vrednosti pastrmka je neizostavan deo jelovnika svake osobe koja vodi računa o zdravoj ishrani. Pastrmka je izuzetno bogata sa kalijumom, fosforom, kompleksom B vitamina, selenom. Pogledajte kako…
Prave se jednostavno i brzo, a svi ih obožavaju. Sastojci: 1 kg bele ribe, 200 g griza, 100 g sredine hleba, 5 čena belog luka, 1 krompir, 1 kašika prezli, mirođija, peršun, biber, so. Priprema: Ribu očistite, operite, pa skuvajte. Kad je riba kuvana prohladite je i odstranite kosti, pa…
Ribu sam najčešće pripremala u rerni. Uvek mi je to super opcija jer je najzdravija, najjednostavnija i može se uvek dodati nešto novo da jelo bude drugačije. A ako vam zafali još neka ideja, možete kliknuti ovde i pogledati šta sam sve to na blogu objavljivala proteklih godina a vezano…
Posni đuveč sa ribom je idealan ako postite, ali i ako ste samo ljubitelj ribe i povrća. Ribu ne morate da stavite, ali daje poseban šmek. Jelo sadrži nekoliko vrsta povrća i lako se sprema, a izuzetno je ukusno. Sastojci: 3 veće glavice crnog luka6-7 mesnatih paprika1-2 šargarepe2 krompiraperšunov listbiber,…
Riba pečena na pari je vrlo ukusna i zdrava! Viralni snimak u kojem legendarna pevačica Josipa Lisac priča kako rado kuva, a poseban specijalitet joj je "štuka u šlagu" nasmejala je mnoge. Međutim, ako ste pomislili da se ona to samo našalila i da takav recept ne postoji, grdno ste…
Ukoliko su pastrmke prevelike možete ih zaseći i u džepove ubaciti tanke kolutove limuna. Odlična ideja i za ručak i za večeru. Pastrmka je jedna od najomiljenijih riba u našim krajevima. Njeno belo, posno mesno je veoma nežno pa se priprema lako i brzo. Poseban su specijalitet takozvane losos pastrmke,…
Sastojci 4 kom. belоg luka1000 g lososa50 ml limunovog soka10 g peršunovog lista5 g soli3 g vegete Priprema lososa iz rerne Meso nauljite, posolite, pobiberite, začinite iseckanim belim lukom i peršunom i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga pecite meso u zagrejanoj rerni dok ne dobije rumenu boju. Servirajte…
Ovo jelo je odlično i sa pastrmkom, u tom slučaju koristite filete i odmerite količinu prema broju osoba na ručku. Potrebno: 1 kg šarana u šniclama5 sitnijih paradajza (može i zamrznut)2 krupne glavice luka (crveni ili žuti)4 šargarepe4 korena peršuna200 ml belog vina4 čena belog luka1 limunmaslinovo uljeso i biber…

Možda će vas interesovati i...