Najbolji recept za krempitu! Uspeva čak i početnicima

Najbolji recept za krempitu! Uspeva čak i početnicima

Krempita je pravi klasik među poslasticama – lagana, prozračna i raskošna u isto vreme. Njen nežni krem od vanile, koji se topi u ustima, u kombinaciji sa hrskavim lisnatim testom i posutim šećerom u prahu, stvara savršen balans ukusa i tekstura.
To je kolač koji budi nostalgiju, jer podseća na detinjstvo, poslastičarnice i porodična okupljanja.

Recept za krempitu

Sastojci za krempitu:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 2 jajeta
  • litar mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 kesica vanilin šećera
  • oko 100 g brašna
  • 120 g šećera
  • šećer u prahu za posipanje.

Priprema krempite:

Lisnato testo razvucite na radnoj površini, pa podelite da dobijete dve ravnomerne kore.

Odvojite čašu mleka sa strane, a ostatak stavite da se kuva. U činiji pomešajte ostale sastojke, pa dodajte u mleko.

Mešajte ih dok smesa ne postane skroz gusta, pa stavite u frižider na 20 minuta. Kore stavite da se zapeku 15 minuta na 200 stepeni.

Jednu koru iskoristite kao bazu, pa je prekrijte svim filom. Preklopite drugom korom, pa onda vratite u frižider da se hladi što duže.

Pospite preko šećer u prahu i servirajte.

Trikovi da krempita uspe iz prvog puta:

  • Ohlađene kore i potpuno ohlađena krema sprečavaju da se testo omekša i postane gnjecavo.
  • Temperiranje žumanaca pre vraćanja na vatru uklanja rizik od zgrušavanja i grudvica.
  • Dodavanje malo maslaca na kraju obezbeđuje glatku, sjajnu kremu.
  • Slaganje i hlađenje unapred olakšava sečenje i održava prezentaciju.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.