Pomoću trikova poznatih kuvara naučite kako se spremaju savršeno ukusna jela. Često se desi da uzmete od nekoga recept za jelo koje ste probali, ali da ono ne ispadne dobro. Iako ste se pridržavali recepta u potpunosti, postoje neki trikovi koje iskusne domaćice zaborave da kažu, jer se njima to…
Pre nego što meso stavite u zamrzivač, podelite ga na manje porcije, odnosno na onu količinu koja vam je potrebna za jedan obrok. Nije preporučljivo ponovo zamrzavati meso koje ste već jednom odmrznuli. Mlevena junetina nezaobilazan je deo brojnih jela – od nje možete praviti burgere, ćevape, ćufte… Taj tip…
Saveti zlata vredni koji će svako pečenje učiniti savršenim. Kako se pravi pečenje da bude kao ispod sača Nema ničeg lepšeg kada tek izvadite vruće pečenje iz rerne, pa zato zaboravite na pečenjaru jer se naručeno meso brzo ohladi, a čestim podgrevanjem izgubi sočnost. Bolje je da sami napravite, a…
Iskusne domaćice su otkrile kako da izaberete krompir za rusku salatu. Ruska salata je nezaobilazna na svakoj svečanoj trepzi, a kako se približavaju novogodišnji i božićni praznici saznajte kako da je napravite najbolje od svih. Niko se ne koncentriše preterano na pripremu, jer nije zahtevna, samo se skuvaju sastojci i…
Svi će se složiti s tim da je kulinarstvo nešto posebno, poput umetnosti. Zato, da biste pripremali ukusnu hranu, potreban vam je ne samo talenat, već i škola. Osim toga, kao i svaka umetnost, i kulinarstvo ima svoje tajne koje se prenose od usta do usta. Femina je pripremila za…
Saznajte koje to greše skoro svi prave prilikom prženja ribe. Kako se prži riba Ribase uglavnom sprema u posebnim prilikama, a mnogi izbegavaju da je pripremaju i tad, jer ne ispadne uvek dobro. Najčešće se pravi za posne slave i u toku posta, a kako je sada to vreme, otkrijte…
Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze! Obično se jede uz pečenje, ali može da se maže na hleb, da se puni testo i služi kao predjelo... Primena je bezbroj, a svako jelo će učiniti fantastičnim. Ali, ako želite da vaša ruska salata ostane sveža i ukusna i nekoliko dana,…
Rešavamo večitu dilemu - kada se koje brašno koristi. Sigurni smo da ste i vi nekad bili u dilemi koje brašno treba da koristite za pripremu nekog recepta - oštro ili glatko. Glatko brašno je finije mleveno, dok je oštro brašno nešto grublje strukture, jer nije tako temeljno samleveno. Iako…
Naučite kako da ispržite ribu, da kožica bude hrskava, da riba bude ukusna i da ne upije previše ulja i naravno - da se ne raspadne. Ovaj trik je otkrio iskusan ribar, a važi i za rečnu i za morsku ribu. Pre nego što krenete da je pržite, ribu prvo…
Saznajte kako se pravilno postavlja sto za slavu, i kako je najbolje da ga dekorišete shodno prostoru u kom živite. Kada ste sve pripremili od posluženja za slavu potrebno je obratiti pažnju i na postavku samog slavskog stola i njegovu dekoraciju. Izbor jela i ukrašavanje slavske trpeze zavise isključivo od…
Ovako pripremljena salata savršen je dodatak ručku. Kupus salata je neizostavna na srpskoj trpezi i na porodičnim okupljanjima. Obično je služimo uz pečenje, pasulj, roštilj..Međutim, ne ispadne nam uvek onako kao u restoranu. Zbog toga sa vama danas delimo jedan mali trik koji će vašu salatu učiniti ukusnijom. Sastojci: 1…
Kako se peče kesten u rerni? Jednostavno! Evo recepta kako da ispečete savršeno kestenje. Potrebno vam je 500g kestena,jedna kašičica soli, i uz to:papir za pečenje,aluminijumska folija. Priprema: Kesten dobro operite i svaki zasecite nožem (Najbolje reckavim nožem - najlakše je). Kesten stavite u šerpu i sipajte vodu da prekrije…

Možda će vas interesovati i...