Kažu da je ovo najbolji recept za Čizkejk tortu!
Najbolji recept za čizkejk tortu, laganu, kremastu, osvežavajuću. Ništa se ne peče, priprema se brzo, kombinacija voćnog fila, belog fila od neslanog krem sira i pavlake, biskvita od najukusnujeg keksa, plazme.
Sastojci
- 300 gr. plazma keksa
- 150 gr. margarina (sobne temperature)
- 150 gr. prah šećera
- sok od dve pomorandže ili 150 ml. kupovnog soka
za beli deo:
- 300 ml. slatke pavlake
- 100 gr. šećera u prahu
- 500 gr. krem sira
- 150 gr. kisele pavlake
- 1 kesica želatina
- 50 ml. vode
za crveni, voćni deo:
- 300 gr. voća po želji
- 300 ml. vode
- 5 kašika šećera
- 1 kesica želatina
- 50 ml. vode
Priprema
Mikserom umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte 300 gr. mlevenog keksa, sok od pomorandže. Izmešajte da se lepo sjedini. Na tacnu stavite obruč prečnika 26 cm (možete filovati i u šerpi obloženu folijom). Preručite pripremljeno testo od keksa i kašikom poravnajte. Ostavite u frižider dok pravite beli fil.
Izmešajte kesicu želatina sa 50 ml. vode i ostavite desetak minuta da nabubri. Za to vreme umutite slatku pavlaku. U drugoj posudi umutite krem sir sa šećerom pa dodajte kiselu pavlaku. Spojite umućenu slatku pavlaku sa krem sirom. Želatin rastopite, ja sam na pari, može i u mikrotalasnoj.
Od fila uzmite dve-tri kašike pa sipajte u rastopljen želatin. Izmešajte pa tek onda dodajte u fil. Opet dobro izmešajte ili mikserom umutite. Sipajte preko keks korice, lagano poravnajte da u filu ostanu sitne rupice. Vratite u frižider dok pripremate vočni deo.
Izmiksajte voće pa stavite u šerpicu, dodajte vodu i šećer. Kuvajte deset minuta, mešajte da se podigne pena koju ćete kašikom skinuti. Dok voće kuva rastopite želatin kao i za beli fil.
Lagano ga umešajte u skuvano voće (nije više na ringli), ostavite da se prohladi desetak minuta pa ga sipajte preko belog fila. Pošto je još vruć sipajte ga lagano. Posle par sati u frižideru torta se fino stegne i spremna je za posluženje.
{vembed Y=sN6a4llYevQ}
Izvor: serpica.net