Svi ljubitetlji mesa znaju da ako ga prvo marinirate, pa termički obradite ono ima mnogo bolji ukus. Marinada ga omekšava, a sastojci u njoj ga čine aromatičnijim i lepšim. Izdvojili smo za vas 5 marinada koje će svako meso učiniti mnogo ukusnijim. Nikada ne marinirajte u metalnim posudama, jer će…
Kuvanje na visokim temperaturama oksidira ulja, koja takva mogu da podstaknu upalu u telu. Stoga treba koristiti ulja koja oksidiraju tek na višim temperaturama, poput ulja avokada, tvrdi dijetetičarka. Belanca su neverovatan vegetarijanski izvor belančevina, a žumanca su puna vitamina i minerala, uključujući vitamin A, B12, selen, kolin i lutein,…
Prema oceni gastronomskog sajta "Taste atlas", među najukusnijim srpskim specijalitetima nalaze se, naravno, pljeskavica, ajvar i pasulj. Ipak, iako mi neke gurmanluke smatramo najukusnijim, oni nisu ni dospeli na listu. Doduše, jelo koje je odnelo prvo mestu - sve nas je iznenadilo i zanima nas da li se slažete sa…
Svi znamo da banane ne ostaju dugo sveže. Iako su banane sa braon pegavom korom odličan sastojak za hleb od banane, ali nisu omiljene među ljubiteljima voća kada žele da pojedu užinu. Ako želite da banane koje ste kupili početkom nedelje i dalje budu sveže krajem nedelje postoji jedan jednostavan…
Senf poboljšava ukus jelima, pogotovo mesu, a saznajte kada treba da koristite običan, a kada Dižon. Senf se dosta korisiti u kulinarstvu i dosta poboljšava ukus svakom jelu. Dobro se slaže sa skoro svima namirnicama i začinima, ali je bitno da ga lepo ukombinujete. Sigurno ste u receptima nailazili na…
Oprezno sa ovom hranom. Iako se čini kao najbrža i najjednostavnija opcija kada ste jako gladni, podgrejavanje hrane u mikrotalasnoj pećnici nije uvek najbolja ideja, pogotovo kad je reč o ovim namirnicama. Kako prenosi The Healthy, grejanje kuhanih jaja stvara veliku količinu pare u njima koja nema kuda izići, pa…
Ponekad nazvan beluga kavijar zbog sličnosti sa kavijarom, crno sočivo se pridružuje crnom pirinču, crnom luku i crnoj kinoi kao obavezan sastojak u ishrani. Nije samo njegova tamna boja ono zbog čega se crno sočivo izdvaja iz gomile namirnica – ukus mu je odličan i pun je zdravih, hranljivih materija.…
Sećate li se koji recept ste u 2022. najčešće guglali? Testo za palačinke, gibanica, šnenokle? Bez brige, ako niste fan kuhinjskih radova, ali volite dobro da pojedete i još lakše naručite, možda ćete posle ovog teksta proveravati da li se nešto od ovoga pravi i dostavlja u nekom od restorana…
Kada pomenemo kefir, većina vas pomisli na jogurt,samo malo drugačijeg ukusa. Tačno je da se kefir takođe dobija fermentacijom mleka, tj mlečnog šećera, ali za razliku od jogurta, za to su zadužena kefirna zrnca odnosno kefir gljiva kao i mirkoorganizmi i laktična kiselina koji idu uz nju. Ono što kefir…
Jedno od večnih pitanja kad se radi o hrani je i ono je li zdravije belo ili tamnije pileće meso. Nutricionisti sada otkrivaju šta je tačno. Tačna je tvrdnja da belo meso piletine ima manje kalorija i manje masti od tamnijeg pilećeg mesa. Na primer, u jednom pilećem bataku bez…
Upoznajte metode zbog kojih ćete duže od roka trajanja otisnutog na etiketi uživati u omiljenoj namirnici. Postoje namirnice - poput soli, meda, šećera... - koje bez obzira na rok upotrebe otisnut na njihovoj ambalaži zapravo možemo uvek koristiti bez ikakve opasnosti za zdravlje. No, šta je s maslacem, mlečnim proizvodom…
Da li ste ljubitelj začinjene hrane? Šta kažete na najljuću papričicu na svetu? Ova papričica priznata je od strane Ginisove knjige rekorda kao najljuća na svetu... Procenjuje se da u svetu postoji 50.000 vrsta čili paprike, što je posledica pripitomljavanja ove biljke pre više od 6.000 godina u Peruu i…

Možda će vas interesovati i...