Upoznajte metode zbog kojih ćete duže od roka trajanja otisnutog na etiketi uživati u omiljenoj namirnici. Postoje namirnice - poput soli, meda, šećera... - koje bez obzira na rok upotrebe otisnut na njihovoj ambalaži zapravo možemo uvek koristiti bez ikakve opasnosti za zdravlje. No, šta je s maslacem, mlečnim proizvodom…
Da li ste ljubitelj začinjene hrane? Šta kažete na najljuću papričicu na svetu? Ova papričica priznata je od strane Ginisove knjige rekorda kao najljuća na svetu... Procenjuje se da u svetu postoji 50.000 vrsta čili paprike, što je posledica pripitomljavanja ove biljke pre više od 6.000 godina u Peruu i…
Кuvani krompir je jedan od najpopularnijih priloga, od njega se pravi i krompir salata koja je odličan izbor uz ribu ili morske plodove. Odlično se slaže i sa mesom, kao što su ćufte u paradajz sosu, a možete da napravite i pire. Trik za poklopac sa šerpe Krompir se dugo…
Svake godine, pred Uskrs, razmišljam na temu koliko jaja da skuvam za farbanje? Ako ću da ih farbam desetak, moram skuvati bar 20 i nadati se da ću imati 10 celih jaja za farbanje. I tako, nekad bude dovoljno, nekad se baš najedemo kuvanih jaja, umesto što imamo dovoljno ufarbanih.…
Evo kako da se najlakše rešite masnoće i ulja koje je ostalo nakom pečenja. Nakon pripreme svih onih uskusnih jela većina ljudi ostatke masnoće koja ostane nakon prženja i pečenja neretko izlije u sudoperu, nadajući se da će voda sve to odneti. Međutim, kada se masnoća ohladi, ne ostaje u…
BananeKako dobiti pohvalu za vaš hleb na letnjoj žurci Ispecite sok od repe. Ponovo ste se na listi u vrtiću prijavili da ćete “volontirati za pečenje hleba za letnju žurku”, a sad se preznojavate. Šta ćete, zaboga, napraviti ovog puta? Francuski hleb? Ne, njega ste pekli prošle godine. Seoski hleb…
Pripremanje domaćih jela je odličan način da održavamo svoje zdravlje. Još ako pažljivo isplaniramo svaki obrok možemo i da uštedimo. Evo kako da uštedite vreme i novac u kuhinji sa nekoliko jednostavnih trikova! Uvek planirajte svoj jelovnik Kada pažljivo planirate jelovnik i imate spisak sastojaka koje treba da kupite, uštedećete…
Recept za ajvar je manje-više svima poznat (biće ispisan ispod), ali ostaje nedoumica da li je ajvar bolji sa paprikom koja je pečena na roštilju ili sa onom koja je pečena u rerni!? Mali eksperiment je podrazumevao uporedo pravljenje obe vrste ajvara. Recept je bio isti za obe varijante: 4kg…
Kada imamo puno obaveza, najlakše je unapred pripremiti dosta hrane i potpom je staviti u zamrzivač pa ih onda koristiti kad nam bude bilo potrebno. Međutim, imajte na umu da zamrzivač nije idealno mesto za sve namirnice. Evo koje namirnice nikada ne bi trebalo da čuvate u zamrzivaču. MlekoAko držite…
Nije vam potreban ceo arsenal noževa, dovoljna su tri, za baš sve. Chef Andi Baragani objasnio je da su nam u kuhinji potrebna samo tri noža, a ne kompletni set. “Ovo su jedina tri noža koja su vam potrebna u kuhinji, bitno je da oni rade za vas, a ne…
Ramstek predstavlja odrezak od goveđeg mesa. Obično je debljine 2 cm i teži 160-200 g. Ramstek je zapravo dug mišić goveda koji se nastavlja na poslednji kičmeni pršljen goveđeg repa i poseduje belu opnu na samoj površini. Ramstek se može spremati na raznorazne načine ali se najčešće konzumira kao pečen…
Možda jeste savršen kuvar, ali svejedno možete u kuhinji da pravite stalno jedne te iste greške a da toga niste ni svesni. Evo nekoliko saveta kako da ih izbegnete... 1. Zagorela hrana Sirova i slabo kuvana hrana predstavljaju opasnost za zdravlje, ali i zagorela hrana može učiniti isto. Ako hranu…

Možda će vas interesovati i...