
Govedina Velington
Potrebno:
600 g bifteka,
400 g šampinjona,
200 g praziluka,
200 g pileće džigerice,
500 g lisnatog testa,
kašika senfa, žumance,
so i biber,
ulje za prženje,
2 kašike brašna
Prilog: sotirano povrće.
Priprema:
Premazati biftek senfom sa svih strana, solju i pobiberiti.
Peći ga u zagrejanom tiganju, na malo ulja, svega minut sa svake strane - da dobije lepu koricu.
Ostaviti sa strane. U blenderu izmešajte pečurke, praziluk i džigericu.
U dubokom tiganju zagrejati pola kašike ulja. Staviti u tiganj dobijenu masu, posoliti je i pobiberiti, pa je dinstati mešajući 10-15 min.
Ostaviti masu da se prohladi.
Posuti radnu površinu brašnom, pa na njoj oklagijom razvući lisnato testo u pravougaonik.
Po testu raširiti prohlađenu masu, ostavljajući po 3 cm testa sa svake strane.
Nepokrivene ivice premazati žumancetom, da bi se bolje zalepile pri sastavu. Staviti biftek na testo i masu, pa ga pažljivo obmotati testom, vodeći računa da svi spojevi dođu ispod dobijene vekne.
Tako pri pečenju masa nigde neće curiti. U posudu staviti papir za pečenje i na njega veknu.
Premazati je žumancetom i staviti je u zagrejanu pećnicu na 200°C, 25-30 minuta.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.