Trikovi za pripremanje savršene piletine u tiganju
Foto: Thinkstock

Trikovi za pripremanje savršene piletine u tiganju

Iako možda izgleda kao meso koje je najlakše za spremanje, napraviti ukusna pileća prsa može se graničiti sa umetnošću. To ne znači da ih morate spremati na neki novi način – naprotiv i dalje su dovoljni samo so i biber. Ali evo nekoliko saveta kako da dobiju savršenu zlatnu boju.

1. Posolite i pobiberite obe strane.

2. Prekrijte dno tiganja maslinovim uljem (oko 3 kašičice). Ulje mora biti ravnomerno raspoređeno kako piletina ne bi zagorela. Zagrejte ringlu na srednjoj temperaturi dok ne bude spremno za pečenje.

3. Ubacite piletinu i šest do sedam minuta pecite samo jednu stranu. Nemojte je ni pomerati jer se u tom slučaju neće napraviti valjana krckava korica.

4. Okrenite je na drugu stranu i pecite još šest do sedam minuta. Ono što je zapravo najvažnije u celom procesu jeste da poštujete vreme pečenja obe strane, ali i temperaturu koja mora biti 74 stepena.

5. Ostavite da se malo ohladi i poslužite.

Izvor: B92

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.