Jedno starinsko jelo, idelano za porodične ručkove. Brzo je za pripremu, jeftini sastojci koje već imate u kući. Jelo kom ćete se vraćati. Sastojci (za 4 osobe) 10 g aleve parike10 g brašna200 g krompira100 g sira (trapist, edamer, mocarela)100 g crnog luka100 g slanine Priprema Stavite krompir da se…
Španski gulaš je fantastičan predlog za današnji ručak. Gulaš je tradicionalno jelo, a mi vam predlažemo da isprobate i španski recept za gulaš. Njemu treba manje vremena da se skuva, a Španci dodaju papriku, kisele krastavce i dimljenu kobasicu kako bi mu obogatili ukus. Ovako pripremljen gulaš će vam se…
Danas vam predlažemo da za ručak napravite pileći paprikaš, ali na rumunski način. Oni za pripremu ovog jela kao osnovne namirnice isto koriste krompir i piletinu, ali za pikantniji ukus dodaju ljutu papričicu, kao i dosta začina i povrća koji ovo jelo čine još ukusnijim. Sastojci: 600 g bataka 1…
Mnogo volim knedle pa ih često i pravim, nekada sa grizom, a nekada i ovako sa prezlama. Poseban ukus je kada se doda pileća džigerica tako da evo i video recepta za sve ljubitelje.Sastojci: - 1 veće jaje- 1 pileća džigerica- 1 kašičica maslaca (ili mast, ulje)- 5 ravnih kašika…
Ako želite da supa bude baš bistra, obavezno je kuvajte na laganoj vetri, tek da krčka. Sastojci: bataci, karabataci, pileća leđa... (meso sami izaberite)5 krompira3-4 veće šargarepe1 koren pastrnjaka 2 korena peršuna 1 koren celera 2 crna luka 2 čena belog luka svež celerov list nekoliko zrna bibera suvi začin…
Recept za belu čorbu koja se najčešće pravi za slave, praznike, svadbe. Uvek skuvam pun lonac pa je jedemo dva dana. Meni dovoljna kao obrok i uvek se sipa tanjir, dva više. Ja je kuvam često, sasvim običnim danima jer je mnogo volimo. Sastojci: - oko 1 kg. pilećeg mesa…
Uz ovaj recept napravićete najbolju teleću čorbu. Teleća čorba je krcata mesom i povrćem, a možete da se služi pre ručka ili kao zamena za glavni obrok. Kažu da je najbolja ona iz kafane, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju. Obavezno meso prvo propržite jer će tako biti ukusnije.…
ENTHONI Bourdain je bio nadaren kuvar, pripovedač i pisac koji je skoro dve decenije vodio televizijske gledaoce širom sveta kroz uzbudljiva istraživanja različitih kultura i kuhinja. Kroz svoje televizijske emisije i knjige, pomogao je široj publici da drugačije razmišlja o hrani, putovanjima i sebi. Zalagao se za marginalizovane grupe i…
Ako imate pelat u frižideru napravite najukusniju paradajz čorbu. Domaća paradajz čorba se uglavnom pravi od svežeg paradajza, ali i pelat je od koristi. Dobićete jednako kremastu strukturu i bogat ukus paradajza. Isprobajte! Sastojci: 3 kašike maslinovog ulja2 kašike neslanog putera1 crnog luka6 čenova belog luka2 konzerve pelata (u komadu)3…
Gulaš je uvek dobra ideja za ručak, pogotovo ako ne mora dugo da se kuva. Sočno meso u sosu sa povrćem je ručak koji će svi hteti da probaju. Još kada ga poslužite sa pire krompirom ili makaronama, onda je to potpuni pogodak. Prilog nije obavezan, ali u tom slučaju…
Ukusna i lagana čorba omiljena u mojoj kući. Može da zameni obrok u letnjim danima. Potrebno: - 400 gr. pilećih prsa- 250 gr. kukuruza šećerca- 1 šargarepa- 1 kockica maslaca ili ulje- peršunovo lišće- 1 kašika gustina ili brašna- oko 1 litra vode- 200 ml neutralne pavlake- so- biber Priprema:…
ZA SUPU: maslinovo ulje ¼ šoljecrni luk 1celer 4beli luk 5 čenovaitalijanski začini 3 kašičiceseme komorača 1½ kašičicaruzmarin ¾ kašičiceso po ukusubiber po ukusupilećeg ili povrtnog bujona 6 šoljicapasulj 3 manje konzervebademovo mleko 2 šolje ZA ULJE PAPRIKE: maslinovo ulje 1 šoljadimljena ljuta ili slatka paprika 1½ kašičicecrvena paprika u…

Možda će vas interesovati i...