Domaca riblja corba

Domaća riblja čorba

Domaća riblja čorba je jedno od onih jela koje odma priziva na mirise reke i porodičnih okupljanja. Ova čorba nosi posebnu toplinu i pun ukus.

Ovo je idealan obok za ljubitelje tradicionalne kuhinje.

Sastojci i količina:

  • Mešana riba(som, šaran štuka, bela riba, tolstolobik...) oko 1kg
  • Luk (srednje velicine) 3 glavice
  • Šargarepa 2 kom
  • Zelen 1 kom
  • Veza peršuna 1 kom
  • Paradajz 1 kom
  • So po ukusu
  • Biber oko 1/2 kafene kašike
  • Crvena mevena slatka paprika 2 supene kašike
  • Palenta 2 supene kašike
  • Mlevena tucana ljuta paprika 1 kafena kašikica
  • Lovor 1 list
  • Suvo stono belo vino 1 dcl

Priprema:

Svežu ribu obavezno mešanu od masnijih vrsta(som, šaran,linjak...) i od suvljih vrsta(štuka, smuđ,bandar, bela riba...)očistimo od iznutrica i krljušti.Rastrandžiramo na šnicle , manju ribu ostavljamo ucelo samo zbog ukusa, glave i repove veće ribe takođe ne bacamo a od iznutrica su nam potrebne ikra i mlečac.
Luk isečemo sitno, šargarepu i peršun narenamo ili sameljemo što sitnije pa sve dinstamo u kotliću na blagoj vatri dok se ne raspadne.Dodamo peršun i sitno seckan paradajz i dinstamo dok ne omekne pa na kraju ispasiramo da dobijemo kašu ili sameljemo u blenderu dinstano povrće.

Kada je povrće gotovo nalijemo oko 2 litre vode .U blender ubacimo sve suve sastojke i usitnimo pa razmutimo sa malo vode i dodamo u ostatak u kotlicu i još oko 1 litre vode kuvamo dok ne proključa pa dodamo ribu i vino.Nakon 10 min dodamo ikru i mlečac kuvamo jos oko 5 minuta , dodsolimo ili dodamo još koji začin po potrebi.

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.