Hrskavi krompir sa belim lukom i parmezanom: Prilog koji će svi obožavati

Hrskavi krompir sa belim lukom i parmezanom: Prilog koji će svi obožavati

Ako tražite savršen prilog koji će se dopasti i deci i odraslima, ovo je pravi recept za vas! Ovaj pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom (isto ovako možete pripremiti i tikvice: RECEPT) je zlatno-hrskav spolja, mekan iznutra i pun mirisnih začina. Idealan je uz meso, ribu ali i kao samostalan zalogaj uz umak.

Recept za pečeni kromir sa belim lukom i parmezanom

Sastojci:

4 velika krompira (po mogućstvu ruže boje),
1/4 šolje maslinovog ulja,
3 čena belog luka (zgnječena),
1/2 šolje rendanog parmezana,
1 kašičica paprike,
1 kašičica sušenog origana,
1/2 kašičice praha belog i crnog luka,
so i biber po ukusu,
svež peršun za ukras.

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C i pripremite pleh.

Krompir isecite na kriške i potopite u hladnu vodu 20 minuta. Dobro osušite krompir.

Pomešajte sve začine i ulje, pa ih utrljajte u krompir i dobro promešajte da svaki krompir bude obložen smesom.

Poređajte začinjene kromipre u pleh i pecite 40 minuta. Nakon pola sata okrenite krompir.

Po želji pospite svežim peršunom i parmezanom.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.