
Hrskave tikvice sa belim lukom i parmezanom
Ako tražite savršen letnji prilog ili laganu grickalicu uz večeru, ove hrskave tikvice sa belim lukom i parmezanom biće pravo osveženje. Spoj blagog ukusa tikvica, intenzivnog mirisa belog luka i bogatstva parmezana daje savršen balans između zdravog i neodoljivo ukusnog.
Sastojci i Količina za hrskave tikvice sa belim lukom i parmezanom:
- Tikvice 2 srednje
- Maslinovo ulje 2-3 kašike
- Beli luk 2 čena
- Parmezan 50 g
- Prezle 50 g
- So i biber po ukusu
- Suvi začini po želji
Kako pripremiti hrskave tikvice sa belim lukom i parmezanom:
Zagrejte rernu na 200°C i obložite pleh papirom za pečenje. Tikvice operite, po želji oljuštite, i iseci po dužini na štapiće debljine otprilike 1 cm. U većoj posudi pomešajte maslinovo ulje i beli luk, pa dodajte štapiće tikvica i promešajte da se ravnomerno oblože. U posebnoj činiji pomešajte prezle, parmezan, so, biber i začine. Svaku tikvicu uvaljajte u mešavinu parmezana i prezli, lagano pritisnite da se smesa zalepi. Poređajte štapiće na pleh, tako da se ne dodiruju. Pecite 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatni i hrskavi. Na kraju ih možete po želji kratko zapeći na funkciji grila da dodatno porumene.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.