Domaći OZBILJNO ljut sos

Domaći OZBILJNO ljut sos

Ljuti sos – idealan za razne prilike kada vam se jede nešto zaista ljuto. Idealan za prilike kada morate skuvati na pr. paprikaš koji ne sme biti ljut (zbog dece i gostiju) pa imate ovaj sos koji samo dodate sebi u tanjir. Odlično može da posluži i za začinjavanje mesa koje ćete peći ( bez obzira na vrstu mesa). Ovaj recept za 4 karolina riper paprike je ozbiljno ljut. Ljutinu dozirajte tokom pripreme po sosptvenom ukusu.

Sastojci:
Paradajz - 2 kg
Crvene paprike - 2 kg
4 paprike Karolina riper (ili ekvivalent domaćih feferona, po ukusu)
Beli luk - 1 glavica
Šećer - 200 g
Suncokretovo ulje - 1 šolja
Sirće - 1 šolja
So

Priprema:

Paradajz operite, ogulite od kožice i iseckajte. Crvene paprike ispecite (u rerni), oljuštite, odstranite drške i semenke i isecite na što sitnije.

Ljute paprike očistite od drški i semenki i sitno iseckajte. Očistite i iseckajte čenove belog luka.

Ubacite sve sastojke i počnite da kuvate. Prilikom kuvanja ja ulje dodam polovinu odmah, pa ostatak dodajem polagano, kako bi sos lepo upio ulje.

Kuvajte na srednjoj temperaturi da vam ne bi zagorelo dok se sos ne reducira do željene gustine.

Još vruće sipajte u zagrejane, suve tegle, zatvorite i okrenite naopačke dok se ne ohlade.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.