Paprikaš od divljači
Foto: kuvar.in.rs

Paprikaš od divljači

Sastojci

2kg jelena
2kg divlje svinje
4 veće glavice crnog luka
4 čena belog luka
lovor
crno vino
so, biber
2 kocke šećera
slatka i ljuta mlevena paprika
velika kašika masti

Priprema

Luk iseći i dinstati u kotliću na svinjoj masti. Količinu masti možete smanjiti ako u paprikaš dodate 2 svinjska papka (sveža). Kada malo omekani, dodati meso divljači.

Sve zajedno dinstati u sopstvenom soku mesa, dokle god meso ispušta svoj sok. Nemojte brzati, samo lagano. Znao sam meso dinstati i po sat ipo u sopstvenom soku.

Kada se meso izdinsta, naliti vode da prekrije meso. IOnako ćete dolivati vodu tokom kuvanja.

Kada paprikaš provri, dodajte začine.

Kuvajte uz probanje. Verovatno zavisi i od vina koje ste sipali - dodajte šećer, ili štanglu-dve čokolade.

Kuvajte dok se meso ne skuva i čorba se zgusne baš kako treba :)

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.