Paprikaš od divljači
Sastojci
2kg jelena
2kg divlje svinje
4 veće glavice crnog luka
4 čena belog luka
lovor
crno vino
so, biber
2 kocke šećera
slatka i ljuta mlevena paprika
velika kašika masti
Priprema
Luk iseći i dinstati u kotliću na svinjoj masti. Količinu masti možete smanjiti ako u paprikaš dodate 2 svinjska papka (sveža). Kada malo omekani, dodati meso divljači.
Sve zajedno dinstati u sopstvenom soku mesa, dokle god meso ispušta svoj sok. Nemojte brzati, samo lagano. Znao sam meso dinstati i po sat ipo u sopstvenom soku.
Kada se meso izdinsta, naliti vode da prekrije meso. IOnako ćete dolivati vodu tokom kuvanja.
Kada paprikaš provri, dodajte začine.
Kuvajte uz probanje. Verovatno zavisi i od vina koje ste sipali - dodajte šećer, ili štanglu-dve čokolade.
Kuvajte dok se meso ne skuva i čorba se zgusne baš kako treba :)