Sastojci
1 suva zemička
2 glavice luka
2 korena peršuna
400 g šargarepe
1 praziluk
po 2 grančice majorana i peršuna
2 kašike ulja
lovorov list
350 g sitno mlevene svinjetine
2 kašike brašna
so, biber
Priprema
1. Zemičku natopite u vodu da omekša. Povrće očistite. Jednu glavicu luka isecite na kockice, a drugu na kolutove. Koren peršuna i šargarepu isecite na kocke, praziluk na kolutiće, a začinsko bilje naseckajte.
2. Na ulju dinstajte povrće oko 2 minuta, nalijte vodom i dodajte začine i začinsko bilje pa kuvajte oko 20 minuta.
3. Zemičku iscedite, izmešajte s mesom i lukom isečenim na kockice, dodajte soli po ukusu i od smese oblikujte knedlice. Dodajte ih varivu 10 minuta pre kraja.
4. Luk isečen na kolutove pospite brašnom, propržite na ostatku ulja, izvadite na kuhinjski ubrus da se ocedi masnoća i pospite po varivu pre posluživanja.
izvor: Stvar ukusa