Paprikaš sa šampinjonima
Ovo ukusno jelo možete napraviti i od više vrsta pečuraka.
Sastojci
4-5 kašika ulja
2 glavice crnog luka
500 g šampinjona
1 čen belog luka
2 veća krompira
1 jaje
3-4 kašike brašna
začini: mlevena paprika, lovorov list, biber, so, ljuta paprika, peršunov list,origano
Priprema
1. Na vrelom ulju propržiti sitno iseckan crni luk. Kada porumeni, dodati alevu papriku, iseckane šampinjone, lovorov list i usitnjen beli luk. Dinstati dok ne ispari voda.
2. Krompir obariti posebno.
3. Umutiti jaje sa brašnom i u malo vode skuvati knedlice na uobičajen način.
4. Baren krompir i knedlice staviti u šampinjone.
5. Začiniti po ukusu, naliti vodom u kojoj su se kuvale knedlice i krčkati oko pet minuta. Posuti peršunovim listom.
Izvor: Domaćica za vas