Šareno varivo sa mesnim knedlama

Šareno varivo sa mesnim knedlama

Sastojci

1 suva zemička

2 glavice luka

2 korena peršuna

400 g šargarepe

1 praziluk

po 2 grančice majorana i peršuna

2 kašike ulja

lovorov list

350 g sitno mlevene svinjetine

2 kašike brašna

so, biber

Priprema

1. Zemičku natopite u vodu da omekša. Povrće očistite. Jednu glavicu luka isecite na kockice, a drugu na kolutove. Koren peršuna i šargarepu isecite na kocke, praziluk na kolutiće, a začinsko bilje naseckajte.

2. Na ulju dinstajte povrće oko 2 minuta, nalijte vodom i dodajte začine i začinsko bilje pa kuvajte oko 20 minuta.

3. Zemičku iscedite, izmešajte s mesom i lukom isečenim na kockice, dodajte soli po ukusu i od smese oblikujte knedlice. Dodajte ih varivu 10 minuta pre kraja.

4. Luk isečen na kolutove pospite brašnom, propržite na ostatku ulja, izvadite na kuhinjski ubrus da se ocedi masnoća i pospite po varivu pre posluživanja.

izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: