Čorba s krompirom i spanaćem
Sastojci
1 l vode
1 kocka supe od povrća
2 veća krompira
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
250 g šampinjona
½ manje glavice kelja
so, biber
1 dl bademovog, pirinčanog ili sojinog mleka
kašika listića peršuna
Priprema
1. Vodu sipajte u lonac i na jakoj vatri zagrejte do vrenja. Za to vreme očistite i nasecite krompir na kockice. Iseckajte što sitnije beli luk. Šampinjone isecite na listiće, a kelj (samo listove bez tvrdog dela) na tanke rezance.
2. Kad voda počne da vri, ubacite kocku za supu, a kad se rastopi, dodajte krompir i kuvajte dok ne omekša.
3. U tiganju ugrejte ulje i na njemu kratko, tek toliko da zamiriše, prodinstajte beli luk. Dodajte pečurke i kelj, pa dinstajte dok ne omekšaju. Kuvani krompir u supi ispasirajte štapnim mikserom (možete sve ispasirati, a možete i da deo krompira ostavite u komadićima).
4. Dodajte prodinstano povrće, zatim i bademovo ili sojino mleko, pa kuvajte dok se sve dobro zagreje. Posolite i pobiberite po ukusu i pospite listićima peršuna.
Izvor: Stvar ukusa