Čorba s krompirom i spanaćem

Čorba s krompirom i spanaćem

Sastojci

1 l vode

1 kocka supe od povrća

2 veća krompira

2 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka

250 g šampinjona

½ manje glavice kelja

so, biber

1 dl bademovog, pirinčanog ili sojinog mleka

kašika listića peršuna

Priprema

1. Vodu sipajte u lonac i na jakoj vatri zagrejte do vrenja. Za to vreme očistite i nasecite krompir na kockice. Iseckajte što sitnije beli luk. Šampinjone isecite na listiće, a kelj (samo listove bez tvrdog dela) na tanke rezance.

2. Kad voda počne da vri, ubacite kocku za supu, a kad se rastopi, dodajte krompir i kuvajte dok ne omekša.

3. U tiganju ugrejte ulje i na njemu kratko, tek toliko da zamiriše, prodinstajte beli luk. Dodajte pečurke i kelj, pa dinstajte dok ne omekšaju. Kuvani krompir u supi ispasirajte štapnim mikserom (možete sve ispasirati, a možete i da deo krompira ostavite u komadićima).

4. Dodajte prodinstano povrće, zatim i bademovo ili sojino mleko, pa kuvajte dok se sve dobro zagreje. Posolite i pobiberite po ukusu i pospite listićima peršuna.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: