PILETINA SA KREM SUPOM OD PEČURAKA

Potrebno:

1 kg pilećeg belog mesa

1 krem supa od pečuraka

250 ml slatke pavlake

100 g kačkavalja

 Priprema:

Iseći belo meso na tanke šnicle. Šnicle uvaljati u sadržaj kesice krem supe i ređati u vatrostalnu činiju.

Preliti slatkom pavlakom i posuti rendanim kačkavaljem. 

Peći između 30 i 40 minuta, na 220° C. 

Krompir paprikaš - tradicionalno jelo ovog podneblja

Krompir paprikaš - tradicionalno jelo ovog podneblja

Ovo je jelo koje se od davnina pravi na ovim prostorima. Iako važi za "jelo siromašnih"krompir paprikaš će vas, kao što je to često slučaj sa jeftinim jelima, osvojiti svojim ukusom. U "bogatijim" verzijama ovog jela, u paprikaš su se stavljali i komadi svinjetine.

Za krompir paprikaš vam je potrebno:

  • 1 kg krompira
  • 2 glavice luka
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika brašna
  • mlevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • vegeta
  • so

Priprema:

Krompir ogulite, operite i narežite na kocke. Na ulju popržite naseckani luk, dodajte brašno i mlevenu papriku, a zatim narezani krompir.

Posolite, zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuvajte da krompir posve omekša. Tada dodajte kiselu pavlaku pomešano s pireom od paradajza i vegetom i lagano kuvajte još 5 minuta.

Poslužite toplo uz salatu i domaću pogaču.

Gulaš sa egzotičnim pečurkama

Potrebno:

  • 600g raznih pečuraka, iseckane na krupnije komade
  • 4 mlada luka, iseckana
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 zelena paprika, iseckana
  • 400 ml zgnječenog paradajza iz konzerve
  • Pola šake peršuna, iseckanog
  • 3 kašike aleve paprike
  • 2 kašike putera
  • So i biber

Priprema:

Sve sastojke iseckajte.

U loncu zagrejte ulje ili puter i dodajte najpre mladi i crni luk. Dinstajte ih oko 3 minuta na srednjoj vatri, a zatim dodajte beli luk. 

Posle jednog minuta dodajte iseckanu papriku, a posle 3 minuta pečurke. Dinstajte pečurke oko 8 minuta dok ne počnu da otpuštaju vodu. 

Dodajte alevu papriku. 

Sipajte zgnječen paradajz i kuvajte još oko 5 minuta.

Zatim dodajte začine, svež biber i so.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.