Domaća supa od heljde

Domaća supa od heljde

Potrebno:

20 dkg heljdine kaše

1 šargarepa

5 srednjih šampinjona narezanih

1 komorač

1 crvena paprika

1 veći paradajz

1 veća glavica luka

2 čena belog luka

1 manja tikvica

1/2 dcl maslinovo ulje

3/4 litre bujona ili vode (ako nema bujona dodati jednu kocku pileće supe)

so i bibe po ukusu

 1 vezica peršuna

Priprema:

Očistiti luk i sitno ga narezati na kockice pa prepržiti do zlatno žute boje na ulju. Potom dodati šargarepu, pa ostalo povrće po tvrdoći (paprika, komorač, šampinjoni, tikvica), koje takođe lagano prepržiti. Dodati heljdu i beli luk, zaliti vodom ili bujonom i ostaviti lagano kuvati najmanje pola sata dok heljda ne omeša. Doterati ukus dodajući so i biber i pred kraj dodati paradajz prethodno narezan na kockice. Još lagano sve prokuvati da heljda potpuno omekša. Servirati obilato dekorisano sitno naseckanim peršunom.

Možda će vas interesovati i ovo: